Kan sayımı

  • Hocam merhaba dün 1 yaşında oğluma kan sayımı yaptırdım mono yüzdesi kafama takıldı normal değerler 0-5 bizim tahlilde 15.7 mono ise 1.19 bu neden olabilir tahlili yaptırma nedenimiz demir ilacını bırakalımmı diyeydi yani bir şikayetimiz yoktu 1 yaş kontrolü için gitmiştik. birde RDWC normal değerler 11.6-14.8 bizim tahlilimizde buda yüksek 19 çıkmış. hgb si 12.30 normal çıkmış ama diğer değerleri çok kafama takıldı ne yapmalıyım dönerseniz çok sevinirim

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Lenfadenapati

    Hocam bugün kontrolümüz vardı yine 15 gün sonra gelin ultrasonla bakacağız dediler.3 aydır varolan 2 cm lik lenf bezleri var ebv viürüsünden dolayı olsa bile 3 ayda 2cm altına inmesi lazım dediler.2 cm bizim için büyük boyut deniliyor.hocam ne yapacağımı şaşırdım.sizin açıklamanız yıllarca bile kala...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolda morluk

    Sayın hocam 4 yaşında bir kızım var. kolunda 2 3 tane morluk farkettim tam morlukta denilmez kararma gibi hocam yuvarlak bi tanede kolun üst kısmında vardı ama o gitti.sadece kızımın alerjisi var yumurta ve fındığa.herhangi bir ilaç kullanmıyorz. herhangi bi halsizlik ateş bulantı kanama yok. kızım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Hocam öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler bugün oğlumun burnunun bir deliğinde az miktarda kan vardı bi kaç gün öncesinden burnum ağrıyor diyordu galiba yara vardı öyle akarcasina değil sadece içine bakinca gördüm ve çok azdı daha kan tahlilleri yapılali bir ay bile olmadı doktora goturmeme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenapati

    Hocam çok teşekkür ederim.o zaman düzenli kontrol ettirmem mi gerekli. bizi haftada 1 15 günde 1 kontrol için çağırıyorlar.çocuğumda piskolojisi bozuldu neden sürekli boynuma bakıyorlar boynumda şişlik var diyip inceliyor.sizce ne kadar sürede kontrole götürmeliyim.cevabınız için çok teşekkür ederi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif lenf nodu

    Merhaba leyla hocam oğlum 5 yaşında iki yıldır boyunda bir yıldır da koltuk altında lenf bezleri var kontrollerini aksatmadan yaptırdım ama en son gittiğimde raporda patolojik boyutta lenf nodu izlenmedi yazıyor dr bana fazlaca buyumedigi sürece kontrole gerek yok dedi sizce de doğrumu iki yılda köt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak bilek şişliğinin geçmesi

    Sendrom durumu asuman hanım iyi akşamlar 4 ocak 2019 doğumlu kızımın şubat 2021 itibariyle ayak şişkinlikleri ve size daha önceleri bahsettiğim şikayetleri olmadı yapılan tüm test tahlil dr görüşleri temiz çıkıp bir teşhis konmadı.kurdelen ürtiker vs gibi düşünüldü kızım normal aktif iştahsız anne...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü ve beslenme

    Hocam merhaba 6 ay 10 günlük bi bebeğim var 2 aydır sadece mama ile besleniyor 2700 doğdu suan 8 kilo 67 cm reflü olabilceği söylendi ama herhangi bi tedaviye başlanmadı mama yedikten sonra ve ek gıdaya geçtik yarım çay bardağı bile versem su bile içse yarm saat boyunca kendini kucağımdan savurmaya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Papiller ca

    Troid kanseri sayin hocam merhaba, patolojim sonucum ise şu şekildedir: troid bilateral total troidektomi papiller karsinom, folliküler varyant. tümör çapi: 1.7×1×0.8 cm. enkapsülasyon, troid kapsülüne invazyon, vasküler invazyon, troid disi yayilim,multifokalite gorulmedi. ayrica cerrrahi sinirl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenapati

    Hocam merhaba 6 yaşındaki oğlum 3 ay önce çok ağır boğaz enf geçirdi. lenf bezleri şişti ama 3aydır birtürlü inmiyor. doktorumuz ebv testi yaptı ıgm ıgg negatif çıktı.kan tahlilleti düzenli aralıkla yapıldı kanlarda bir sorun yok denildi. hematoloji bölümüne yönlendirdi. burdada ebv yapıldı ıgg poz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papiller ca

    Sayin hocam merhaba 22 haziran da papiller ca folukuller varyant sebebiyle total troidlerim alindi. atom tedavisi icin diyetteyim hocam ve ilacimi kestiler.  ilk tahlil sonuclarim tsh 91.81 serbest t4 0.19 anti tg 26.05 tg 1.12 kalsiyum 9.23. henuz atom tedavisi almadim. 30 mci uygun goruldu. ameli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Eklem iltihabı

    Iyi çalışmalar hocam, ekli raporda yazılanların eklem romatizması ile ilgisi olabilir mi ? kanımda ana testleri negatif çıktı. sedimantasyon ise yüksek çıktı, ( 0-20 normal değer iken 36 çıktı ) sabahları açılması 1 saat bulan tutukluk ve ağrı ile uyanıyorum ( omuz, kol, sırt-bel-kalça ve a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötrofil düşüklüğü

    Hocam merhaba 13 aylık bebeğim var.8. ayda kan testlerinde neu 1.49 neu %20 12. ayda neu 0.98 neu %18 çıktı dr grip mi geçiriyor dedi hayır dedim kontrol edilmesi gerek bi hafta sonra tekrar bakalım dedi. yine bakıldı neu 0.89 neu%13 çıktı. bi hafta sonra tekrar bakilcak hemogram ve periferik yayma....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik ve ves

    Sayin doktor bey oncelikle iyi bayramlar,degerli vaktinizden alip bir konu danismak istiyorum,benim nadir ek atimim var holter yapildi ekom normal minimal my var kan vs normal bu atimlar bazi gunler cok artiyor pespese oluyor bazi gunler nadir ama asil ileri derece anksiyetem var cok kez geceleri pa...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x