Kan sayımı

  • Merhabalar; Ben KBB uzmanına gittikten sonra bana kan tahlili verildi ve yaptırdım. Sonuçlarım; Tam Kan Sayımı -Lökosit (WBC) 6,15 x10³/µL 3.8-10 -Nötrofil oranı (NEUT%) Sonuç normalden düşük 49,3 % 50-80 -Lenfosit oranı (LYMPH%) 37,4 % 10-48 -Monosit oranı (MONO%) 6,7 % 3-12 -Eozinofil oranı (EO%) 6,3 % 0-7 -Bazofil oranı (BASO%) 0,3 % 0-1 -Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#) 3,03 -Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#) 2,30 x10³/µL 1-5 -Monosit mutlak sayısı (MONO#) 0,41 -Eozinofil mutlak sayısı (EO#) 0,39 x10³/µL 0-0.4 -Bazofil mutlak sayısı (BASO#) 0,02 x10³/µL 0.01-0.08 -Eritrosit (RBC) 5,28 x10^6µL 4-6.2 -Hemoglobin (HGB) 15,0 g/dL 13-17.5 -Hematokrit (HCT) 45,6 % 40-52 -Ortalama eritrosit hacmi (MCV) 86,4 fL 80-100 -Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH) 28,4 pg 25-34 -Ortalama eritrosit hemoglobin konsantrasyonu (MCHC) 32,9 g/dL 31-37 -Trombosit (PLT) 203 x10³/µL 150-400 -Ortalama trombosit hacmi (MPV) 10,6 fL 8-12 -Trombosit dağılım genişliği (PDW) 13,3 fL 8-18 -Plateletkrit (PCT) 0,22 % 0.2-0.5 -Trombosit büyük hücre oranı ( P-LCR) 30,4 -Eritrosit dağılım genişliği(RDW-CV) 12,5 -Eritrosit dağılım genişliği(RDW-SD) 39,2 fL 35-44 Ferritin 105,0 ng/mL 3-306.5 Vitamin B12 364 pg/mL 214-914 Folik Asit 13,86 ng/mL >5,38 şeklinde. Nötrofildeki azalma çok ciddeye alınması gereken bir şey mi, açıklarsanız sevinirim.


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kemik ilik biyopsi sonu bilgi

    Merhabalar hocam, multipl miyelom hastalağından dolayı 4 kür kt gören teyzemize değerlendirme amacı ile kemik iliği biyopsisi yapılmıştır. ilk yapılan biyopsi sonucunda plazma hücre oranı %20 'dir.4 kür yapılan kt sonucunda doktorumuz kemik iliği aspirasyon,idrar ve serum elektrofez sonuçlarının gay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Hocam dışkıda kan ve dışkının son kısımının incelmesiyle(ilk kısımlar normal) ilgili genel cerrah doktoruna başvurdum asistan muayene etti bişey yok dedi bir de sol tarafımda bağırsağımı elimle hissedebiliyorum hareket edebiliyor ince bir boru gibi yaklaşık 8-10 cm hafif sert bir yapı sanırsam kalın...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 3 aydır süren subfebril ateş

    Hocam, süre olarak 3 ayı geçen, subfebril olarak tanımlanan ateşim var. koltuk altından en fazla 37,5 en az 36,7 olacak şekilde gün içinde dalgalanıyor. ateş başladıktan 6 hafta sonra yani haziran ayında iç hastalıkları uzmanına gittim. tüberküloz, lenfoma gibi hastalıklardan şüpheleip kan tahlili,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf şişliği

    Merhaba hocam benim annem 48 yaşında. yaklaşık 6 ay önce vücudunda kaşıntılar oluştu özellikle koltukaltında çoktu kaşıntı kızarıklık ve kabarıklık oluşmuştu. dermatolojiye gittik kan testi yaptı. testte her sey normaldi sadece eozinofil değer 6.6 çıkmıstı ve doktor allerjik diyip ilaç verdi. annem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi büyümesi

    Merhaba hocam, size lenflerle ilgili ssorum olacaktı. benim boynumda, koltuk altında, kasıkta lenf nodları mevcut. meme protezi ameliyatı olmustum kolumun altındaki lenf nodu ondan sonra oluştu yaklaşık 10 aydır var. sürekli kontrollere gittim neredeyse 2 ayda bir lenf nodlarıma baktırıyorum ultraso...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi büyümesi

    Merhaba hocam, size lenflerle ilgili ssorum olacaktı. benim boynumda, koltuk altında, kasıkta lenf nodları mevcut. meme protezi ameliyatı olmustum kolumun altındaki lenf nodu ondan sonra oluştu yaklaşık 10 aydır var. sürekli kontrollere gittim neredeyse 2 ayda bir lenf nodlarıma baktırıyorum ultraso...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dusmeyen lym mon değerleri

    Düşmeyen kan değeri merhaba , halsizlik eklem ağrısı şikayeti ile dahiliye doktoruna gittim 26/06/2020 tarihinde kan değeri anormal olan wbc 9.97 lym# 3.71 mon# 0.95 azda olsa yüksek diğer kan biyokimya vs değerlerin hepsi normal aralıkta grip ve üşütme dedi doktor önemli değil dedi.benim halsizliğ...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi büyümesi

    Merhaba hocam, size lenflerle ilgili ssorum olacaktı. benim boynumda, koltuk altında, kasıkta lenf nodları mevcut. meme protezi ameliyatı olmustum kolumun altındaki lenf nodu ondan sonra oluştu yaklaşık 10 aydır var. sürekli kontrollere gittim neredeyse 2 ayda bir lenf nodlarıma baktırıyorum ultraso...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hodgkin lenfoma hakkında

    Hocam merhaba, patoloji sonucu hodgkin lenfoma olan 62 yaşında bir hastanın aşağıda pet sonucu vardır. size göre evresi kaçtır ve yaşam oranı nedir? ayrıca ateşlenmesi çok oluyor bunun için ne yapabiliriz? pt sonucu supraklaviküler, mediastinal, diyafragmatik, abdominopelvik lenf nodlarında pa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bt toraks zarar

    Hocam kolay gelsin 32 yaş bay...hocam covid 19 riskli bi meslekte çalışıyorum anksiyete hastalığım da mevcut nefes darlığı yaşadığım zamanlarda acile gittim son 4 ayda 4 bt toraksla beraber 2 adet de akciğer grafisi çektirdim...ortalama 30 günde bir bt toraks çekilmişim şükür hepsi temiz çıktı nefes...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ersen Alp Özbalcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt toraks zarar

    Hocam kolay gelsin 32 yaş bay...hocam covid 19 riskli bi meslekte çalışıyorum anksiyete hastalığım da mevcut nefes darlığı yaşadığım zamanlarda acile gittim son 4 ayda 4 bt toraksla beraber 2 adet de akciğer grafisi çektirdim...ortalama 30 günde bir bt toraks çekilmişim şükür hepsi temiz çıktı nefes...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cevat Bayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erkek üreme

    Merhaba hocam benim sağ atrofi testis mikrotiazis vardı 3 hafta önce mr kan testi temiz çıktı daha önceki sorularımdada yazmıştım cevepladınız sorunlarımı hocam ben banyoda elimle testislerimi kontrol ediyorum bu günde kontrol ederken elime küçük bir serlik değiyor ağrı sızı şişme yok bazen hafif he...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Non spesifik ileit?

    Merhabalar hocam, karında ağrı ve gaz şikayetiyle (10 gün süren) gastroenteroloji bölümüne gitmiştim. kan-dışkı tahlili ve kolonoskopi yapıldı. kan ve dışkıda önemli bişey olmadığını söyledi doktor. kolonoskopi sırasında ise bağırsağımdan bir parça alındığını söyledi. bana ilaç olarak colidur yaz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    Mrb iyi günler hocam 38 yaşındayım koltuk altımda sızlama vardı dr gittim dr ultrason çekimi yaptırdı her iki aksillada kısa aksı 1 cm geçmeyen bir kaç adet reaktif lenf nodu izlendi her iki inguinal bölgede kısa aksı 1 cm geçmeyen birkaç adet reaktif lenf nodu izlendi yazıyor raporda biraz kafam ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nıdu

    Mrb iyi günler hocam koltuk altımda hafiften sızlama şeklinde ağrılar oluyor dr gittm dr ultrason çektirdi ultrasonda koltuk altı ve kasık bölgesinde iki taraflı 1 kaçtane 1 mm altında reaktif lenf nodu görüldü dr antibiyotik verdi bundan iki ay önce 14 yaşında erkek çoçuğum var hodgkin lenfoma tanı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zekai PEKKAFALI

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x