Kan kanseri

  • Hocam merhaba babamın yaşı 50. Sigara içiyor kilosu hafif var. Tansiyon ilacını bırakmış,sonrasında ilaç değiştirmek zorunda kaldı bu yüzden kardiyolojiye gittiğinde yapılan tahlillerde wbc 13 YÜKSEK (4-11) çıkmış .Rbc 5.52(4.5-5.9) Plt 240 (150-450) mpv 8.2 (7-11) Pdw YÜKSEK 20(15-17) Hgb 17.3 (13.5-17.5) rdw cv DÜŞÜK 11.4(11.5-14.5) Lym % 34.4(10-50) Lym# 4.5 YÜKSEK (0.8-4) nötrofil %55 (37-80) Nötrofil# 7.2 YÜKSEK (2-6.9) hocam bu değerleri. Koltukaltında şişlik de var. Ürik asit ise 7.7 YÜKSEK (2.4-7) kreatin 0.9 (0.5-1.2) gfr 102. Hocam ürik asit yüksekliği,wbc ve lenfositteki yükselme bunun yanında bir de pdw yüksekliği olunca aklıma kan kanserleri geliyor. İntörnüm ve babam için çok endişeleniyorum, bu değerler akla kan kanseri getirir mi ?

  • Doktor Cevabı:

    Bu değerler öncelikle kan kanserini düşündürmüyor, muhtemelen sigaraya bağlı reaktif değişiklikler, sigarayı 3-4 ay bırakınca tekrar bakılsın, koltukaltı lenfi için ultrason faydalı olabilir, geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Föliküler lenfoma mı ?

    Hocam daha önce sormuştum size 1.5 senedir lenf bezlerinden takipteyim koltuk altları kasıklar arada büyyor arada küçülüyor (fl de de hastalık kendiliğinden geriliyebiliyormuş) diye hocam bende folikul lenfoma varsa şimdiye hematoleji uzmanı bunu biyopsi ile tanısını koymazmıydı bu türde bekle gör y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şiş lenf nodları yutkunma sırasında takılma hissi yapar mı?

    Merhaba sevgili hocam. boyunda şiş olan lenf nodları yutkunma sırasında takılma hissi yapabilir mi? yani sanki böyle bir yerlere sürtüyorlarmış gibi bir his.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yavaş seyirli lenfoma

    Saygıdeğer hocam merhaba. küçük bir sorum var. yavaş seyirli lenfoma gençlerde (20li yaşlarda) görülür mü? bu hastalık genelde hangi yaşlarda görülür? saygılarımla.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfoma ile ilgili

    Hocam selamlar ve sevgiler tekrardan. geçenlerde bir soru sormuştum cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. bir şey daha soracaktım ancak eklemeyi unutmuşum. i̇zninizle soruyorum; lenfoma 3-4 yılda kendini lenf şişmesi dışında başka belirtilerle belli eder mi? yani gece ateşi kaşınma vb. gibi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer tomografi

    Hocam 25 yaşında erkeğim,3 yıldır gırtlak kemiğinin hemen üst bölgesinde beze var,aynı zamanda 20lik diş ağrılarımda var 3 senedir büyük ihtimal o lenfi şişirdi.3 ay önce ultrasonda (submental alanda orta hattın hemen solunda 9x4.9 mm boyutunda, yağlı hilusu belirgin, benign natürlü, oval şekilli r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çene kemiği arkasında lenf nodları ve aftlar

    Hocam selamlar ve sevgiler. 24 yaşında erkeğim. 4 yıldır çene altımda kemiğin arkasında şiş lenf nodları var. bunlar dışarıdan hiç belli olmuyor anca kafamı eğersem elime geliyorlar. bir yere yapışık gibi değiller rahatça oynuyorlar. 4 yıl önce keşfettiğimde sol ve sağ çenemin altında birer tane var...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kaşıntı lenfoma

    Hocam merhabalar 24 yasında kadınım yaklasık 4 ay önce roaccutane tedavim bitti ama vücudumda batma tarzında çok kaşıntılar oluyor yüzüm saç dibim ayak el kısacası gerçekten her yerim aslında çok rahatsız eden kaşıntılar değil yoluncaya kadar kaşımıyorum psikolojikmi bi türlü anlıyamadım rahat uyuyo...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenfadenopatiler

    İyi günler, ağustos başı biontech aşısı oldum. biontech aşısı olduktan 5 gün sonra sol köprücük kemiği bölgesi altında lenf bezi şişikliği farkettim. fakat aşıdan önce var mıydı yok muydu bilmiyorum. aşının üstünden 31 gün geçmesine rağmen lenf bezim kaybolmadı. lenf bezimde büyüme gözlenlemedim. u...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Köprücük lenf bezi

    İyi günler, ağustos başı biontech aşısı 1. doz oldum. aşıdan 5 gün sonra sol köprücük kemiği bölgesi alt ve üst kısmında iki lenf bezi şişikliği fark ettim. aşıda önce var mıydı bilmiyorum? aşının üstünde 29 gün geçmesine rağmen lenf bezim yok olmadı. ultrason yapılırken doktor lenf bezini görüntül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Altundağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfadenopatiler

    Hocam merhaba, dün akşam sağ köprücük kemiğimin tam üzerinde yeşil mercimek büyüklüğünde yuvarlak 3-4mm biz beze farkettim. bu beze ağrısız dışarıdan belli olmayan, parmak altından kaygan yapıda. hocam 2 doz bioteck aşısı oldum. 1 ay kadar oldu. etkisi varmıdır bilmiyorum. bu arada boynumda da subma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda lenfadenopatiler

    Merhaba serdar hocam, 40 yaşında 1.85 boy 65 kg. biriyim. benim sorunum boyun lenflerimle alakalı 5 seneye yakındır boynumda lenf bezlerimde şişlik olup geri küçülüyor. 5 yıl önce hematolojiyede gittim bir sorun yok dendi. ancak dün boynumun sağ ve sol tarafını elimle muayene ederken her iki tarafı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokosit yuksekligini

    Dayin serdar hocam cok evam yaptim benim 4.4.2021 10.67 olan lokostim 14.08.2021 tarihde 12 cikti rrf sraligini 10.lym 3.4 ref araligini0.5.5 mid 0.8 mid arsligini 0.1 1.5 gran 7.8.araligini1.2.8.0 lym%28.7 araligini15.0.50.0 mid %5.9araligini.2.0.15.0 gra%,65.4 araligini 35.0.80.0 hgb12.3 araligin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lokosit yuksrkligini

    Ssyindegrrli hocsm benim lokositim 5ay once 10.67.14.08.2021tarihte yaptirdim lokosit 12 hicam korkuyorum kankanserimi diye normal araligini 10 hemogram drgerlerim hepsi normal bi lokosit yuksek ssygilar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasık lenf bezi

    Hocam, merhabalar günaydın. ben hiv+ hastasıyım geçen hafta kasık bolgemde lenf bezi şişkinliği buldum. ultrason sonucum sağ inguinal bilgede bir kaç adet en büyüğü 15x10 boyutlu , sol inguinal bölgede bir kaç adet en büyüğü 22x11 boyutlu asimetrik kalın korteksli ancak yağlı hiluslu lenf bezleri b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Altundağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf buyumesi

    Hocam iyi calismalar 36 yasindayim 1 sene once enfk sonucu boyun kulak arksi ense lenflerim buyudu her ay duzenli kontorller oldu gecen sene 23.7mm reaktif bezeler en son 4 ay once 15.4mm dustu ve kontrole gerek kalmadigi soylendi fakat 2 temmuzda 1.doz sinovac asisindan snra buyume hissettim usgde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x