Kan glukoz ast alt sonucları bebek

  • Hemogram (Tam Kan) B RBC 10^6/µl 3.8-5.4 3.66 HGB g/dl 11-13 9.8 HCT % 36-52 30 MCV  76-96 82 MCH pg 26.8 MCHC g/dl 32.7 RDW-SD pg 37-54 38 RDW-CV % 11-16 13.5 WBC K/uL 6-14 6.75 NEUT# 10³/µl 2.5-7.5 1.16 NEUT% % 50-75 17.3 LYMPH# 10³/µl 1.3-4 3.9 LYMPH% % 25-40 57.8 MONO# 10³/µl 0.05-0.7 0.84 MONO% % 1-16 12.4 EO# 10³/µl 0.82 EO% % 12.1 BASO# 10³/µl 0.03 BASO% % 0.4 PLT 10^9/L 229-553 286 PDW fL 10.6 MPV  9.5 P-LCR % 20.9 PCT % Glukoz (Açlık) mg/dL 60-100126 mg/dL Diyabet. 99 Üre mg/dL 9.7 Kreatinin mg/dL 0,26 0.2-0.5 ALT (SGPT) U/L 41 AST(SGOT) U/L 20.00 erri ug/L 13-150 254.5 Vitamin B12 g/L 426 hocam bıızm 3 aylık bebgımızın kan test sonuçları açlık kan skerı 99 çıkmış sınırdamı 45 dakıka once annesı emzırmıstı bılgınıze sonuç sınırda mı glukoz? bırde ferrtıtın yüksek cıkmıs santafer kan ılacı kullanıyor etkılermı sonucu? alt ast nasıl sizce cok soru sordum kusura bakmayın efendım:(

  • Doktor Cevabı:

    Kan şekeri , ast ve alt de sorun yok, ferritin sonucu anlaşılmıyor, enfeksiyon yoksa ve normalin çok üzinde ise bir, iki ay santaferi kesin! (ferritin enfeksiyonda da yüksek çıkar)

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam feeritin e ug/L 254.5 13-150 çıkmış hgb si düşük mü peki efendim ? Santafer eşim kullanıyordu kestik .bebek 3 aylık efendim. Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Meraklanacak önemli̇ sorun görünmüyor, anne sütü almaya devam etsi̇n! fakat 3 aylik bebeğe bu kadar tahli̇li̇ neden yaptirdiniz???

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ediyorum efendim . Bebeğimiz 3 aylık göğüs bölgesinde leke gördük.dermotog götürdük oda vitiligo ya benziyor dedi tam emin olamadi bekliyoruz takip edicez dedi . O yüzden kan testi yapıldı demiri yüksek çocuk doktoruna sorun dedi önemli mi diye . insalalh vitiligo değildir bundan 1 ay önce bebeğimiz hasta oldu antibiyotik falan kullandık belki vücudu tepki vermistir bekliyoruz artik ilginize teşekkür ederim efendim .


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Diabetmellustus

    Sayin degerli hocam benim 14.08.2021yilinda hemogramin 12.3hemoktokrit 37.6 lokisit 12 cikti digerleri normal hocam 16.08.2021tarihte baktirdim hemogram 11.6 araligini 11.7.15.1hemotokrit 35.1 araligini 36.44 lokosit 13.3 cikti araligini 11.3 hocam 24.08.2021tarihde tekrar bakildi ayni yerde capada...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam merhaba 2 buçuk yasında oğlumun viral enfeksiyon sonucu ölçülen kan sonucunda referans aralığı 21 274 olan feritin degeri 15 olarak düşük ölçülmüş demir fe serum 173 olarak ölçülmüş referans aralığı 31 144 olmaaı gerekiyorken yüksek ölçülmüş demir bağlama kapasitesi 203 düşük öl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacakta morluklar

    Merhaba hocam benim 16 yaşında bir kız kardeşim var. yaklaşık 10 senedir vitiligosu var onun haricinde bir rahatsızlığı yoktu. fakat bugün bacaklarında morluklar farkettik 10 11 yerde yuvarlak morluklar var bacak haricinde kasık bölgesinde kemik üzerinde de bir morluk gördük. çocuk doktoruna randevu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni hastaligi

    Çok teşekkür ediyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Hocam wbc normal değerlerin dışında gösteriyor ve de b12 de normal değerlerin dışında gösteriyor bunun için endişelenmiştim bu değerler normal mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Covid aşı ve g6bd enzim eksikliği

    Teşekkur ederim hocam. hocam bir sorum daha olacak allah korusun covid olursa, malum okullar açıldı. tedavi aşaması ve ilaçları konusuda sorun yaşarmıyız. batman ilinde ikamet ediyoruz. covid tedavisinde bilmemiz gereken ilaçlar var mı. batman'daki doktorlar yeterli olurmu bu konuda. g6pd de ve gene...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Merhaba hocam ben hastaneye halsizlik ve bacak ağrısı şikayeti ile başvurdum kan tahlilinde mpv 9.30 wbc 11.05 ne# 7.74 hgb 13.20 plt 343 rbc 4.91 çıkmış demir 40 ve b12 de 1494 çıkmış bundan önce b12 takviyesi olarak dodex iğne kullanmıştım 250lerden bu seviyelere gelmiş 2 ay içerisinde acaba lösem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc mon ve neut yüksekliği

    Merhaba hocam benim kan degerlerimde sürekli bu değerlerim yüksek çıkıyor. neden olabilir ve ne yapmam gerekiyor. destek olabilirseniz çok sevinirim wbc:11.97 mon: 0.97 neut: 7.64

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri

    Merhaba hocam bebeğim 10 aylık rutin kontrol için tahlil yaptırdık b 12 si 108 olarak cikti olması gereken değerinin altında bir de nötrofil oranı 40-74 arasi olması gerekirken 14.6 çıktı bu düşüklüğü b 12 den kaynaklanıyor olabilir mi ya da bu oranın düşüklüğü sıkıntılı bi durum mu cevap verirseni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid aşı ve g6bd enzim eksikliği

    Hocam cocugum g6bd enzim eksikliği doğuştan tanı konuldu. covid aşısı yaş grubu 10 yaşa indiğinde aşı olmasında sakınca varmı dır. hangi aşıyı yapmayı önerirsiniz. tesekurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parotis mı lenf mi

    Sayın hocam merhaba yaşım 25 bayanım sizin değerli bilgilerinize çok ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim. 15 gün önce kulak memesinin hemen alti çeneye yakin bir beze hissettim elimle kontrol ederken denk geldi dışarda gözle görülmeyen çok sert değil elimle bastırınca hafif oynuyor. akabi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuncay Özçelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram hakkinds

    Sayin degerli hocam ben 14.08.2021 yilinda hemogram yapildi hocsm hemogram 12.3 hemotokrit 37.6 cikti hocam 24.08.2021 yilinda yaptirdim ordada hemogram12.1 arsligin 12.7 .15.3hemotokrit 35.3 cikti hocam araligini 36.45..hocsm kafama takilar uc icinde bu kadar dusus nedeni kan kansetiilgili bisry vs...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodlari

    Merhaba hocam boyunun ön orta kisminda da lenf nodlari olurmu gırtlak borusuna bakarken elime küçük küçük bezeler geldide çok büyük değil zaten iki yıldır kontrollerimizi oluyoduk şimdiye kadar bı anormallik olmadı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer büyümesi

    Wbc referans aralığı 3.91-8.77 0.9 - 4 1 eylül 2021 değer 10.71 10^9/l eos% 0.3% mo# 0.56 ly% 20-50 20.7% mo% 3-12 5.2% rbc 4.03 - 5.48 5.73 10^12/l hgb 11.9 -15.4 17.0 g/dl 48.2 % 84.1 fl hct 36.2 - 46.3 mcv 80-93.6...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x