Kan fazlallığı

  • iyi günler doktor bey benim 2008 den bu yana kan fazlalığım bulunmakta. hgb 16.9 ile 17.7 arası çıkıyor sürekli. Kan yıkılmasından dolayı 2008 yılında hemotoloji doktoruna gittim ve benden 1 ünite kan aldı şikayetlerim düzeldi . Tahlillerde hct değerleri normal sınırlarda cıkıyor 45 48 arası . Fakat benim her 3 ay içinde halsizlik sersemlik hissi oluyor. Her 3 ayda bir kızılay da veya hastanelerde kan bağışı yapıyorum çok rahatlıyorum . Sigara kullanıyorum alkolde ara sıra.Psikolojik olarak da sürekli kandan kaynaklanıyor rahatsızlıklarım diye kuruyorum kafamda bu sefer dahada artıyor şikayetler bu çok önemli birşeymidir sürekli kan mı vermem gerekiyor.Kanda mikrop veya polisitemi vera gibi birşey olsa tahlillerde belli olmuyormu.Sağda solda kalp çok yorulur kalp krizi riski var gibi ifadeler kullanıyorlar psikolojik olarak çöküyorum.Kan az olsa bir sorun fazla olsa bir sorun.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın hasta, öncelikle sigarayı bırakın. bu sizde rölatif bir hipoksi yaratır ve polisitemiye neden olur. kan bermenizde bir sakonca yok. polisitemia vera için çok gençsiniz... selamlar.

    tarihinde cevapladı.
  • anladım hocam.dahiliye doktoruna gittiğimde tüm tahlilleri yaptı hemogramda hiçbir sorun yok hgb 15.8 hct 43 diger degerler normal sınırlarında sadece ferattin sanırım demir oranı referans 15-150 iken bende 10 çıktı düşük.Fakat diger değerler normal oldugu için demir ilacı gibi şeyler verilmedi besinlerine dikkat et toparlarsın dediler.Demir baş dönmesi yorgunluk gibi şikayetler yaratırmı acaba demir düşük oldugu için vucut kanımı yükseltiyor dr. bey.Birde cok sıklıkla kan vermişsin dedi 6 ayda bir vericekmişim.


İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Akciğer buzlu cam görüntüsü

    Hocam merhabalar; böbrek biyopsisi ve yatış için hastanede genel taramada akciğer bt istendi. 3 yıldır nefrotik sendromlu hastayım. daha önceki pataloji sonucum membronez glomerolnefrit.. rapor sonucumu sizlerle paylasmak isterim yanıtlarsanız çok memnun olurum acil toraks bilgisayarli tomograf...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İnci Gülmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ms? optik nevrit ?

    Sevgili hande hanım iyi günler . cevap vermeniz ümidiyle yazıyorum . sonuna kadar okursanız sevinirim. yaklaşık 8 ay önce sabah kalktığımda sağ gözümün az gördüğünü ve yazıları üst üste çift okuduğumu fark ettim . çıft görme olayı 4 güb sonra sol gözüme de geçti . covid olmamdan dolayı hastaneye 10...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kbb şikayetim hakkında

    Hocam cevap için teşekkürler. pandemiden dolayı bir yere çıkamıyorum ve farklı bir şehirdeyim. geçici bir durum mu tedavi edilebilir mi bundan da emin değilim. bu tip rahatsızlığı olan hiç kimseye rastlamadım. pandemi geçene kadar bir tavsiyeniz olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Özdek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göğüs ağrısı

    Hocam merhaba benim sorunum göğüs ağrısı 2020 8. ayda covit için bi tomografi istemişti doktor çokşüküt birşey çıkmadı ama o günden beri stres yaptığım zamanlarda ağrı oluyor akciğer filmi kalp ekgsi hepsini çekindim birşey çıkmadı ama ara ara göğüs ağrım oluyor sol mememin üstünde hemen kendimi üz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin niçin yüksek

    Hocam merhabalar corona sebebiyle sanırım kaygı bozuklugu yaşıyorum:) tonsilit iken yaptırdıgım. testınde hct:53 hgb:18 rbc:6.4 3-4 gün birşey yiyip içmemiştim doktor sıvı kaybından yükseleceğini de söyledi..daha sonra kızılaya kan bağışı yaptım. hocam şu dönemde insan sanırım kendine sarıyor benim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkılama değişikliği

    Hocam merhaba yaşım 33 1 aydır yumuşak dışkılamam mevcut aslında ilk başlarda şekilli daha sonra gazla birlikte hızlı ve yumuşak şekilsiz dışkılama ile son buluyor genelde her sabah dışkılarım başka hiçbir şikayetim yok bunun içim kolonoskopi önerir misiniz yada önemli bir patolojik bulgu düşündürü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pomemle ilgili

    Ama kalça kaslarına etki yaptı hocam esneme oldu. fiziki görünüme etki yaptı arada boşluk oluştu bunun tedavisi yokmu hocam size önceki yazımdada söylediğim gibi kegel manevrası ve manyetik koltuk tedavisi diye iki egzersiz önermişti bi doktorda bana bu egzersizlerle kalça kaslarının t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cemalettin Camcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yağlı cilt

    Hocam merhabalar. ciltle alakası olmayan bir hastalığımdan dolayı 20 mg kortizol hap alıyorum yaklaşık 10 aydır. cildim eskiden de yağlıydı ancak artık daha da yağlanıyor aşırı bir sebum salgısı var ve gözeneklerim çok büyüdü. kortizol haplarının bunda etkisi olabilir mi ? ve bu gözenek problemi içi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ebru Zehra Aygün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kbb şikayetim hakkında

    Merhabalar hocam bende son zamanlarda şöyle bir şey başladı. kolonya dezenfektan çeşitli kimyasalların kokusu yada buharı istem dışı burnumdan genzime oradan boğazıma yerleşiyor ve bir şey yiyip içtiğimde mideme inip kolonyayı dezenfektan yada o kimyasalı içmişim gibi rahatsız etmeye başlıyor. daha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Özdek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gözde damar belirginleşmesi

    Hocam teşekkürler. siz doğrudan hizmet veriyor musunuz? birde hocam bu belirginlik 1 senedir geçmedi size en yakın sebebi ne geliyor çok sağolun cevabınız için

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sinan Göker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cilt üzerindeki kızarıklık ve minik sivilceler

    Merhabalar, hocam.yaklaşık 1 ay önce roza hastalığı teşhisi konuldu.2 krem kullanıyorum .biri roza diğeri de aknefloks.fakat yüzümdeki kızarıklıklar geçmek yerine artıyor.minik minik sivilceler de çıkıyor, cildimin genel olarak kuru olmasına rağmen.bu sorunlara uygun hangi dermokozmotik ürünü kullan...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bagirsak agrisi ve guruldaması

    Merhaba hocam ilaç tavsiyeleriniz icin tesekkür ederim iyi geldi ama size bir sorum olucak genel cerrahiye gittigimde anal fissür teshisi kondu gaita gizli kan negatif kan degerleri iyi cikti ama supheleneiyorum çok hem bu sabahlari karın ağrısı filan son zamanlarda bir antibiyotuk kullandim ishal o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet sonrası kanama ve sızı

    Hocam tekrar merhaba daha önce yazmıştım pcos hastasıyım. gebelik düşündüğüm için bir aydın korunmuyorum. şubat ayında jinekolojide muayene oldum smear testim normal çıktı. dün itibari ile adetim bitti. bugün cinsel ilişki sonrası koyu renkli kan geldi. zaman zaman kontrollerimde tekrardan rastladım...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Toraks bt sonuç

    İyi günler hocam. 36 yaşındayım. sonuncusu 4 yıl önce olmak üzere iki kez pulmoner emboli geçirdim. xarelto 20 mg kullanıyorum ve ömür boyu kullanacakmışım. size iki yıl evvel acilde çekilen toraks bt sonucumu danışmak istiyorum. acilde çekildiği için uzmana göstermedim. yani göster dememişlerdi. öy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüste kemik ağrısı

    Göğüs hastalıklarına randevu alıp gitmistim röntgen cekilmistim birşeyin yok kas ağrısıdır denmişti. travma öyküsü nedir bilmiyorum da işteyken yemek yedikten hemen sonra ayağa kalkmıstım göğsümde inanılmaz bi kütletme hissi vardı kütletmiştim ve derin nefes alırken sırtta vs göğüste ağrı olmustu o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Köksal Yurda Eken

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x