Kan fazlalığı ciddi bir durum mudur

  • kan tahlili sonucu hmg 18.5 çıktı ve dr kanımın fazla olduğunu kan vermem gerektiğini söyledi.kan verdim rahatım fakat özellikle geceleri rahatsız eden kaşıntım var.ayrıca dr kan değerımımn yüksek çıkmasının başka ciddi rahatsızlıklara neden olabileceğini söyledi.bu rahatsızlıklar nelerdir ciddi midir?ne yapmalıyım???

  • Doktor Cevabı:

    Polisitemi denen kan fazlalığınız var. bir hematoloji hekimine başvurmanız uygun olur, tetkikedilmeniz gerekir. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • dr bey öncelikle sorumu cevaplandırdığınız için teşekkür ederim.polisiteminin zaraları nelerdir.gündelik hayatım üzerinde olumsuz durumlara sebep olur mu.tedavisi var mı??ayrıca ben şu an polis okulundayım ve 1-2 güne polis çıkıcam.mesleğim için bir engel teşkil eder mi bu rahatsızlık...tekrar teşekkürler,saygılar...

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle polisitemi nedeni ortaya konmalı. stres bile buna yol açabilir. sigara diğer bir neden. bir hematoloji hekimine başvurmanız ve nedene göre önlem alınması gerekir.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polikistik over

    Merhabalar hocam ; ben 20 yaşında üniversite öğrencisi genç bir kızım. yaklaşık 9 ay önce adet öncesi ve arada lekelenmelerim dolayısıyla doktora gittim.yapılan ultrason ve tahliller sonucunda polikistik over teşhisi konuldu.diane adında ilaç verildi.ilacı 9 aydır kullanmama rağmen hala arasıra lek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik over sendromu

    Hocam merhabalar 26 yaşındayım ve zayıfım hayatımda ilk kez iki hafta reglim gecikti ve işe başladığım stresli bir dönemde aynı zamandan çocuk için ilk denememizdi öyle olunca regl gecikmesi için doktora gittim ultrasona bakarak polikistik over sendromu tanısı koydu tanı bu şekilde koyulabilir mi ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide barsak problemi

    Hocam benim yemek yedikten sonra anlımda ve kalbimde basınç hissi ile kalpte sert vurdular ve nefes darlığı olup kafam kazan gibi oluyor gegirmeyle rahatlamaya çalışıyorum fakat ya daha kötü oluyor yada biraz rahatlıyorum bide hocam boğazımda sürekli balgam var sigara kullanmıyorum ve gaitanın rengi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızlık zarı

    İyi günler. 22 yaşındayım. kiloluyum.adet dönemi bitiminde mastürbasyon yaptım. ancak ped ve iç çamaşırı üzerinden bacaklarımı sıkarak ve elimi iki bacak arasında koyup baskı yaparak yaptım. ve ardından 1 gün boyunca pembe kan geldi. ve ilk idrarı yaparken sızlama oldu. kızlık zarı bozulmuş olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pcos ve gebelik

    Doktor bey merhaba, 3 yıllık evliyim 27 yaşında 54 kiloyum. bir kaç kez adet düzensizliği yaşayınca bulunduğum şehirdeki doktor çocukta düşünmediğimiz için doğum kontrol hapı verdi, 1 buçuk yıl kullandım. daha sonra çocuk düşününce bıraktım ve sürekli adet düzensizliği yaşadım. her seferinde hormonl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cıvalı termometre

    Merhaba.termometrenin civa buharından zehirlendim.bilgisayarımın sıcağı termometreyi patlatmış ve görmemişim.günlerce sıcağın da vurduğu buharla nefes almışım.şiddetli boyun ağrısı,kabız-ishal oldum.icp-ms-nmkl 186 testi kullanıldı.ölçü birimi litrede mikrogramm (mkg/l). kan testinde sınır 0.05 göst...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cıvalı termometre

    Merhaba.termometrenin civa buharından zehirlendim.bilgisayarımın sıcağı termometreyi patlatmış ve görmemişim.günlerce sıcağın da vurduğu buharla nefes almışım.şiddetli boyun ağrısı,kabız-ishal oldum.icp-ms-nmkl 186 testi kullanıldı.ölçü birimi litrede mikrogramm (mkg/l). kan testinde sınır 0.05 göst...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Zeynep güneş Özünal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cıvalı termometre

    Merhaba.termometrenin civa buharından zehirlendim.bilgisayarımın sıcağı termometreyi patlatmış ve görmemişim.günlerce sıcağın da vurduğu buharla nefes almışım.şiddetli boyun ağrısı,kabız-ishal oldum.icp-ms-nmkl 186 testi kullanıldı.ölçü birimi litrede mikrogramm (mkg/l). kan testinde sınır 0.05 göst...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Ünal Zağlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cıvalı termometre

    Merhaba.termometrenin civa buharından zehirlendim.bilgisayarımın sıcağı termometreyi patlatmış ve görmemişim.günlerce sıcağın da vurduğu buharla nefes almışım.şiddetli boyun ağrısı,kabız-ishal oldum.icp-ms-nmkl 186 testi kullanıldı.ölçü birimi litrede mikrogramm (mkg/l). kan testinde sınır 0.05 göst...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. A. Gökhan Akkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kilo problemi

    Dr hanım merhaba. kız arkadaşımda ( 23 yaş ) uzun süredir hipofiz bezinde büyüme mevcuttu. zannedersem buna bağlı olarak prolaktin fazlalığı , yumurtalıklarda kist gibi sorunlarda eşlik etti. adette düzensizlik , diyete rağmen kilo verememe ve kilo alma , tüylenme vs gibi can sıkıcı sorunlar mevcut...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Neslihan Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 5mm lik tümörden artık kurtulmak istemek

    Dr bey merhaba. kız arkadaşımda ( 23 yaş ) uzun süredir hipofiz bezinde büyüme mevcuttu. zannedersem buna bağlı olarak prolaktin fazlalığı , yumurtalıklarda kist gibi sorunlarda eşlik etti. adette düzensizlik , diyete rağmen kilo verememe ve kilo alma , tüylenme vs gibi can sıkıcı sorunlar mevcut....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastaliğimi

    İyi günler. geçenlerde yorgunluk , halsizlik, unutkanlik gibi şikayetlerle dahiliyeye gittim yapilan tahlil sonuçlarim şöle : açlik şeker :100 açlik insülin : 24 trigliserid: 475 hdl kol: 273 ldl kol: 93 tsh : 2,4 kan hemogrami normal . bu değerlere göre ben şeker hastasimiyim. doktorum bana metofin...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan fazlalığı

    Merhaba kadri hocam, ben 21 yaşında bir erkeğim. geçenlerde ekstrasistol için kardiyoloji uzmanına göründüm ve kan tahlili istedi. tam kan sayımımda kırmızı kan hücre sayımım 5.58 (referans aralığı: 4 - 5.2) hemoglobin normal, 16.3 ve hct değerim %49 (referans aralığı: 36-46) çıktı. b12 seviyem d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertiroid

    Hipertiroid merhabalar hocam.3,5 ayönce doğum yaptım. saç dökülmesi şikayeti ile hastaneye gittiğimde yapılan kan testi sonucu guatr olduğum ortaya çıktı. endokrinoloji uzmanı hipertiroid olduğumu ve bunu doğum sonrası hormanların değişmesine bağladı. bebeğimi emzirdiğim için ilk 3 hafta propycil s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saçım dökülüyor, seyrelme var. prp tedavisiyle ne oranda başarılı bir sonuç...

    Hocam yaşım 23 ve öğrenciyim.saçlarımın ön kısmında dökülme,seyrelme şikayetiyle bir dermatoloğa gittim.sebebini araştırmak için kan tahlili yapıldı, tahlillerde kan değerlerim normal çıktı ve doktor bende erkek tipi saç dökülmesi olduğunu söyledi.çözüm olarak %5 minoxil sprey önerdi.ben de bu ilacı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x