Kan fazlalığı - halsizlik

  • merhaba hocam sürekli yorgunluk ve halsizlik şikayetlerimle doktora başvurdum tahlillerim şu şekilde değerlendirebilirseniz. WBC 6.56 RBC 5.38 HGB 15.8 HCT 43.94 PDWc 38.6 MCV 82 MCHC 35. MCH 29.3 PLT 189 RDWc 16.4 PCT 0.17 MPV 9.1 Total Kolesterol 173 Trigliserid 167 HDL-Kolesterol 59,5 LDL-Kolesterol 80,1 Kreatinin 1,15 Glukoz 96.9

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, kan fazlalığı yok ki. hemoglobin 15.8 ve hematokrit 43.9. bunlar normal. sürekli yorgunluk ve halsizlik neye bağlı konusu ise muayene bulgularınızla ve sizi gören hekimin tanı koyacağı bir durum. sadece bu rakamlara bakarak tanı konamaz. iyi günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • anladım hocam.dahiliye doktoruna gittiğimde tüm tahlilleri yaptı hemogramda hiçbir sorun yok hgb 15.8 hct 43 diger degerler normal sınırlarında sadece ferattin sanırım demir oranı referans 15-150 iken bende 10 çıktı düşük.Fakat diger değerler normal oldugu için demir ilacı gibi şeyler verilmedi besinlerine dikkat et toparlarsın dediler.Demir baş dönmesi yorgunluk gibi şikayetler yaratırmı acaba demir düşük oldugu için vucut kanımı yükseltiyor dr. bey.Birde cok sıklıkla kan vermişsin dedi 6 ayda bir vericekmişim.


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Iğne batmaları kaşıntı

    Merhaba 18 yaşındayım. bende ani başlangıçlı iğne batmaları, kaşıntı, hassasiyet, yanma ve sağ ayağımda uyuşma mı karıncalanma mı tam olarak anlatamadığım bir huzursuzluk oluyor. hassasiyetten kastım mesela bir yerimi kaşıyınca hafif yanma oluyor aynı zamanda kaşınınca ayağımdaki anlatamadığım o his...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Melih Vural

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iğne batmaları kaşıntı

    Merhaba 18 yaşındayım. bende ani başlangıçlı iğne batmaları, kaşıntı, hassasiyet, yanma ve sağ ayağımda uyuşma mı karıncalanma mı tam olarak anlatamadığım bir huzursuzluk oluyor. hassasiyetten kastım mesela bir yerimi kaşıyınca hafif yanma oluyor aynı zamanda kaşınınca ayağımdaki anlatamadığım o his...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kiremitçi Özer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iğne batmaları kaşıntı yanma

    Merhaba. bende ani başlangıçlı iğne batmaları, kaşıntı, hassasiyet, yanma ve sağ ayağımda uyuşma mı karıncalanma mı tam olarak anlatamadığım bir huzursuzluk oluyor. hassasiyetten kastım mesela bir yerimi kaşıyınca hafif yanma oluyor aynı zamanda kaşınınca ayağımdaki anlatamadığım o his artıyor. bunl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ates yüksek

    Çok teşekkür ederim hocam allah razı olsun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ates yüksek

    Hocam notrofil 1.29 çıktı bu normalmi,diğer değerler normal

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ates yüksek

    Hocam saygılar,oğlum dortbucuk yasinda,ekim 2020 de kan tahlilinde hemoglobin 14,29 çıkmıştı,bugün tahlilde 14,4 çıkti,hematokrit 44,3 rdw10,5 mpv5,31 notrofil 1.68,diğer değerler normal,hemoglobin yüksek çıkiyor ne yapmamız gerek,skintilimi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Venofer anafilaksisi

    Merhaba hocam benim 5. dozda venofer anafilaksisi geçirdim kendimde hemşireyim ilaç biraz hızlı verilmişti fakat hiçbir dr tekrar uygulamadı sadece oral ilaçlar kullanıyprum doğum sonrası hemoglobin 7 kadar düştü suan 9 ama tüm belirtiler devam ediyor anemi konusunda nasıl bir trdavi uygulamalıyım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fetal dna testi

    Hocam mrh.eşim ve ben akdeniz anemi taşıyıcısıyız.sizinle görüşme de gerleştirmiştik.siz tüp bebek tedavi yöntemi önermiştiniz.2 defa pgt yöntemiyle tüp bebek denememiz oldu,fakat hiç pozitifi göremedik.ara vermeye karar vermiştik ki bu dönemde eşimin hamile olduğunu öğrendik.eşim şu an 9+5 haftalık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi anemi

    Rabbim sizden ve sizin gibi doktorlarımızdan razı olsun size güç kuvvet ve sabir versin inşallah.dualarım sizinle iyi günler sayın hocam.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Hocam merhaba 22 yaşındayım kan tahlili yaptırdım ferritin değerim 6 çıktı doktorumda ferro senol ilacını verdi 1 aydır kullanıyorum etkisini göremedim önerebileceğiniz daha etkili bir ilaç nedir? (kan tahlilini regli dönemimde yaptırdim)

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Maltofer ve şeker

    Merhaba ali bey, ara ara demir eksikliğim oluyor, bu nedenle halsizlik sac dökülmesi vb. gibi belirtiler nedeniyle yone demir eksikligim oldugunu düşünüp 20 gün maltofer oral flakon kullandim ve kullanim sonrasi demir eksiligimi kontrol ettirmek icin aile hekiminde test yaptirdim; sonuç demir eks...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi demir eksikligi

    Hayirli günler sayın hocam periferik yayma sonucu eritrositler normokrom normositer,formul lökosit uyumlu,atipik hücre izlenmedi.trombositler hemogram uyumlu **** demir : 40 sdmsyn: 3 hmgram: 12.1 ferritin: 4.7 demir: 40 bu ne anlama geliyor??

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenfosit düşüklüğü

    Merhabalar, ben 22 haftalık gebeyim. yapılan tam kan sayımında hgb 11.7 , eritrosit 3,72 , hematokrit 34.3 , ne% 77 (ref. 40-70) , ly% 18.7 (ref.20-51) olarak çıktı.bu değerler bir enfeksiyon geçirdiğimin göstergesi midir? 1 aydır tükürük bezlerim ağrıdığı için yapılan usgde 2 yıl önce aldığım atom...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi anemi

    Hayirli günler sayın hocam periferik yayma sonucu eritrositler normokrom normositer,formul lökosit uyumlu,atipik hücre izlenmedi.trombositler hemogram uyumlu **** demir : 40 sdmsyn: 3 hmgram: 12.1 ferritin: 4.7 demir: 40 bu ne anlama geliyor??

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşük hgb değeri

    Selamlar. kızım 3.yaş 4.ayını yeni bitirdi. bugün rutin bir tam kan sayımı yaptırdıgımızda hgb değeri 10,8 çıktı. hgb ref. aralıgı ise 10,9-14,1 değerleriymiş. diğer tüm kan değerleri normal referans aralığı içerisinde. sorum şu; kızımızda çıkan referans aralığının 0,1 oran altındaki düşük hgb değer...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tuğrul Atay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x