Kan değerlerimizin değerlendirilmesi hk.

  • Merhaba, 4,5 yaşındaki oğlum yaklaşık 1,5 yaşından beri çok sıklıkla hasta oluyor.Ve 3 senedir en az 1 kez hastanede yatmalık derecede (4-5 gün) zatürre başlangıcı vs rahatsızlık yaşıyor. Eylül ayından bu yana hiç durmadan hasta denilebilir (aralarda 1er hafta aralıklarla) Düzenli çocuk göğüs hastalıklarına gidiyoruz çünkü bütün hastalıkları göğüse inmeyle sonuç buluyor. Bu sorunun altında ne yattığnı bulunması için doktorumuz bası testler ve doktor kontrolleri istedi. Kan değerlerinin sınırların altında çıktığından ekteki testler yapıldı ve çocuk hematoloğu tarafından bu sonuçlara bakılarak sorun olmadığını herhangi bir tedaviye gerek olmadığının bilgisi alındı. Ancak kendi doktorumuz değerlerin sınırların altında olmasının normal bir durum olmadığını belirtti bize. Çocuğun şu an da demir yada kan yapıcı kullandığı hiçbişey yok. Bu testlerde demir çok yüksek çıktığından hatta pekmezi bile kestik.Tenin rengi gayet soluk. Sizden ricam ekteki kan değerlerini bide sizin değerlendirmeniz. Şimdiden çok teşekkürler.Saygılarımla

  • SONUÇ REFERANS DEĞER Demir 145 22-136 ug/dl total demir bağ.kapasite 242 250-400 ug/dl transferrin saturasyonu 60 20-50 % doymamış demir bağlama kapasite 97 110-370 g/dl soluble transferrin reseptörü 2,89 mg/L SAĞLIKLI KİŞİ:0,76-1,76 MG/L DEMİR EKSİKLİĞİ ANEMİSİ: >1,76 LÖKOSİT 6,67 4,3-13,5 % nötrofil oranı 44,7 34,3-78,6 % lenfosit oranı 45,1 11.0-50.1 % monosit oranı 7,5 3,5-13,9 % eozinofil oranı 1,8 0-7 % bazofil oranı 0,9 0.0-1.0 % nötrofil mutlak sayısı 2,98 2.0-7.1 x10³/μL lenfosit mutlak sayısı 3,01 0,5- 4.4 x10³/μL monosit mutlak sayısı 0,5 0.3-1.2 x10³/μL eozinofil mutlak sayısı 0,12 0-0.2 x10³/μL bazofil mutlak sayısı 0,06 0-0.1 x10³/μL eritrosit 4 3.8-5.0 x10³/μL hemoglobin 10,60 10.0-13.0 g/dl hematokrit 31.9 30.0-38.0 % ortalama eritrosit hacmi 80,6 71.0-85.0 fL ortalama eritrosit hemoglobin 26,8 23.0-30.0 pg ortalama eritrosit hemoglobin konsantrasyonu 33,2 31,0-37,0 g/dl eritrosit dağılım genişliği(rdw-sd) 54,7 35.0-44.0 fL eritrosit dağılım genişliği(rdw-cv) 19,6 12.0-15.0 % trombosit (plt) 422 180-400 10^3/ul ortalama trombosit hacmi (mpv) 8,9 7.8-13.0 fL trombosit dağılım genişliği 9,9 9-20 fL trombosit/büyük hücre oranı(p-lcr) 17,08 14-50,4 % plateletrit (pct) 0,37 0,15-0,40 %

  • Doktor Cevabı:

    Demir testinin sabah aç karına ve en az 6 saatlik açlıktan sonra yapılması gerekir, eğer böyle yapılmazsa zaten yüksek çıkabilir, ayrıca bütün laboratuvarlar hata yapabilir, fakat siz bana çocuğunuzun sonuçları yerine öyle karmaşık yazmışsınız ki zaten bir şey anlaşılmıyor, en doğrusu doktorunuzun söylediklerine uyun!

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kansızlık mıdır

    Doktor bey merhaba, anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. internetten bu değerlerin kansızlık belirtisi olduğunu görüp telaş ettim doğrusu. bu arada bu tahlili yap...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık mı

    Doktor bey merhaba, anneme (46) genel bir kontrol için tam kan tahlili testi yaptırdık. sonucen rbc 3.97 - hgb 10.7 - hct 33.0 çıktı. bunlar tahlilde düşük gösteriyor geri kalan değerler normal. internetten bu değerlerin kansızlık belirtisi olduğunu görüp telaş ettim doğrusu. bu arada bu tahlili yap...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık? hbf yğksekliği?

    Hocam bebeğim 34 haftalık doğdu şuan 46 günlük hastaneden çıkarken hb 12ydi. ayın 10 unda tahlil yapıldı değeri 7.9 a düşmüştü 13 ünde tekrar yapıldı 8.1 di. bugun tekrar yaptırdık pıhtılı çıkmıştı baklamadı ama hbf 59.4 hba 39.8 çıktı. hbf yüksekliğinden korkuyorum bi sıkıntı varmı hocam lütfen cev...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Baso yüksekliği

    Merhabalar. bugün yaptığım kan testinde 0-1 referan aralığındaki baso oranım 1.3, 7-18.7 referans aralığındaki bun oranım 6 ve b12im 177 çıktı. beni endişelendiren baso oranım oldu. ciddi bir soruna sebebiyetin işareti midir açıkcası onu merak ettim. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Anladım saolun hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Erkek hocam ;)

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Peki hocam nedeni bulunamayan demir eksikligimin kaynağı helicobacter pylori olma ihtimali yüksek midir sizce demir hapları kullanıyorum yükseliyor ve ferritin seviyemde yükseliyor ilaç tedavisi bitince tekrar başa dönüyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Merhabalar bende 3 yıldır nedeni bulunamayan demir eksikliği var daha önceleri endoskopi yaparken midemde helicobacter pylori bakterisinin olduğunu öğrendim ve bunun demir eksikliğine neden olabileceğini gördüm sizce nasıl bi tedavi uygulayabilirim teşekkürler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Libido kaybı

    28 yaşında bir kadınım.ergenliğimin ileri dönemlerinden itibaren libidom düşük. lise dönemindeyken avuç avuç prozac aldığım bir dönem olmuştu. libido kaybının başladığı dönemler de yaklaşık bu zamanlardaydı. antidepresanlar kalıcı libido kaybına neden olabilir mi? ayrıca demir değerlerim sürekli düş...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Halil Özcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Halsizlik/hastalık

    17 yaşındayım,(kızım) bir süredir el ve ayak boşalması göz kararması halsizlik ve uyku hali ve ağız kuruluğu hissediyorum. sebebi nedir acaba?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 fazlalığı hayatımı zindan etti

    Değerli hocam 40 yaşında 60 kilo bir bayanım ferritinim 6 hgb 11 b12 250 idi boyun fıtığından ve kansızlıktan dolayı dr b12 takviye yazmıştı 2 ay boyunca kullan dedi kullanmadan önce boyun agrım hariç hicbiseyim yoktu kullanmaya basladigimdan itibaren yanaklarimda yanma ellerim kollarım ve ayak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gynoferon ilaç kullanımı

    Hocam merhabalar kansızlığımdan dolayı gynoferon kullanıyorum gece yatmadan tok karnına içiyorum bu şekilde ilacın faydasını görür müyüm aç karnına içsem daha mı iyi olur?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bu ne hastalıktir .kansizlik mi kalp yetmezliği mi

    Merhaba güllü hanim 45 yaşındayım 25 yaslarimda anemin rahatsızlığım başladı sonrasinda carpintilarim başladı. ekg de sinüs taşikardi çıkıyor 2 ay once regl doneminde cok kan kaybettim ama rbc 4.1 cikiyor kansizligin yok diyorlar . aksam uzeri tansiyonum yukselmeye başlıyor kalbim normal atarke...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi kansızlık

    Hocam merhabalar. 3 yaşında oğlum çok hızlı boyu uzayan uzayan zayıf bir çocuk boyu şuanda 105 cm birkaç kez hemoglobini düşük çıktı. panik değer değil ama 10-11 arası doktor hızlı büyüdüğü için eksik kalabilir dedi ferrum kullanmıştık o zaman. şimdi aynı o dönemdeki gibi ten rengi çok bariz tabiri...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Üskül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir damlası

    Çok teşekkürler ilginiz için hocam hoşçakalın:)

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nilgün Dağdeviren (Demir)

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x