Kan değerleri sonucu

  • merhaba hocam annem multıple myelom hastası idrar immunofiksasyon elektroforezi tahlilin sonucunu öğrenebilirmiyim? idrar kappa konsantrasyonu :

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba multiple myelomda idrarda lembda veya kappa tirp zincirlerin çıkışı görülebilir. annanizde de lambda çıkşı olmuş. bu hastalık uzun dönemde böbrek ve kemiklere zararlı olmaktadır. doktorunuzun tedavilerine ve takiplerine düzenli uyunuz. iyi günler

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gebelik için

    Hocam merhaba, 2 yıldır evliyim, 10 aydır bebek düşünüyoruz, mart ayında test yaptırdım: tsh: 2,71 e2: 64,12 fsh: 8,82 lh: 7,80 progesteron: 0,60 parolaktin: 23,44 total testesteron: 0,55 insülin: 12,12 dhea-s: 213,44 bu değerler adetten 1 hafta sonraki kan testi sonucudur. adet bitim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Als ile ilgili

    Hocam merhaba ben 20 yaşında bir gencim ailemde genetik bir hastalık yok 1 seneye yakındır yutkunurken zorluk cekiyordum ama önemsemiyordum bir gün sol tarafıma 3 4 ay önce uyuşukluk girdi komple koldan bağaca kadar kol ağırlıklı ve bende 1 aydır seğirmeler mevcut vücudumun bazı yerlerinde ve kasılm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan tsh erken teşhis

    Merhaba hocam. 02.05.20 de 3600 g ile kızım dünyaya geldi. 07.05.20 de kan tahlili yapıldı kilosu 3900 g tsh 28 serbest t4 1,46 çıktı(referans değerleri tsh= 0,34-5,6 t4 0,61-1,12). ilaç tedavisine başladık. 28.05.20 de tekrar analiz yapıldı. kilo 4100 g tsh 0,04 serbest t4 2,09 olmuş. ilaç biraz az...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pko ve adet azalması

    Hocam merhaba ben polikistik over hastasıyım size bir soru sormak istiyorum çok stresli bir dönemden geçiyorum erkek arkadaşımla en son ilişkim 3 ay önce oldu ve adetimin ilk günüydü sonrasında bir ilişkimiz olmadı sonraki ayda reglim 10 gün gecikti ama yoğun bir şekilde 5 gün regl oldum b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrar yolları

    Hocam merhabalar bugün yeniden idrar ve kan tahlili yaptırdım. eritrosit, keton, glukoz, bakteri, lokosit, protein ve bilurubin negatif. ph:5, kreatinin:1 yalnız dansite ve egfr değerleri koyu yazılmış. dansite 1007 ve egfr 103.4 ve egfr'nin önünde "erkek crea>0.9 ckd_epi" ifadesi var. pazartesi t...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroidit, subakut tiroid

    Merhaba hocam, 5 ay once subakut tiroid tanisi konuldu. prednol ile tedavi sureci basladi. yaklaşık kirk gun sonra sol tarafta sönmüş olan şişlik sağ tarafta belirdi son kan tahlil sonucuna göre diger değerler normale dönmuş, tsh 10 seviyelerinde prednol azaltilarak birakildi. 10 gündür ilaç kullanm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yusuf Bükey

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuktaki kan değerlerinde anormal düşüş ve yükselişler

    Sayın hocam yardımcı olmanızı rica ediyorum. 17 yaşında ağır otizimli kız çocuğunun tahlil sonuçları ekte paylaşılmıştır. 13 haziranda tek taraflı epilepsi nöbeti, teşhisi yaşanmıştır.. ( tegratol cr 200 mg) çocukta uzun zamandır ciddi saç dökülmesi ve tırnaklarda pul pul dökülmesi mevcu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv mi acaba

    Merhaba hocam. bir sorum var 2012 yılında genelevde korunmasız ilişki yaşamıştım belirti oldumu bilmiyorum hiç farketmedim 1ay öncesi kilo aldım 2 ayda 5 kilo ve şükür 3 senedir grip olmuyorum ilişkiden 3 sene sonra yani 2015 yılında normal kan tahlili yaptırmıştım değerlerde sorun yoktu 05.05.2020...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ testis ağrısı

    İyi çalışmalar doktor bey yaşım 25. sorum testisimle ilgili. yaklaşık 2 ay önce cinsel ilişkiden sonra sağ testisimde ağrı başladı. 3 farklı üroloji uzmanına muayene oldum. fiziki muayene ve renkli doppler ultrason 2 şer defa yapıldı. ancak sonuçlar normal çıktı. sadece son gittiğim doktor enfeksiyo...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Non klasik kah infertilite

    Hocam yeniden merhaba. söylediğiniz gibi geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazide tedavisi için deltacortilden dekort 0.25 mg a geçiş yaptım. beklenen adet tarihinden 7 gün önce kan testlerini yeniledim fakat deltacortil içerken 35 gün olan adetlerim dekortla 28 güne düşünce ben testi biraz g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ca 19-9 863 çıktı

    Merhabalar, yakşaşık 1 yıldır sol overimde 5 cmlik bir kist var ve doktor zararsız göründüğünü söylediği için takip ediliyor sadece. geçen hafta kasık karın ve sol bacak ağrısı nedeniyle doktoruma gittim ve kistimde bir değişiklik yokmuş. yaptırdığı kan tahlilinde ca 125 24,7 ca 19 um ise 432 çıktı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Vecdi Ertekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekte tsh yüksekliği

    Hocam 10 aylık biri kız biri erkek ikiz bebeklerimin var. kızımın kan tahlillerinde tsh değeri : 6.64 , serbest t4 değeri : 1.08 çıktı. bu değerlere göre tiroid hastalığı var mı? ilaç kullanması gerekir mi? bu konuda değerli görüşlerinize çok ihtiyacım var. benim kendimin de hipotiroidi rahatsızlığı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Aydın Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Buzlu cam görüntülü zatürre

    Merhaba sayın hocam...annemin akciğer tomografi sonucu; sol akciğer orta lobinguinal segmette ve sağ akciğer posterobazal lokalizasyonda silik konturlu buzlu cam manzarasi içeren alanlar atipik viral pnömoni yönünden şüpheli bulunmuştur.bileteral akciğer bazal kesimlerde şekel fibrotik değişiklikler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşat UZUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbs kalprotektin

    Hocam merhabalar 6 aydır devam eden gaz,genelde yumuşak dışkılama(açık renkli kötükokulu) çok nadir kabızlık (birkaç günlük) şikayetleri ile gasteoemterolojiye başvurdum.ara ara mukus oluyordu dışkı üzerinde ,ayrı değil. sedim crp normaldi,kan değerleri normal (albumin,hgb,vitb12,ferritin,) di.dışkı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv mi acaba

    Merhaba hocam. bir sorum var 2012 yılında genelevde korunmasız ilişki yaşamıştım belirti oldumu bilmiyorum hiç farketmedim 1ay öncesi kilo aldım 2 ayda 5 kilo ve şükür 3 senedir grip olmuyorum ilişkiden 3 sene sonra yani 2015 yılında normal kan tahlili yaptırmıştım değerlerde sorun yoktu 05.05.2020...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x