Kalsiyum yuksekligi

  • Bebeğim 3 aylik iken hastanede kalsiyumun yuksekliginde 2 gun hastahanede kaldik sebep olarak da d vitamini fazlaligindan kalsiyum emiliminin fazla oldugu soylendi. 5 ay boyunca her ay kan alindi. Hep 11.3 civarinda cikti. Doktorlardan biri kalsiyumu yuksek gidalarla beslenmiyecek dedi digeri beslenebilir dedi. Ne yapacagimi sasirdim. Ayrica d vitamini ya da kalsiyum fazlaligi kakada mukus yapar mi hocam?( d vitamini kullanmiyoruz ve gen analizi yapildi sadece tek gende hasar var ama hastalik sebebi degil denildi)

  • Doktor Cevabı:

    Kalsıyum yüksekliğinde gıdalarda kalsiyum alımı azaltılmalıdır. dışkılamada sorun yaratabilir. bol sıvı almak ve idrarla kalsiyum atılımını arttırmak çok iyi olur.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalsiyum fazlalıgı

    Hocam iyi akşamlar. halsizlik kas-kemik agrıları şikayetim vardı. kan tahlili sonuclarımın bazı değerleri şu şekilde : bun 12......pth 104.40....ne% 35.8 .... ferittin 8.6 yaşım 26 ve kadınım.öncelikle hocam parathormonun bu kadar yuksek cıkması normal midir ? bu değerler baz alınarak cerrahi müdah...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalsiyum üst sınırda, d vitamini eksik

    Merhaba hocam. eylül 2018'deki kan tahlili sonucumda kalsiyum değerim 10,6 mg/dl çıkmıştı (ref. değeri 8,8 - 10,6 mg/dl). parathormon, d vitamini, fosfor ve albumin ölçülmemişti. 3 ocak 2019'da aynı hastanede tekrardan kan tahlili yaptırdım. kalsiyum değerim 10,1 mg/dl (ref. değeri 8,8 - 10,6 mg/dl)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocukta yüksek doz d vit ampul

    Hocam benim kızıma 1 ay 20 gün önce d vit 16 çıktı die sürekli hasta oluyor die çocuk doktoru d vit ampul 1 ay ara ile 2 doz içilmesini önerdi ve içirdik sonra başka doktor durumun riskli oldugunu söyleyip kan aldırdı 2 dozdan 20 gün sonra d vit kanda 71 kalsiyum ise 11.2 çıktı bol su içirmeye çalı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zararlı mıdır

    Selamlar, günde 1 litre süt içmenin zararı var mıdır ? 2 litreye çıkarmayı düşünmüyor değilim. bunun ne gibi bi zararı olabilir ? iyi günler dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalsiyum fazlalığı

    Merhaba, bebeğimiz 8 aylık ilk kanı şubat ayında verdik kalsiyum değeri 11.1 çıktı d vitaminini bıraktırdı doktorumuz nisa’n ayındaki verdiğimiz kanda kalsiyum 11 e düştü bu ay verdiğimiz onda kalsiyum 11.33 çıktı b12 ve d vitamin değerleride düşük kalsiyumu nasıl kontrol altına alırız çok yüksekmi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratroid ameliyatı

    Merhaba hocam adanada ameliyat olmak istiyorum. devlet hastaneleri tercihim. sizden bu ameliyatta işinin ehli olan cerrah ismi vermenizi rica ediyorum. acil cevap bekliyorum. teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hızlı nabız

    Nabzımın boynunda attığını hissediyorum ve bu gözle görülebiliyor boynum da ve bilek damarlarında çok ağrı var bunlar d vitamini fazlalığından olabilir mi ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini ve kalsiyum

    Hocam özel bir tıp merkezinde yaptırdım dün.sonuçlarım parathormon 54,9 üre 23 kan üre azotu 10.7 albumin 4.95 kalsiyum 10,10 fosfor 4,00 sedimantasyon 30 dakika 1 60 dakika 3 kreatinin 0.80 çıktı.sizce bu sonuçlara ne yapmalıyım? teşekkürler ilginiz için

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini ve kalsiyum

    Hocam merhabalar 24 yaşındayım 1.78 boyum kilom 78 bugun sağlık ocağında rutin kan tetkiklerimi yaptırırken 25-hidroksi vitamin d 11.5 l 30 - 80 ng/ml ve kalsiyum 10.87 h 8.4 - 10.6 mg/dl şeklinde bir sonuç aldım.sizce sorun ne olabilir ikisi birbiriyle beraber değerlendirilirken birinin artıp diğer...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D vit fazlaligi

    Cevapladiginiz için teşekkür ederim hocam ama d vit fazla vermedigime çok eminim .sadece 5 ayda 1 şişe de bu hale nasıl gelir onu anlamıyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vit fazlaligi

    Hocam 5.5 aylıkken ca değeri tesadüfen 11.3 olduğu ortaya çıktı .hemen d vitamini ölçüldü 94.4 çıktı dvit kesildi .benim anlamadigim konu şu hocam ben 5aylık süreçte sadece 1 şişe bitirebildik çok güneşe se cikmadik neden bu kadar yükselmiş olabilir. ayrıca oğlumun annetal bileteral hidro nefrozu va...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parathormon

    Hocam merhaba, 8 ay 10 günlük oğlum var.bugün eklemlerinden kütür kütür ses geliyor diye doktora gittik. doktor kan tahlilleri istedi.sonuçları çıktı bazı takılan şeyler var aklımıza. bun serum 5,4 (düşük) ast serum 57 ( yüksek)nötrofil kan 1,63 (düşük) lenfosit kan 5,51 (yüksek) nötrofil %19,6 (düş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    6.aylık oğlumun kan tahlili sonucuna göre demir (fe) 22 mg/dl demir bağlama kapasitesi 296 mg/dl hgb 12.8 ferritin 34.69 ng/dl bu sonuçlara göre demir eksikliği var mı, demir damlası kullanmalı mıyız, doktorun birisi demir eksikliği var dedi, diğeri ise demir eksikliği yok sonuclar normal dedi, sizc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Devit ampul emzirme

    Merhaba. bebeğim 18 aylık, emziriyorum. yaklaşık 1 hafta önce devi ampul içtim çünkü d vitamini 17 çıktı. fakat sonra d vitaminin süte geçtiğini ve bebekte hiperkalsemi oluşma tehlikesi olduğunu öğrendim. 1 yaşındayken kızımın tahlilinde d vitamini zaten 1,3 kadar yüksek çıkmıştı. bu yüzden doktor d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi,d vitamini

    Merhabalar,23 yaşındayım ve bir süre devit ampül kullandım en son devit ampülü 4 ay önce içtim ve bugun değerlerime baktırdığımda ; tetkik adı sonuç açıklama birim normal değer bir önceki sonuç - num. alım tarihi 25-hidroksi vitamin d ▴ >70.00 ng/ml 11 - 43 bu şekilde çikti.sanirim ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x