Kalsiyum üst sınırda, d vitamini eksik

  • Merhaba hocam. Eylül 2018'deki kan tahlili sonucumda kalsiyum değerim 10,6 mg/dl çıkmıştı (Ref. değeri 8,8 - 10,6 mg/dl). Parathormon, D vitamini, Fosfor ve Albumin ölçülmemişti. 3 Ocak 2019'da aynı hastanede tekrardan kan tahlili yaptırdım. Kalsiyum değerim 10,1 mg/dl (Ref. değeri 8,8 - 10,6 mg/dl). Parathormon değerim 21.9 pg/mL (Ref. değeri 12 - 88 pg/mL). D3 vitamini değerim 18,8 ng/mL (Ref. değeri 30 - 100 ng/mL). Albumin 4,3 g/dL (Ref. değeri 3,5 - 5,2 g/dL) çıktı. Fosfor ölçülmemiş. Eylül-Ocak arasındaki dönemde kalsiyum değerimin düşmesi amacıyla süt, yoğurt, peynir gibi besinlerin tüketimini azalttım ve 10.6'dan 10.1'e düşmüş. Doktorum bana 2 ampul D vitamini takviyesi verdi. 1 hafta arayla kullan dedi. Bu takviye zaten üst sınıra yakın olan kalsiyum değerimin üst sınırı geçmesine neden olur mu ? Bir de parathormon değerim normal sınırlarda olduğu için kalsiyumumun üst sınırlarda gezmesinin sebebi başka ciddi bir şey olabilir mi ? Süt, yoğurt ve peyniri tüketmeye ve D vitamini takviyesi almaya korkuyorum. Ne yapmalıyım ? Şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Bu konu hakkında beslenmenin kırmızı kitabı siz yediklerinizsiniz bilgi bulabilirsiniz. d vit kullanmak gerekir ama yeterli olmayabilir. farklı takviyeler de kullanmak gerekir. d vit ile ilgili 20 sayfa var. sğlfürlü olması gerekir. kalsiyumun durumu vücudunzuda intertisyel asidoz olabileceğini düşündürüyor.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Vajen florası

    Merhaba hocam, vajina florası için v-flora probiyorik hakkında ne düşünüyorsunuz? ya da önereceğiniz herhanhii bir vajina florası için probiyotik var mı?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zümrüt Çalışkan Şenay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek boyu

    Bebeğim 2 yaşında. 38+6’ da 48 cm doğdu, 1 yaşında 75 cm idi. 18aylık iken 81 cm ölçülmüş 22 aylık iken 84 cm şimdi 24 aylık akşam sabah saatleri dikkate alarak 84.5-87 arası ölçüyorum . yalnız dikkatimi çeken husus son 6 ayda ayak numarasında vb değişiklik olmadı 22 numara giyiyor. akranları 23 -24...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tanıya göre şeker hastasimiyim?

    Nuri hocam iyi günler. normal doğum öncesi yapılan testlerim de doğum raporunda diyabetes mellitus tanımlanmamış komplikasyonları olmayan yazıyor. benim rutin tahlillerimde açlık kan sekerim 70 iie 95 arası çıkarken glikozile hemoglobin hba1c hplc ile sonic değeri 5 diyor hocam. ben bu degerlere gö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebeklerde alerji damla kullanimi hl

    Hocam merhaba 7 aylık bir kızımız var beslenme sorunu nedeniyle yan etkisi iştah açıcı olan antihistaminik alerji damlası veriyoruz ( yaklaşık 2.5 aydır ) sorumuz şu ki bu damlayı bazı doktorlar kullanmayın bazısı 6 ay kullanın bazısı ise 2 yıla kadar kilosu kadar kullanın dedi kime inanacağımızı bi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cilt sorusu

    Merhaba hocam yüzde oluşan uykudan sonra yastık izleri ne zaman sürede geçer yada geçer mi? bir ilaç kullanmak gerekli midir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sıdıka Kurul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ms? optik nevrit ?

    Sevgili hande hanım iyi günler . cevap vermeniz ümidiyle yazıyorum . sonuna kadar okursanız sevinirim. yaklaşık 8 ay önce sabah kalktığımda sağ gözümün az gördüğünü ve yazıları üst üste çift okuduğumu fark ettim . çıft görme olayı 4 güb sonra sol gözüme de geçti . covid olmamdan dolayı hastaneye 10...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir, d vitamini, wbc neden düşer? beslenmemde dikkat etmem gereken neler...

    Merhaba hocam, 5 ay önce covid belirtileri göstermiştim fakat test yaptırana kadar negatif çıktım tüm ailem pozitif iken onlara baktım. temaslı olduğum halde herhangi bir ilaç da verilmediğinden covid hapları kullanmadım. sadece ailemdeki kişilere verilen c vitamininden içmiştim. yaklaşık iki ay önc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fazla kilo ve boy uzaması

    Hocam annem 150 cm babam 175 cm boyunda.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin niçin yüksek

    Hocam merhabalar corona sebebiyle sanırım kaygı bozuklugu yaşıyorum:) tonsilit iken yaptırdıgım. testınde hct:53 hgb:18 rbc:6.4 3-4 gün birşey yiyip içmemiştim doktor sıvı kaybından yükseleceğini de söyledi..daha sonra kızılaya kan bağışı yaptım. hocam şu dönemde insan sanırım kendine sarıyor benim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğazda yanma

    Hocam ben 1 hafta önce zorlanmaya bağlı pnömoni toraks geçirdim. 2 gün hastanede yattım oksijen ve serumla kendimi toparladım, taburcu oldum boy 178, kilom 48 kg olduğu için dahiliye ye gittim, ensure mama verildi kulanıyom kilo almak için ek olarakta panik atak tan dolayı prozac 20mg kulanıyom. dün...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hpv kolposkopi

    Cevabınız için teşekkürler hocam, yaşım 24. kolposkopi yaptıracağım. bu süreçte bağışıklık güçlendirici olarak neler önerebilirsiniz?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocukta iştahsızlık

    Hocam çocuğum çok iştahsız az yemek yiyor. ne yaptıysam çözüm bulamadım. sizin bir öneriniz olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muhammet Mesut Nezir Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    1 senedir dht kaynaklı saç dökülmem var, genel olarak saçlarımda seyrelmeler vardı şakak bölgesinde seyrelme daha fazlaydı ama açılma yoktu. cildiye doktoruna gittim alopecia şampuan, saç spreyi ve vitamini verdi. 10 aydır şampuan ve saç spreyini düzenli kullanıyorum. vitamini pahalı olduğu ve etkis...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mesut Öndeş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 eksikliği

    Merhaba nuri bey. kan tahlillerimde b12 , d vit çok düşük çıkmıştı. d vitamini kullanmaya başladım. ama b12 hapını psikolojik olarak yutamıyorum. kırıp içsem sizce bir sakıncası var mı? ayrıca aso değerim 320 lerdeydi. doktor bunu için bir şey demedi. sonrasında tekrar tahlil yapmama gerek var mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy ilişkisi

    Hocam boy uzamasının sakal veya vücut kıllarıyla ilgisi varmı. 15 yaşındayım ve vücut kıllarım yaşıtlarıma göre 2 sene büyük gibi. boyum 12 13 yaşlarında birden uzadı sonra çok bir değişiklik olmadı. bu erken ergenlikmi sizce?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x