Kalpte tekleme hissi ve tahlil

  • Birkaç yıldır kalbimde olan çarpıntının son zamanlarda artmasıyla ve çarpıntının yanında kalbimin tekliyor gibi ritminin değiştiğini hissettiğimden ötürü kardiyolojiye muayene oldum. Kalp ritmim ölçüldü ve sıkıntı yok dendi çünkü ritmin değişmesi anlık oluyor, ölçülürken olmadı. Sinüs taşikardisi yazıyordu ölçülen kağıtta. Daha sonra kan tahlili yapıldı. Sonuçlar: Yapılan tahlilde düşük ve yüksek çıkan değerlerim şu şekilde(aç karna): Kolesterol 214 (119-199), HDL Kolesterol 73,5 (35-65), PLT 402 (173-390), MPV 8,5 (9,1- 11,9), PDW 8,8 (9,9-15,4), P-LCR 12,4 (17,5-42,3). Boy 168, yaş 22, kg 57. Sonuçlarda sıkıntı olmadığı söylendi fakat kalbimdeki tekleme hissi arttı, geçtiğimiz gün normalde hiç olmadığı kadar hızlandığını ve ritminin değiştiğini hissettim. Kalbim duracak diye düşündüm o an. Daha sonra acile gittik fakat biz acile gidene kadar şikayetlerim geçti. Yine kan tahlili yaptılar ve normal olduğunu söylediler. Aynı hafta içinde yapılan ikinci tahlil (tok karna): BASO 0,07 (0,01-0,05), BASO% 0,08 (0,0-0,07), PDW 8,1 (9,9-15,4), MPV 8,3 (9,1-11,9), P-LCR 10,9 (17,5-42,3), PLT 436 (173-390), NLR ORANI 1636. Bu arada çarpıntımdan ötürü kahve, çay gibi içecekleri bırakmıştım ve psikolojik olarak normal hissettiğim bir anda gerçekleşti ritimsiz atımlar. Öğrenci oluşumdan ötürü her hafta sunum yapıyorum, geriliyorum fakat sunum yaptığım günlerde bu tür şikayetlerim olmuyor. İlk yapılan tahlille karşılaştırıldığı zaman bazı değerlerimde iniş ve çıkışlar olduğu görülüyor. Aynı hafta içinde yapılan tahlillerde fark olması normal midir? Sizce çarpıntım neyden kaynaklanıyor olabilir, kardiyoloji doktoru bir de dahiliyeye görünmem gerektiğini söyledi. Bir tanı koymadılar fakat şikayetlerim ekstrasistol şikayetleri ile benzeşiyor gibi. Siz ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    İyi günler, yapılan tahlillerinizde anlamlı bir problem yok, iki ölçüm arasında hafif farklılıklar olabilir, normaldir. sizin de farkında olduğunuz gibi çarpıntılarınız ekstrasistollere benziyor. bunun en önemli kaynağı kronik stres ve uykusuzluktur. özellikle tam dinlendiğiniz zamanlarda daha kolay ortaya çıkar. çok hissediyorsanız -günde 15-20 kere gibi- kardiyoloji kontrolü yapılmasında fayda var. ritim holter takılarak bunların miktarı, lokalizasyonu, sıklığı ve önemli formlara dönüşüp dönüşmediği anlaşılabilir. çok nadir geldiğinde endişeye gerek yoktur. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Baş donmesi

    Merhaba doktor hanım,ben 20 yaşında kızım.yaklasik 2 haftadır önceden de ara ara olmak şartıyla baş dönmem var.bu baş dönmesi boyun hareketleriyle beraber oluyor.sanki içim boşluğa düşüyor gibi.sabah kahvaltıdan sonra gün boyu mide bulantısı sanki başımda ağırlık tasiyormus gibi bir baş ağrısı sürek...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ense kalinligi

    Hocam merhaba ben 27 yaşında bir cocugun var bu ikincisi olacak 24 haftalık ikili test üçlü test yapıldı bişey çıkmadı ultrasonda sol tarafta ritim bozukluğu var dedi ve ense kalınlığı 6.4cikti yorumlarsanız sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Akin Savci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ritim bozukluğu ve genetik

    Hocam çarpıntı şikayeti nedeniyle betabloker kullanmaktayım 32 yaşındayım holter kaydında 30 tane ves 108 tane svt tespit edilmişti. kalp hastalıklarında genetik geçiş olduğu söylenmekte. annemin anneannesi 38 yaşında ritim bozukluğu nedeniyle vefat etmiş bu tür bozukluklar genetik geçişle alt kuşak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ritim bozukluğu

    Hocam çarpıntı şikayeti nedeniyle betabloker kullanmaktayım 32 yaşındayım holter kaydında 30 tane ves 108 tane svt tespit edilmişti. kalp hastalıklarında genetik geçiş olduğu söylenmekte. annemin anneannesi 38 yaşında ritim bozukluğu nedeniyle vefat etmiş bu tür bozukluklar genetik geçişle alt kuşak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ritim bozukluğu ve genetik geçiş

    Hocam çarpıntı şikayeti nedeniyle betabloker kullanmaktayım 32 yaşındayım kalp hastalıklarında genetik geçiş olduğu söylenmekte. annemin anneannesi erken yaşta ritim bozukluğu nedeniyle vefat etmiş bu tür bozukluklar genetik geçişle alt kuşaktaki bizlere kadar geçermi? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrasistol

    Merhaba benim bu bir haftadir yoğun ekstrasistolerim oluyor .midede gaz ve yanma var bunun yapabileceğini söylüyorum yok diyorlar.antidepresan başlamıştık selectra oda yapabilirmi.holter takildi1400 kusur atım çıktı .kardiyoloji ultrasonla baktı hafif bişey var önemli değil bir senede bir baktır ded...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ritim bozukluğu

    Sagolun hocam öncellikle.eps ablasyon için para ayarlamaya çalışıyor babam hocam burada devlette ücretsiz olmuyor.bi yandan hala doktor araştırıyor.hocam o zamana kadar concor içiyorum 1 haftadır ama tam içince olu gibi buz gibi yatıyorum habire ve dolu tekleme uykusuzluk kulak çınlaması ve aşırı na...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp atışımı hissediyorum

    Minimum 4-5 aydır daha fazla da olabilir kalp atışlarımı ciddi oranda hissediyorum çok sık yaşamasam da geceleri bu yüzden uyuyamamışlığım var, bazen durup başlıyor bazen durduk yere çok hızlı atıyor bazen de çok yavaş ve güçlü atıyor en çok durup başlama hissi oluşuyor haftada minimum 3-4 defa oluy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ekstrasistol

    Merhaba hocam 27 yaşındayım ve 7 senedir ritim bozukluğu yaşıyorum bazen çarpıntı şeklinde bazen düzensiz atımlar ekstrasistol dendi holterimde sık ves ler çıkıyor son 3yıldır şikayetlerim azaldi ve holter sonuclarım ek atımlarım 24saatlik süreçte 150e indi,fakat son 1ay gece uzandığımda kalbim düze...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ritim bozukluğu

    Hocam iyi pazarlar malesef yakalatamiyorum holterde takmadı üniversitedeki hoca direk eps dedi oda paralı..parayı ayarlayana kadar bari evdeki kalp ilaçlarından içeyim dedim hocam 1 yıl önce sürekli tekleme ve uygunsuz sinüs tasikardisi için bana concor dideral beloc dilatrend diltiazem ve corolan a...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ritim bozukluğu

    Hocam iyi günler mutlu hafta sonları dilerim.birsey sorabilirmiyim önemli ; bu geceleri uyandıran 200-250 bazen 40 dk süren ne olduğu belli olmayan düzenli düzensiz aritmi hala yakalanamadı holter takmadılar.bende eps parası babam ayarlayana kadar kendi kafama göre concor başladım concor 5 in yarıs...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs taşikardi

    Hocam çok teşekkür ederim tekrar rahatsız ediyorum sabah kalktığımda ilacı içene kadar kalbim çok hızlı atıyor ve göğüs ağrısı oluyor kahvaltı zor yapıyorum hemen dideral içiyorum göğüs ağrım geçiyor. her sabah aynı şeyi yaşıyorum 130lara çıkıyor bulaşık yıkıyorum ayakta durunca gözlerim kararıyor f...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Covid 19 aşı

    Hocam iyi günler. babam 54 yaşında. i̇ki kere anjiyo geçirdi. kalp kapakçığında doğuştan gelen sorunlarının yanısıra hafif kalp ritim bozukluğu ve sindirim siteminde bazı rahatsızlıkları mevcut. bugün biontech aşısı olacak fakat aşının oluşturabileceği yan etkilerle ilgili tereddütlerimiz var. siz d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid 19 aşı

    Hocam iyi günler. babam 54 yaşında. i̇ki kere anjiyo geçirdi. kalp kapakçığında doğuştan gelen sorunlarının yanısıra hafif kalp ritim bozukluğu ve sindirim siteminde bazı rahatsızlıkları mevcut. bugün biontech aşısı olacak fakat aşının oluşturabileceği yan etkilerle ilgili tereddütlerimiz var. siz d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid 19 aşı

    Hocam iyi günler. babam 54 yaşında. i̇ki kere anjiyo geçirdi. kalp kapakçığında doğuştan gelen sorunlarının yanısıra hafif kalp ritim bozukluğu ve sindirim siteminde bazı rahatsızlıkları mevcut. bugün biontech aşısı olacak fakat aşının oluşturabileceği yan etkilerle ilgili tereddütlerimiz var. siz d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x