Kalpte çarpıntı olması

  • Merhabalar hocam 24 yaşındayım ve zayıf bir vücudum var. Bundan 3 ay önce bir arkadaşımı kalp krizinden kaybettim o günden sonra sol göğsümün sol tarafında ağrı oluyor sanki aldığım nefes yetmiyor gibi oluyor tek başıma kalınca kalbimin çarpıntısını duyuyorum özellikle yatarken aşırı derecede oluyor ve uzun sürüryor arada bir kalp atışımı karnımda hissediyorum bazen dekalbim çok hızlı atıyor tüm bunlar psikolojik mi sizce

  • Doktor Cevabı:

    Merhabalar her ne kadar yaşınızda psikolojik olma ihtimali yüksek olsa da bir kardiyolog sizi görsün.

    tarihinde cevapladı.
  • Tekrardan merhabalar dün çok çarpıntım oldu karnımda ki atışta fazlaydı acile gittim parmağıma farklı farklı iki oksimetre takıldı ve psikolojik olduğu söylendi karnımda ki atışta zayıf olduğum içinmiş doktordan sonra çarpıntım hiö olmadı ama arada bir karnımda hafif atımlar görüyorum ancak internette aort anevrizması diye bir şey gördüm ve çok endişelendim. O yüzden alanınızda ki uzmanlığa güvendiğim için size tekrar sormak istedim hocam sizce kardiyoloğa gitmeme gerek var mıdır yoksa acil doktorunun psikolojik teşhisi doğru mudur

  • Doktor Cevabı:

    Bence bir de jarfiyoloğun görüşünü alın, böylece artık psikolojik olduğuna tam kanaat getirirsiniz

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde sıra bulamadığım için dahiliyeye muayene oldum orda sadece ekg nefes testi çekildi doktor yine psikolojik olduğunu söyledi aort anevrizması gibi bir durum olsa bu tetkiklerde belli olur muydu ayrıca bir kaç arkadaşımda da aynı şekilde atımlar olduğunu gördüm ben mi fazla takıntı yapıyorum bilemiyorum


İstanbul Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalp krizi korkusu

    Hocam kulunu kurbaniniz oli̇m cevaplayi̇n yasim 18 ai̇lede erken yaşta kalp kri̇zi̇ yok beni̇m sol kol ve göğüs ağrim var geçen hafta ekg ve eko çekti̇rdi̇m bi̇r sey cikmadi ama ağrilarim devam edi̇yor kalp kri̇zi̇ geçi̇rmekten korkuyorum hocam si̇zce kalp kri̇zi̇ geçi̇rme ri̇ski̇m var mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar sertliği

    Merhaba doktor hanım benim 2 yıldır trgliserit değerlerim 600 500 400 bazen 700 ü gördü diyetle düşünebiliyorum fakat en son yükselmede boyum ve başımdaki göğsümdeki damarlarda sertlik ağrı tutulum hissediyorum damar sertliğinden mi acaba eğer öyle ise tedavisi var mı

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aybanu Gökçen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar yolu sonrasi damarda sertlik

    Merhaba, 1 eylül de ameliyat olmuştum; sağ elim üzerinden de damar yolu açılmıştı ancak plastik intraket alındıktan sonra bilek ve dirseğin yakınına kadar olan kısımda hafif şişlik, kızarıklık ve sonrasında morarma oldu. şişlik, kızarıklık ve morluklar tamamen geçti fakat yaklaşık 5 cm uzunluğundaki...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Selim Tansal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mi̇yokard perfüzyon si̇nti̇grafi̇si̇

    Hocam kalp sintigrafi sonucum aşağıdaki gibidir, bu sonuca göre anjiyo ya gerek var mı? mi̇yokard perfüzyon si̇nti̇grafi̇si̇ _____________ endi̇kasyon: koroner arter hastalığı değerlendirilmesi. tekni̇k: 0.14 mg/dk adenozin 6 dakikalık infüzyonunu takiben 15 mci tc-99m mibi iv yoldan bolus şeklinde...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 190-200 nabiz

    Merhaba hocam nabzim durup dururken yukseliyor holter takıldı uyku esnasında 190-200 lere ciktigi tespit edildi kalbim duracak gibi bir hissiyat olmakta ve şiddetli baş ağrısı oluyor eko yapildi herseyin normal olduğu söylendi neden oldugu na hiç birsey soylenmedi diderale baslandi önemli birsey v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar yolu sonrasi damarda şişlik

    Merhaba, 1 eylül de ameliyat olmuştum; sağ elim üzerinden de damar yolu açılmıştı ancak plastik intraket alındıktan sonra bilek ve dirseğin yakınına kadar olan kısımda hafif şişlik, kızarıklık ve sonrasında morarma oldu. şişlik, kızarıklık ve morluklar tamamen geçti fakat yaklaşık 5 cm uzunluğundaki...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Oğuz Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kaburga kıkırdağı

    Merhabalar . yaklaşık 2 aydır sol kolumun altinda, sol kaburgamda ağrı var . bircok hastaneye gittim akciğer grafisi çekip birseyin yok deyip gönderdiler . bu nedenle alternatif tıp denedim halk dilinde eğe batması olarak adlandirilan kostal ayrılma olduğunu anladığim bir rahatsizligim varmış . yeri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Murat Kayalar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karotis arter

    Merhabalar, 52 yaşında erkek bir hastayım. doppler sonuçum aşağıdaki gibidir. ne tavsiye edersiniz? her iki cca ve bulbusta intima media kalınlığı 0.9 mm olup artmıştır. sol bulbustan i̇ca'ya uzanan 11x2.7 mm boyutlarında anlamlı hemodinamik değişiklik oluşturmayan yumuşak plak izlendi. sol cca o...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp üstünde nabız hissi

    Hocam şikayetim şudur, dik oturduğum zaman veya dik yürürken, kalbin biraz üstünde 3-4 defa sert bi şekilde atan ve dik durduğum sürece tekrarlayan bir damar hissediyorum. kambur duruma geçtiğim zaman şikayetim geçiyor. 2 gün önce aniden başlayan omuz ağrısıyla doktora gittiğimde aynı zamanda bu şi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Enis Oğuz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sonuc yardim

    Merhaba hocam 26 yaşındayım rontgen cekiminde su şekilde yazmaktadır. sol akciğer ust zonda 5mm çapında nodül izlenmistir.kilinik gereklilik halinde bt onerilir.kardiotorasik indeks fizyolojik sınırlarlardadir. ciddi birseymidir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ferid Gojayev

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. karadamar hangi damar oluyor peki, pıhtı tehlikeli bir yerde mi? i̇yi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Hocam merhaba, ben sağ bacağımda diz altında ağrı şişkinlik sebebiyle kalp ve damar hastalıklarına göründüm doppler çekildi henüz doktoruma randevu bulamadım rapor sonucum bu şekilde teşhis nedir değerlendirebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim hocam. her iki alt ekstremite venöz doppler tetki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x