Kalp sağlığı

  • Hocam 27 yaşındayım, alkol sigara kullanmıyorum, ailemde erken kalp rahatsızlığı durumu yoktur. genellikle efor halinde değil tv başında otururken anigelen nefes darlığı hissi, sol önkolda, solbacakta ve koltukaltında zonklama şeklinde gelip giden sancı,dengesizlik ve bayılma hissi, mide bulantısı ile belki heyecandan dolayı altçene dişlerimde sızlama hissediyorum.Bu sırada tansiyonum 13,9- 12-9 iken nabız 70,75 bazen 80-95 arasında çıkıyor. Gittiğim doktor, iki ay önceki genel kalp kontrolümde bazı sonuçlar olduğu için aynı tetkikleri istemedi. Önceki sonuçlarımda crp 1.10, tsh 1.72 vitamin testleri normal, Total koles 220, vldl 42,triglesid 210,ldl 127, hdl 51 ürik asit 7.4 çıktı. Eforlu ekg 10.30 dkda 206 hıza ulaşıldı ve hiçbir st, ritim değ. saptanmadı.(Negatif maksimal efor).Ekoda aorta kökü 3.1,min. trikuspit yetmezliği belirtilmiş, tüm kalp kası yapıları ve boşluklar normal herhangi kitle, trombus yok,perikard normal izlendi belirtilmiş. Yeni doktorum sadece kolesterol tetkiki ve holter istedi. Yapılan tetkiklerde total koles 285 ldl 161 hdl 53, trigliserid 331 ürik asit 7.7 çıktı. Holterde Average Heart Rate is 85, MinHR is 54 at 02:29 Max HR is 168 at 16:38.Total VE is 0, 0 VE runs 0 pairs, there 0 bigeminy events 0 trigeminy events. Total of SVE is 0, 0 SVE runs. Total length AFib/AFlut is 0 seconds. Total length of ST events is 16554 seconds. ST2: 6.7 min (-2.00 mm) ST3: 275.9 min depresion (-1.8 mm) elevation (3.1 mm) şeklindedir. Hocam ritim sonucumun çok iyi olduğunu ancak koles. takibini ve 3aylık diyet yapmamı önerdi.Kolesterol sonuçlarımın damarlara ciddi etki yapmıştırmıdır diye sorduğumda net yanıt vermedi.Hocam benim size sorum bu yaşımda genel olarak yüksek çıkan bu seviyelerdeki kolesterol oranı damar sertleşmesi vb.sebep olmuş mudur? Anjiyo vb yapmam gerekir mi? bu şikayetlerimin sebebi ne olabilir? ST bulgularını google yazdım damar tıkanıklığı vb belirtisi koroner belirtisi fln diye yazılar çıkınca çok endişelendim. Şimdiden teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    İyi günler, detaylıca belirttiğiniz tetkik sonuçlarında herhangi bir anormallik yok. sadece kan yağlarında -kolesterol/trigliserid- hafif yükseklik mevcut, bu da ilaç gerektirir düzeylerde değil, diyetle takip edilmesi gereken düzeyler. doktorunuzun yaklaşımına katılıyorum. kolesterol yüksekliği tabii ki uzun vadede damar plaklarına yol açabiliyor, var ise hızlandırabiliyor. ancak 27 yaşında aktif herhangi bir bulgu yokken anjiyo yaptırmalı mıyım düşüncesi evham anlamına gelir. şimdilik diyetinize dikkat etmeniz, yılda bir kan yağlarınızı kontrol ettirmeniz, düzenli egzersizi alışkanlık haline getirmeniz yeterlidir. ayrıca size youtube'da ''never google your symptoms'' şarkısını izlemenizi öneririm. :) geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan aldırma

    Sinan hocam kolay gelsin...33 yaş bay...hocam size daha önce çok soru sordum hepsini nazik ve hızlı bi şekilde cevapladınız öncelikle bunun icin cok teşekkür ederim...hocam 10 yildir anksiyete hastasiyim özellikle de kalple korkularim var...bazen dönemsel olarak ek atimlarim oluyor 1 ay boyunca herg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayrica hergun2ser yumurta...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nabız yükselmesi çarpıntı

    Hocam selamlar iyi çalışmalar. ben son 1 haftadır nabız yükselmesi şikayeti yaşıyorum. tansiyonum 11 7 civarlarında ama nabzım 90-100 lere kadar çıkıyor. istirahat halinde ise 80-90 arası nabzım. ayağa kalktığımda, en ufak bir efor sarfettiğimde nabzım hızlanıyor tansiyonum 12 8 lere çıkıyor. nabzı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oner...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İbrahim Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol hapı

    İyi günler rahşan hanım ben 45 yaşındayım ve her gün 1 tane akşam yemekten sonra ator hapını kullanıyorum ator içtikten 2 3 saat sonra alkol içilir mi?bir zararı var mıdır? ilacı olumsuz etkiler mi? yani ator içerken alkol kullanırsak ne olur? çok fazla alkol kullanmıyorum sadece yılda 1 2 kere. ban...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden ald...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterol hapı

    İyi günler hayri bey ben 45 yaşındayım ve her gün1 tane akşam yemekten sonra ator hapını kullanıyorum ator içtikten 2 3 saat sonra alkol içilir mi?bir zararı var mıdır? ilacı olumsuz etkiler mi? bana bir zarar verir mi? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ventrikuler tasikardi

    Sinan hocam hayırlı günler...hocam size daha önce çok soru sordum hepsine de hızlı ve samimi şekilde cevaplar verdiniz oncelikle bunun icin cok teşekkür ederim...hocam 32 yaş bay hastayım...10 yildir ozellikle kalple ilgili hastaliklardan çok korkuyorum anksiyete-panik atak hast oldum...bu sebeble h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum bas...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kollestrol degeri

    Hocam kolay gelsin kan tahlilimde trigleserid 200 ldl 137 hdl 35 cıktı doktorum değerlerin normal dedi kan kağıdına bakınca hdl düşük gördüm yaşım 31 hdl yükseltmek için ne yapmam lazım sigarayı bırakmayı düşünüyorum olmuyor azaltmaya başladım birde balik yagi fayda verir mi niacin b3 kullanmalimiyi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken yaşta kolesterol

    Merhaba ben beyza,25 yaşındayım. genel kontrol amaçlı kan tahlili yaptırdıktan sonra kolestrol seviyemin 262 mg/dl, hdl kolestrol seviyemin 80.6 mg/dl, ldl kolestrol seviyemin 167 mg/dl sonucları yazıyor. ciddi bir durumum var mıdır? annem veya babamda kolesterol sıkıntısı yok. ne yapmamı önerirsini...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnr düşüklüğü

    Yumsuzlugu merhaba hocam kardeşim metal aort kapak ve dmar ameliyatı olmuştu 2 sene geçti 6 ayda bir ekokardi çekiliyor tanı kısmında hafif aort kaçak diyor perikard kontenjan kalp hastalıkları yazan şeyin altında herzamn normal yazıyordu şimdi suboptimal inceleme yazıyor tedirgin olduk ne denk şim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldl yüksekliği

    Merhaba doktor bey .yaşım 21 ve 17yaşımdan beri her sene yaptırdığım kan tahlillerimde ldl kolestrol düzeyi 125 ile 170 arasında çıkıyor hep.sanırım bu damarlarda tıkanıklık yapıyormuş. bunu yeni öğrendim ve öğrendiğimden beri yediklerime daha dikkat etmeye çalışıyorum artık.küçüklüğümden beri sporl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolestrol yüksekliği

    Çok teşekkür ederim hocam tansiyon için ne şartlarda başvurmalıyım genelde 12/13.5 aralığında küçükte 7/8 aralığında ..14 üstü pek sakin ve dinlenirken olmuyor ..gergin ve stresli iken 14 üstü oluyor .buda yüksek tansiyon sayılırmı ilaç tedavisini gerektirirmi acaba ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x