Kalp sağlığı

  • Hocam 27 yaşındayım, alkol sigara kullanmıyorum, ailemde erken kalp rahatsızlığı durumu yoktur. genellikle efor halinde değil tv başında otururken anigelen nefes darlığı hissi, sol önkolda, solbacakta ve koltukaltında zonklama şeklinde gelip giden sancı,dengesizlik ve bayılma hissi, mide bulantısı ile belki heyecandan dolayı altçene dişlerimde sızlama hissediyorum.Bu sırada tansiyonum 13,9- 12-9 iken nabız 70,75 bazen 80-95 arasında çıkıyor. Gittiğim doktor, iki ay önceki genel kalp kontrolümde bazı sonuçlar olduğu için aynı tetkikleri istemedi. Önceki sonuçlarımda crp 1.10, tsh 1.72 vitamin testleri normal, Total ****, vldl 42,triglesid 210,ldl 127, hdl 51 ü**** çıktı. Eforlu ekg 10.30 dkda 206 hıza ulaşıldı ve hiçbir st, ritim değ. saptanmadı.(Negatif maksimal efor).Ekoda aorta kökü 3.1,min. trikuspit yetmezliği belirtilmiş, tüm kalp kası yapıları ve boşluklar normal herhangi kitle, trombus yok,perikard normal izlendi belirtilmiş. Yeni doktorum sadece kolesterol tetkiki ve holter istedi. Yapılan tetkiklerde total **** **** ****, tr**** ürik asit 7.7 çıktı. Holterde Average Heart Rate is 85, MinHR is 54 at 02:29 Max HR is 168 at 16:38.Total VE is 0, 0 VE runs 0 pairs, there 0 bigeminy events 0 trigeminy events. Total of SVE is 0, 0 SVE runs. Total length AFib/AFlut is 0 seconds. Total length of ST events is 16554 seconds. ST2: 6.7 min (-2.00 mm) ST3: 275.9 min depresion (-1.8 mm) elevation (3.1 mm) şeklindedir. Hocam ritim sonucumun çok iyi olduğunu ancak koles. takibini ve 3aylık diyet yapmamı önerdi.Kolesterol sonuçlarımın damarlara ciddi etki yapmıştırmıdır diye sorduğumda net yanıt vermedi.Hocam benim size sorum bu yaşımda genel olarak yüksek çıkan bu seviyelerdeki kolesterol oranı damar sertleşmesi vb.sebep olmuş mudur? Anjiyo vb yapmam gerekir mi? bu şikayetlerimin sebebi ne olabilir? ST bulgularını google yazdım damar tıkanıklığı vb belirtisi koroner belirtisi fln diye yazılar çıkınca çok endişelendim. Şimdiden teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    Kardiyoloji

    Ldl 127- yani normal negatif maksimal efor- damar tikanikligi yok anjiyo vb yapmam gerekir mi?- hayir stres kilo kolestrol acisindan spor ve aşiri yağli yememek reflu vb acisindan kahve çayi azaltmak

    tarihinde cevapladı.

Bursa Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sislikve karnimin atmasi

    Hocam merhaba karnimda sislik var birde yatinca karnima dokundugumda bir sertlik var. bastirdigimda sanki damar atiyor sebebi nedir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dilde ele gelen sertlik

    Merhaba hocam doktor hemonjiom teşhisi koydu. ancak büyüme devam ediyor hamilelikte hemonjiom tedavisi varmı bilgi verirseniz çok sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis kökünün sol tarafında belirgin damar

    Hocam merhaba benim sorum penisimin kökünün sol tarafında belirgin bir damar daha önceden de var şimdi farkettim kötü bisey mi hocam yada doğal borsey cevaplarsanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin mr raporu

    Merhaba hocam doktor randevusu uzun zamandır bulamadigim için size yazmak istedim baş ağrısı için mr cekindim, t1a serilerde normal gri cevhere göre izointens, t2a serilerde hiperintens karakterize nonspesifik sinyal intensite kayıtları izlendi( vaskülit, demiyalinizan plak, gliozis) takibi önerilir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam saolun şimdiden

    Hocam yanlış anlattim lipanthyl kullandım ve ck enzimlerimi yükseltti kaslarım çok ağrıdı bırakmak zorunda kaldım ve yine yükseldi ltg lipanthyl harici bir ilacı yok mudur trigliserid için?ailede bitek benim yuksek karacigerimde yağlanma var bu yüzden mi yoksa karacigerim yağlı olduğu için mi tg yü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Memede kalın sertlik

    Merhabalar hocam ilk cocugum 13 ay emdi o 18 aylıkken hamile kaldım ve suan 4.5 aylık hamileyim.bir aksam gögüs yukarıdan asagıya dogru kahve alana dogru sanki bi damar sismis gibi 2 parmak kalınlıgında uzun semsert ve hafif kızarmıs hemem mastit masajı yaptm o aksam gögs ucundan tıkac krem gibi bey...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Güven Atasoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mememde sertlik

    Ben ilk cocugumu 13 aylk sütü bıraktı o 18 aylıkken hamile kaldım suan 4.5 aylık hamileym.gögsmde sertlk farkettm ama darbe aldım esimle sakalsrken ve skı sütyenle meme ucumu skısmıs gördm.bi aksam mememin upuzun kalın bir damar gibi şiştigini gördm hemen öasrit masajı yapıp sagae gibi yaptım ucunda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel sorun

    Hocam cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim ama dediğinşz gibi psikayrik tedavide aldım inanın hiç bir çözümü olmadı dr. tekrar üroloji uzmanına gözükmeniz lazım dedi tekrar gittim prostat kontrolü yapıldı elle sol tarafta biraz şişlik var dedi ilaç tedavisi verdi olumlu sonuç alamadım maales...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nureddin Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayakta ödem

    Merhabalar hocam ben 21 yaşındayım 3 senedir sağ ayağımdaki ödemden muzdaribim belirli aralıklarla doppler çektiriyordum ama damarlarımda bir şey çıkmıyor varis varmış bir hap kullanıyorum ama hiçbir faydasını göremedim özellikle bu sene bacağım baştan aşağı çok ağrıyor özellikle de gece ve bacağımı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Süleyman Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plt hormonu yüksekliği

    Hocam merhaba 22 yaşındayım plt hormonum 420 rbc 5.22 prolaktin:39.95 çıktı. doktorum plt ve rcb hormonlarım için herhangi bir yorumda bulunmadı bu hormonların seyri normal mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Yukseltırmıhocam saygılar prostat büyümesi ocın kabak çekirdeği yagı onermıstınız günde bir cay kaşığı suya damlatarak ıcıyorum kolesterolu zararı olurnu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İskemik gliotik odak

    Hocam merhaba annem 54 yaşında beyin mr ında şu cümle geçiyor bilateral periventrik�ler ve subkortikal beyaz cevher alanlar�nda t2 ag'lerde ve flair sekansta hiperintens sinyal �zelli�inde milimetrik boyutlu nod�ler iskemik - gliotik odak izlenmektedir. doktora gitme şikayetimiz unutkanlıktı ve b12...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ereksiyon problemi

    Merhaba hocam yaşım 17 ereksiyon olmada zorlanıyorum. sabah sertleşmesi oluyor fakat kendim zor kaldırıyorum. penisteki damarlarda sorun var galiba penis erekte değilken damarlar çok belli oluyor şiş gibi. bir de ereksiyon halinde kılcal damarlar belli olmaya başladı ve bazı yerlerde arada ufak kanl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Memede kitle ve agri

    Meraba hocam sizinle bir durumu paylaşmak istiyorum yaklaşık 2 aydır süren biranda baslayan iki göğsümde bir ağrı koltuk altından gelen her iki gogsumde ele rahatlikla gelen kitle ve bir sertlik var genel cerrahiye gittim ultrasonda kortikal damar kalinligi ve bir kac adet lenf fibroglanduler meme p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Müjgan Çalışkan Evren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şah damarı tıkanıklığı

    Hocam benim babam 67 yaşında sol şah damarı %100 tıkalıydı sağ şah damarıda %91 tıkalı sol şah damarı 4 ocak 2021 de açıldı kendisi zonguldak ta yaşıyor oradaki doktorlar felç riski olduğu için ameliyatı yapamadılar ben bursa da oturduğum için babamın ameliyatını yanımda olmasını istedim mümkünse am...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Biçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x