Kalp pili takıldıktan sonra akciğer hava kaçması

  • Sayın hocam benim babama sene önce kalp krizi geçirdi bay pass oldu önceleri bir şey yokken hafta önce kalp yetmezliği çıktı.Babama kalp pili takıldı ve pil takılırken yada ameliyat esnasında ciğerlerde hava kaldığı söylendi.Pil takıldıktan 3 gün sonra taburcu oldu.Doktor havanın çok azaldığını ama hava olan ciğerdeki o bölgenin bittiğini söyledi.Şimdi 3 günde bir hastaneye gidecek ciğere bakılacak.Peki bu durum nedir ne yapmamız gerekir ciğeri tamamen bitebilir mi.Bu çok kötü bir durum mudur.Lütfen bizi aydınlatır mısınız.Saygılarımızı sunarız hocam.


Zonguldak Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Periferik ödem ve hipertansiyon

    Afksendiyos hoca'm merhaba ben 2 ay önce hipertansiyon teşhisi almış yeni bir vakayım, yaşım 44 kilom 78 normal vücut ölçülerindeyim, babasını kalp büyümesine bağlı kalp krizinden kaybetmiş, ailesinde çoğunlukla hiper tansiyon vakaları olan biriyim, uzun süredir özel sektörde satış pazarlama işl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kılcal damar

    Hocam merhaba benim sol bacagimda tam diz arkasında yeşil damarlar çok belli oluyo sağ bacagimda öyle bi problem yok sizce bu damarlar neden böyle belirginleşmiş olabilir varis olabilir mi daha 21 yaşındayım fazla kötü olmadan bu damar görüntüsünü geçirmek istiyorum ne yapmam gerek düzelmesi için?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ümit Türsen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek tansiyon

    Merhaba hocam ailemde anne ve baba tarıfımda kalp ve hipertansiyon ve yüksek kolestrol hastalıkları var .( kalp damar tıkanıkları genelde ) ben 48 yaşındayım , son 1-2 aydır tansiyonlarımı kontrol ettiğimde 140-90 civarı , dahiliye dr görüştüğümde tansiyon ilacına başlamamı söylediler , biraz ar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ventrikular atim

    Hocam kolay gelsin...hocam 10 yıldır dönemsel eksrasistol tanısı konulan şikayetlerim mevcut...bir akşam birkaç tane oluyor sonraki bir iki ay boyunca günde 100(benim hissettiğim) civari atim oluyor sonra bi anda bi kesiliyor 6 7 ay çok nadir oluyor...bu dönemlerde holter taktiriyorum 100-150 civarı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemanjom tüm usg

    Hocam çok teşekkür ederim. şimdi daha geçmiş usg işlemlerine de baktım. 17.05.2018 normal sonuc.27.05.2020 deki usg de yine normal .en son yapılan kan tahlillerinde alt 34 normal ast 56.41 referans (0 - 41 ) .total kolesterol 189 (50-200) hdl 40 dldl 135 (130-159 sinir deger) trigliserid 164 ( 30 -...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak bileği, alt ayak

    Merhaba hocam. ben 18 yaşındayım. 4 seneden beri ara ara belli bi süre yürüdükten sonra ayak bileğimde ani şiddetli acı oluyor orda bir şeyler kopuyormuş gibi yürüyemiyorum. 2 dakika olduğum yerde duruyorum geçiyor ve öyle durduktan sonra yürümeye devam ediyorum. ortopedi de tanı konunamadı aynı şik...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aorta topuzu belirginliği nedir

    Hocam kolay gelsin iş yeri için yapılan genel taramada pa akciğer grafisinde kardiotorasik oran artmıştır. aorta topuzu belirgindir yazıyor hocam bunlar ne demektir sıkıntılı bir durum söz konusu mudur teşekkür ederim iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapak yetersizliği

    Merhabalar hocam. bana 2.evre mitral yetmezlik teşhisi konuldu.bunun derecesi sadece ekoya göre mi belirlenir yoksa hastanın şikayetleri de dikkate alınır mı? çünkü sonradan çarpıntı, nefes açlığı şikayetleri ortaya çıktı hatta holterde 170'lere çıkmış nabız.doktorum öksürük şikayetleri olursa tekra...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ersan Özbudak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Hocam benim göğüs ağrısı çekiyorum bi ara ekg lerim bozuk çıkıyordu 2016 ocakta hastahaneye gittim eko da hiç birşey çıkmadı sadece sık ekstrasistoller var dedi ama ekg ler bozuk olduğu için damarda sıkıntı var diyerek anjiyo yaptı ve normal koronerler çıktı sadece sol distali ince yapılı yazıyordu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sol ayakta ağrı

    Hocam saygılar, annem 71 yaşında sol ayak baş parmağında morarma ve ayak parmaklarından kalçasında kadar bir ağrısı var 1 haftadır. hastaneye gitmeye çekiniyor covid den dolayı, nasıl bir yol izleyebiliriz, yardımcı olursanız sevinirim. b a

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ertan Yücel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Merhabalbenim sorunum yillardir gecmeyen kalp sorunu. hocam ben 5 yil once aniden bayilma hissi ve göğüste sizlama ile baslayan mide sorunlariyla devam eden bir sağlık problemim var. hocam benim gogusum yurudugumde ağriyor. genelde gogusum tam ortasi veya biraz solu. ayakta sabit dururkende bir soru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Av fistül diualiz

    Hocam çok tesekkurler uludağ üniversitesinde giriyorum eşim nefroloji hemşiresi yani top egzersizi yapmamda sıkıntı yok birde kateter takiliydi daha önce o tafafta kalıcı kateter damar daraltma ve teombus yüzdeleri kaçtır bunların teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Av fistül diualiz

    Hocam merhaba av diyaliz fistulu actirmadan yapacağımız top egzersizi ise yararmi fistül actirmadan önce tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Fuat Paker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parmaklarda damar

    Merhabalar 25 yaşındayım. burger şüphesiyle doktora gittiğimde mevsimsel sebeplerden parmaklarda kılcal damar tıkanıklığı olduğunu sigarayla alakalı olmadığını söyledi. kan sulandırıcı vs. kullanıyorum ama yer yer elimde/parmaklarimda ağrı hissediyorum bu normal midir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ufuk Tütün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Derin venöz

    Hocam merhaba. yaşım 25 erkeğim. sol bacağımda ağrı şikayetiyle gittim ultrason sonucumu aşağıya yazıyorum. sol ana-derin ve yüzeyel femoral venler,popliteal venler ve derin krural venlerin kranial segmentlerinde derin ven trombozu izlenmedi. sol ana femoral vende yaklaşık 2 sn süreli geri a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ufuk Tütün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x