Kalp kapak hakkında

  • Kıymetli Hocam eser derecede mitral yetmezlik ve mitral valv proplapsusu tanısı koyuldu sizin yazilarınızı görüşlerinizin sıkı takipçisi olarak bu eser derecedeki sorun pek mühim değil ama aklımda yinede bir soru var. Ben günde 3 lt su içen birisiyim eser derecedeki bir kalp sorunu 3 lt su içmek yararmı sağlar yoksa zarar mı çünkü su içerek çarpıntıyı önlüyorum ve kendimi dinç ve mutlu hissediyorum görüşünüz benim için önemli.. Selamlar...

  • Doktor Cevabı:

    Herhangi bir kalp hastaliginiz yok. nasil iyi hissediyirsaniz oyle devam ediniz. selamlar.

    tarihinde cevapladı.
  • Sinan Hocam Affınıza sığınarak son bir sorum daha olacak bir gece acile gittiğimde (troponin l serum 0.002 çıktı) referans aralığı ise 0.000 0.060.. Hocam benim değerim nasıl yukselmişmi yoksa kötümü veya çok iyimi anlamadım


İstanbul Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ameliyat sonrası çarpıntı

    Hocam, risonel adlı burun spreyi 1 ay kullanmam tavsiye edildi. bende noncompaction kmp var fakat asemptomatik ayrıca cipralex ve ativan kullaniyorum bir ilaç etkilesimi gerceklesir mi veya kalbime zarari olur mu? önceki holterlerimde 2 3 tane ves sve bulunmustu ef%65 tekrar holter takıldı çünkü is...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Minimal my

    Çok teşekkürler hocam çok sağolun

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp kapağı

    Merhaba hocam annem 3 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğüyor bu zarf içinde haftada 3 kez diyalize giriyor geçen hafta böbrek nakili olacaktı kalp kapakçıklarında sıkıntı olduğu için gerçekleşemedi böyle hastalarda ameliyat söz konusu olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Minimal my

    İyi günler hocam, hızlı yürüyünce, koşunca ve biraz hızlı merdiven çıkınca kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor. arada da çarpıntılarım var. astım hastasıyım. bir yıl kadar tedavi gördüm. şuan için ise tedaviyi kestim nefesim çok daha iyi. kardiyolojiye eforla taşikardi için baśurdu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp kapakçığında çökme

    Sürekli kalp çarpıntım olduğu için doktora gittim kalp kapakçığımda çökme olduğunu söyledi. aniden yere çökünce veya ani bir hareket yapınca kalp çarpıntım artıyor bunun kalp kapakçığımdaki çökmeyle alakası var mı yoksa başka bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp problemi

    Hocam merhaba,oğlum 9 yaşında ve eko sonucunda my eser yazıyor bu ne anlama geliyor? tehlikeli bişey mi?ilerleme durumu var mı yoksa kendiliğinden geçer mi? spor yapmasiba engel mi? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp kapakçığı

    Merhaba erkek kardeşim şu an 16 yaşında. 7 yaşında iken doğumsal kalp deliği sebebi ile anjiyo yapıldı ve kontrolleri devam ediyor. son konrtülde tetkik sonucu raporunda şöyle bir ifade yer alıyor. "ty 1.derece 2.8m/sn, py 2m/sn izlendi." hastanedeki doktor sorun olmaz dedi. fakat önceki konrotünde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ersan Özbudak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapak prolapsusu

    Hocam benim eko raporum da mitral kapak hafif prolabe oluyor diyor bu hafif prolabe denilen şey minimal mvp mi oluyor merakımdan soruyorum yoksa 1. derece mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp kapak hakkında

    Sinan hocam affınıza sığınarak son bir sorum daha olacak bir gece acile gittiğimde (troponin l serum 0.002 çıktı) referans aralığı ise 0.000 0.060.. hocam benim değerim nasıl yukselmişmi yoksa kötümü veya çok iyimi anlamadım

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp kapak hakkında

    Kıymetli hocam eser derecede mitral yetmezlik ve mitral valv proplapsusu tanısı koyuldu sizin yazilarınızı görüşlerinizin sıkı takipçisi olarak bu eser derecedeki sorun pek mühim değil ama aklımda yinede bir soru var. ben günde 3 lt su içen birisiyim eser derecedeki bir kalp sorunu 3 lt su içmek yar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eko holter ve kan sonuclarim

    Hocam cok özür diliyorum ama anlayamadim?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eko holter ve kan sonuclarim

    Hocam merhaba çarpıntı sebebi ile doktora gittim eko sonucumda ias intakt izlendi yaziyor aort kapak yapısı 3 :15 aort yetersizligi _ av max m/sn : 1.5 mitral kapak yapısı hoult cevik (okuyabildigim kadariyla) yaziyordu mirtar yetersizligi : evet lvedd :40 ivs :10 ef%:60 ase ao: 30 la:30 mitral a...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ameliyat sonrası çarpıntı

    Hocam yuruyuslerimi yaparken kafam bir tuhaf hissediyorum hafif bir baygınlık oluyor ayakta iken tansiyonumu olctugumde 90/75, 102/80, 89/74 gibi yakın değerler çıkıyor. hem sağdan hem sol koldan ölçtum teyit etmek için; oturduğumda ise bu değerler bir nebze duzelirken yattığımda ise tansiyonum ge...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp kapak, mitral kapak

    Selam ve saygılar sayın doktor bey.. 3 özel hastaneye gittim eko olurken heyecanlandım ve nabız 100 üzerinde kontrol ettiler ilki eser mitral valv proplapsusu ve eser mitral yetmezlik dendi ikinci sefer sadece eser mitral yetmezlik dendi üçüncü başka bi hastanede gayet rahat bi şekilde ekoya girdim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ameliyat sonrası çarpıntı

    Merhaba hocam, 19 yaşında 2 kez pectus excavatum ameliyatı oldum başarısız olduğu için bar çıkartıldı ameliyat yüzünden 3 ay çok fazla hareketsiz kaldım son zamanlarda aktiflesmeye başladığımda kalbimin küt küt carpmini çok fazla hissetmeye başladım. özellikle uzanırken rahatsız ediyor. tansiyonum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x