Kalp damar sağlığı

  • selamlar hocam açlık kan değerlerim bunlar GLUKOZ : 98 REFERNS (74-106) TOTAL KOLESTEROL: REFERNS 201 (0-200) HDL KOLESTEROL: 30,9 REFERNS (40-60) LDL KOLESTEROL: 137,0 REFERNS (0-100) TRİGLİSERİD: 151 REFERNS (0-150) VLDL: 30,2 REFERNS (0-33) bu değerlere göre kalp ve damar sağlığımda bir problem olabilirmi hocam es geçmeden iç rahatlatıcı bir cevap yazarsanız çok sevinirim yada hangi değerler nerelerde olmalı kolay gelsin

  • Doktor Cevabı:

    Sigara içmiyorsanız ve ailenizde erken yaşta kalp krizi geçiren yoksa endişelenecek bir durumunuz yok. iyi günler dilerim..

    tarihinde cevapladı.

Aydın Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ic varis dvt

    Iyi akşamlar hocam.sizden son doppler sonucumu yorumlamanizi rica edicem.bilateral alt ekstremitede cockett lokalizasyonlarinda 24 cm perforatoru,boyd mays dodd perforanven lokalozasyonlari değerlendirildi.belirgin yetersizlik gostersen perforan izlenmedi.sol dfv patenttir. sol cfv sfv popliteal ven...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ic varis dvt

    Iyi akşamlar hocam.sizden son doppler sonucumu yorumlamanizi rica edicem.bilateral alt ekstremitede cockett lokalizasyonlarinda 24 cm perforatoru,boyd mays dodd perforanven lokalozasyonlari değerlendirildi.belirgin yetersizlik gostersen perforan izlenmedi.sol dfv patenttir. sol cfv sfv popliteal ven...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Gül Kunt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ic varis dvt

    Iyi akşamlar hocam.sizden son doppler sonucumu yorumlamanizi rica edicem.bilateral alt ekstremitede cockett lokalizasyonlarinda 24 cm perforatoru,boyd mays dodd perforanven lokalozasyonlari değerlendirildi.belirgin yetersizlik gostersen perforan izlenmedi.sol dfv patenttir. sol cfv sfv popliteal ven...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ersan Özbudak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ic varis dvt

    Iyi akşamlar hocam.sizden son doppler sonucumu yorumlamanizi rica edicem.bilateral alt ekstremitede cockett lokalizasyonlarinda 24 cm perforatoru,boyd mays dodd perforanven lokalozasyonlari değerlendirildi.belirgin yetersizlik gostersen perforan izlenmedi.sol dfv patenttir. sol cfv sfv popliteal ven...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sinan Arsan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çarpıntı hakkında

    Değerli hocam cevabınız için çok teşekkür ederim . hocam size bir sorum daha olacak. hocam 80 gün önce diz ameliyatı olmuştum. çarpıntı problemim de 1 ay önce başladı. hocam dizinden ameliyat olduğum ayağıma dikkatli baktığımda diğer ayağıma göre daha mor . çok dikkatli bakınca görülebiliyor. acaba...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol alt baldirda agri

    Hocam merhaba benim bacagimin alt baldirda yaklasik 1 haftadir agri var yururken genellikle bileğinde agriyor 4 gundur ortepedinin verdigi ilaclari aliyorum geciyor gibi oluyor sonra yine yururken agriyo sanki bacagimin arkasi sertlesmis gibi birde hocam kalp damar cerrahisine gitmeliyim endiseliyi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Özgür Çokünlü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyun fıtığı

    Merhabalar hocam ben 14 gün önce m50.1 - servikal disk bozukluklari, radikülopati ile böyle bi ameliyat geçirdim ameliyat dan 2 varis çorabı çıkarıldı sonrası gece ayak topuklarm çok ağrıdı ben serablal palsi hastası yim hemşire bana ağrının kendi hastalığım dan dolayı olabilir diye konuştu taburc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol kol agr

    S.a hocam bende son 8 9 aydır bi sol kol ağrısı var ve çenemde agri oluyor 28 yaşindym.biraz psikoljik sorunum da var ekg çektirdim kalp ultrasonlada kalp baktı doktor bişey yok dedi sol kol ve çenemde agri olunca endişeleniyrm.neyden oluyor acaba spor da yapıyorum agri olmuyor.damar tıkanıklığı ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emar sonucu

    Hocam merhaba emar sonucunda bilateral periventriküler ve subkortikal beyaz cevherde milimetrik çaplı nonspesifik t2a hiperintens görünümler dikkat çekmiştir yazıyor ne olduğunu yazarsanız çok sevinirim teşekkürler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Demet Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Usg sonuclari

    Sayın değerli özgür hocam ben usg çektirdim troid bezi fizyolojik ust sınırlardadır sağda 4.1x1.8x1.6cm solda 4.2x 9.1x1.7cm ölçülmüştür heriki bezi eko strukturu kabalasmistir (kilinik ve labaratuvar trioti yapilmasi)boyundaki yapıları kalibrasyonu tabidir heriki ust servikal jugulidigastrit lojd...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özgür Kılıçkesmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aort damar kireçlenmesi hk

    Teşekkür ederim hocam. aort damar tıkanıklığının ilerlemesi yavaşlatılabilir dediniz. bu yaklaşım ilaçla bir tedavi mi şekllinde mi yoksa sadece yaşam tarzını değiştirmek şeklinde mi olmalı? ilaçla yapılabilecek birşey varsa eğer geç kalmadan başlamak adına soruyorum.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aort damar kireçlenmesi hk

    İyi günler hocam, annem 53 yaşında. annesini kalp yetmezliğinden (aort) kaybettiği için bir kalp ekosu+ekg+ eforlu ekg yaptırdık. kolestrol ve tansiyon problemi yok. sigara içmiyor. şekeri 110 . ekg ve eforlu ekg de olumsuz birşey çıkmadı. eko sırasında doktor; kapakların iyi olduğunu ancak sade...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D dimer yüksekliği

    Hocam kol ve bacak atardamarları veya toplar damar tıkanıklığı ultrasonla belli olurmu ileri tetkik gerekirmi tomografik anjiyo gibi yoksa ultrason yeterlimidir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D dimer yüksekliği

    Hocam geçen gün d dimer yüksek çıkmıştı pulmoner bt anjoyo çekildim temiz çıkmıştı akciğer sintigrafiside temiz çıktı balgam var ve öksürüğüm var ve bt de atelektatik bant vardı yazmıştım bu üşütme yani balgamla birlikte olan öksürük d dimer yükselmesine sebebmidir? bacaklarımda damar tıkanıklığı yo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • St depresyonu-efor testi

    Hocam merhaba, ağustos ayında yoğun kalp çarpıntısı sebebiyle doktora gitmiştim. holter testi sonucumda en büyüğü -3.9 mm st depresyonu ch2 çıkmış -2 ile -3.9 arasında olmak üzere beş altı kere daha çıkmış gözüküyor testte şikayetlerim geçmişti ama ekim sonundan beri sürekli göğüs ağrısı kol ağrısı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatih Erkam Olgun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x