Kah testi-böbrek üstü bez

  • Hocam 1 aylık oğlum var, topuk kanında kah testinde böbrek üstü bezlerinin az çalışması teşhisi kondu. Şu anda iki ilaç ve tuz kullanıyoruz. Bu hastalığın geçmesi gibi bir durumu var mı ilaçları düzenli kullansak dikkat etsek düzelir mi?

  • Teşekkürler hocam, peki bebekte bu hastalığın olmaması için gebelik öncesi ya da gebelik sırasında önlem almak mümkün mü?

  • Doktor Cevabı:

    Hastalığın olmasını engellemek mümkün değil ancak gebelikte alınack bazı önlemlerle , eğer çocuk kız ise ileride ameliyat olmasını engellemek mümkün.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Acil ne olur

    Acil ne olur merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 magnezyum normal potasyum normal ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim hoca...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin ve acth eksiklik

    Merhaba bugun endokrinoloji uzmanina gittim, kendisi acth hormonunun degisken oldugunu, 115 in cok asiri yuksek olmadigini, benim sikayetlerimde bu hormonla alakali bir sorun olmadigini soyledi ve baska hormonlarinda testlerini istedi. test sonuclarimda; kortizol: 16.8 prolaktin: 10.8 , lh: 1.95 ,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini eksikliği ve dhea yüksekliği

    Merhabalar, şimdide başka bir test yapıldı. test sonucu aşağıdaki gibidir; doku transglutaminaz antikoru, iga iu/ml negatif doku transglutaminaz antikoru, igg iu/ml negatif endomisyum antikoru (ema) iga negatif endomisyum antikoru (ema) igg negatif

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitamin ve acth eksiklik

    Merhaba, yaşım 22 sürekli halsizleşme ve güçsüzlük şikayetlerimle hastaneye gittim, doktorum kan ve idrar testi istedi. aç karnıma ve olması gerektiği gibi sabah 7.30 da verdim testleri. testin geneli normalmiş fakat d vitamim 8.5 ng/ml düşük çıktı. doktorum d vitamini ayrıca b12, magnezyum ve demir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonuçları

    Hocam merhabalar, synacthen 0.25 mg 1 amp adında bir test ilacı kullanıp sırasıyla oh-pg hormonu 2.349,2.378 ve 2.711,androstenedion hormonu 3.091,3.049 ve 3.173,kortizol 20.8,22.5 ve 24.2 olarak çıktı.gittiğim doktor bir sorun olmadığını söyledi ama ben emin olamadığım için size de sormak istiyorum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cushing sendorumu var demek için yeterli midir ?

    Merhaba , aşırı kilo alımı halsizlik vücutta kırmızı mor çatlaklar ve hipertansiyon tanısı ile endokrinoloji bölümüne başvurdum..yaşım 25. 1 mg dst kortizol testi yapıldı gece 11de 1 mg dst aldım sabah 8de test sonucu 0/18 değer aralığında 7,55 çıktı . dhea sonucu 850 / 6900 değer aralığında 2948....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D vitamini eksikliği ve dhea yüksekliği

    Merhabalar, 34 yaşındayım ve aşırı zayıflık(gelişememe), depresyon, uykusuzluk, bağışlık sistemi zayıflığı gibi sıkıntılar yaşıyorum. tahlillerimde d vitaminimin 16 olduğu ve dhea oranımısın 2762 olduğu dikkatimi çekti. nasıl yorumlayabilirsiniz?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo guatr

    Hocam usg de nodül (guatr) çıkması üzerine 5 ay sonra doktora gittim herhangi birsey kullanmadan anti tg :4.15 referans araligi (0-4.11) anti tpo:0.22 referans araligi (0-5.61) tsh:0.65 referans araligi 0.35-5 st3:4.94 referans araligi 2.6-4.64 st4:1.05 çıkmıştı zehirli guatr olabileceği düşüncesi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozuklugu

    Mrb hocam yas 32 duzensiz regl tuylenme asiri saclarim dokuldu bitti deneblir sikayetlerim var hormon testlerim estradiol 46 ? ostrojen dusukmu hocam? fsh 6.36 tsh 2.63 lh 6.27 prolaktin 22.06 dhea _s 469 120 deger yuksek serbest testosteron 1.34 17 alfa.hidroksiprogesteron 2.35 bobrekustu bezi usg...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon bozuklugu

    Mrb hocam yas 32 duzensiz regl tuylenme asiri saclarim dokuldu bitti deneblir sikayetlerim var hormon testlerim estradiol 46 ? ostrojen dusukmu hocam? fsh 6.36 tsh 2.63 lh 6.27 prolaktin 22.06 dhea _s 469 120 deger yuksek serbest testosteron 1.34 17 alfa.hidroksiprogesteron 2.35 bobrekustu bezi usg...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozuklugu

    Mrb hocam yas 32 duzensiz regl tuylenme asiri saclarim dokuldu bitti deneblir sikayetlerim var hormon testlerim estradiol 46 ? ostrojen dusukmu hocam? fsh 6.36 tsh 2.63 lh 6.27 prolaktin 22.06 dhea _s 469 120 deger yuksek serbest testosteron 1.34 17 alfa.hidroksiprogesteron 2.35 bobrekustu bezi usg...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozuklugu

    Mrb hocam yas 32 duzensiz regl tuylenme asiri saclarim dokuldu bitti deneblir sikayetlerim var hormon testlerim estradiol 46 ? ostrojen dusukmu hocam? fsh 6.36 tsh 2.63 lh 6.27 prolaktin 22.06 dhea _s 469 120 deger yuksek serbest testosteron 1.34 17 ve serbest ile.total testosteron farklimi aynimi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon bozuklugu

    Mrb hocam yas 32 duzensiz regl tuylenme asiri saclarim dokuldu bitti deneblir sikayetlerim var hormon testlerim estradiol 46 ? ostrojen dusukmu hocam? fsh 6.36 tsh 2.63 lh 6.27 prolaktin 22.06 dhea _s 469 120 deger yuksek serbest testosteron 1.34 17 alfa.hidroksiprogesteron 2.35 bobrekustu bezi usg...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Non klasik kah

    Ayşe hanım merhaba , 8,5 yasındakı kızım koltuk altı tüylenmesi ile doktora gittik yapılan hormon testleri sonucu non kalsık kah olduğunu öğrendik.gittiğimiz hastanedeki doktorumuz kemik yaşı sadece 8 ay önde olduğu için herhangi bir tedavi vermedi.3 ay sonra kontrol edelim dedi. içimiz rahat...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 1yaşındaki yeğenimin mr sonucu

    Sağ sürrenal lojda 19*12*21 mm boyutunda t1a hipointens ,t2a hiperintens belirgin difüzyon kısıtlayan kontrast tutulumu gösteren yer kaplayıcı lezyon mevcuttur (ganglionörom?)

    Doktor Cevabı:

    Dr. Mithat Günaydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x