Kadın doğum ultrason

  • Hocam merhabalar aknelerim ve yüzümün saçımın aşırı yağ salgıladığı için dermatologum benden bir kadın doğum doktorundan hem hormon hem de ultrason istedi.Hormon için reglimin 2. Ya da 3. Gününde test ver dedi. Fakat ultrason için adet öncesi mi olması gerek? Yoksa adetin yine 2.günü mü olması gerek? Fark eder mi? Teşekkür ederim …


Eskişehir Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Lenfadenit

    Boyunda ve supraklaviküler bölgede lap olan hastanin kontrol usg incelemesi bulgular: tiroid bezinin boyutu (sag 30x17x15 mm ve sol 33x15x14), konturu ve parankim eko yapisi dogaldir. bez parankiminde nodül izlenmemistir. boyun ana vasküler yapilari dogaldir. bilateral submandibular ve parotid bezle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çene altında uzun zamandır şiş olan lenf nodları

    Hocam selamlar ve sevgiler. 24 yaşında erkeğim. 4 yıldır çene altımda kemiğin arkasında şiş lenf nodları var. bunlar dışarıdan ve düz dururken hiç belli olmuyor anca kafamı eğersem elime geliyorlar. bir yere yapışık gibi değiller rahatça oynuyorlar. 4 yıl önce keşfettiğimde sol ve sağ çenemin altınd...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet ile ilgili

    Hocam ben bu ay çok stres yaptım, büyük ihtimalle geç yumurtladım ya da yumurtlamadım. bakireyim vajinal mukustan anladım bunu. bu ay adetim gecikecek ya da olmayacak galiba. 20 yaşıma gireceğim şu ana kadar hiç adetimde aksama olmadı. hâla da çok stres yapıyorum.geceleri uyuyamıyorum. sizce bu ay a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Batın ultrasonu

    Hocam iyi günler yasim 29 bundan 4 hafta önce ishal mide bulantısı halsizlik gibi şikayetlerin vardi doktora gittiğimde kan gaita tahlilleri t agitlilemiz cıktı ultrasonla baktığında kolonik ağırlıklı gaz distansiyon diffüz kalınlık artışı çekum terminal ileum düzeyinde hafif belirgin yaziyordu dok...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet miktarı

    Hocam yani yumurtalık rezervimin azaldığını mı düşünüyorsunuz?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet miktarı

    Sayın hocam,11 yaşımdan beri 4 gün adet görüyordum ya aralık’ta 20 yaşıma gireceğim. 18,5 yaşımdan beri adetim düzenli olarak 2 gün geliyor. bulunduğum yer itibariyle doktora gidip fsh,lh vs. baktırma şansım yok. sizce sorun ne olabilir? kesinlikle ama kesinlikle gitmeli miyim doktora?? si̇zce 11...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet miktarı

    Sayın hocam eksik hormonlar derken fsh,lh,e2 mi? adetli iken gidip tahlil vermeli miyim yani?? şimdilik muaneye gerek yok demişsiniz. kafam karıştı kursa bakmayın sayın hocam.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet miktarı

    Sayın hocam boyumu ve kilomu sormuştunuz. yazmayı unutmuşum boyun160 kilom 58-59. ferittin değerim de 3 ay önce 44 müş. referans aralığı10-200. hocam b12 eksikliği 1 yıldır adet kanama miktarının azalmasına neden olur mu? 11 yaşından beri 4 gün gördüğüm adet süresinin 1 yıldır 2 güne inmesi b12 eksi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Batın ultrasonu

    Hocam iyi günler yaşım 29 ishal şikayetiyle doktora gittim batın ultrasonda kolonik ağırlıklı gaz distansiyon, diffüz kalınlık artışı ,çekim terminal ileum düzeyinde hafif belirgin diye yazıyor bu nedemek hocam aciklayabilirmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet miktarı

    Sayın hocam 3 ay önce tsh ve b12 baktırmıştım. ama o sırada adet döneminde değildim. tsh referans aralığı: 0,38-5,33 iken benim sonucum 1.94 çıkmış. b12 referans aralığı: 126,5-505 iken benim sonucum 138 çıkmış. ama bunlar yapılıyken adetli değildim ve 3 ay önceki sonuçlar.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet miktarı

    Saygıdeğer hocam, kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim ama rica etsem biraz daha açıklayıcı yazabilir misiniz? her ay düzenli adet oluyorum ama 11 yaşımdan beri 4 gün süren adetimin süresi 1 yıldır 2 güne düştü. 3 ay takip et demişsiniz ama 1 yıldır böyle. her ay 28-31 gün arası adetl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet miktarı

    Sayın hocam, peki adetlerimin ay olarak süresi olması gerektiği gibi mi? yukarıda belirtmiştim. adet miktarındaki azalmanın nedeni psikolojik sorun kaynaklı mı sizce yani? gerçekten sınav dönemimde sınav stresimin üstüne sosyal anksiyetem oluştu. yani kadın doğuma değil de psikiyatriye mi gitmeliyi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet miktarı

    Sayın kemal hükmen hocam. ben 19.5 yaşındayım. son 1 yıldır,2020 yazından itibaren, adetlerimde miktar olarak belirgin bir azalış var. eskiden 4-5 gün olurken şimdilerde sadece 2 gün oluyorum. i̇lk adetimi 11 yaşında gördüm. geçen yıldan beri döngülerim şu şekilde: 28,30,31,28,34,31,30,31,30,30,30,2...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Merhaba hocam, 21 yaşında bekarım. yaklaşık 3 yıldır ortalama 45-50 günde adet oluyorum. en son 2 yıl önce doktora gitmiştim. (o zamana kadar düzenliydi.) ultrasonda her şey normal çıktı. şu an kilom sınıra çok yakın. kilomdan dolayı düzensizlik yaşıyor olabilir miyim? ne yapmalıyım?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam iyi günler, usg yapıldı. sonucu atayım. tüm abdomi̇nal ultrasonografi̇ karaciğer normal büyüklük ve lokalizasyondadır.parankim ekosu homojendir.portal venöz sistem ve hepatik venler normal görünümdedir.safra kesesi duvarı normal kalınlıktadır.kese lümeni içerisinde patolojik oluşum saptanmam...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x