Kabizlik sikayeti

  • Merhaba 32 yasindayim buyuk abdestime 4_5 gunde bir yapiyorum bu sure uzayadabiliyor. Acaba neler yapabilirim . Tesekkur ederim.


Samsun Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kronik kabızlık gaz şişkinlik sorunu dulcosoft laksatif

    Hocam sigmoidoskopi yapan gastroenterelog iç hemeroid bulguları var dedi raporda ama önemsiz dedi bende üstüne gitmedim verdiği ilaçları kullandım 1-2 ay kadar iyi gitti sonra geri başladı kabızlık gaz şişkinlik gibi şikayetler hala da devam ediyor. yani 5-6 dahiliye uzmanina muayne oldum genellikle...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Tekrar bir genel cerrahi uzmanına hemeroid yönünden muayene olmanızı, sorun yok derse bir psikiyatri uzmanına gitmenizi öneriyorum.

  • Kronik kabızlık gaz şişkinlik sorunu dulcosoft laksatif

    33 yaşındayım 2010 yılında dışkıda şekil biçim değişikliği ile gitgide artan bir kabızlık yani yetersiz boşaltım ve bununla birlikte gaz şişkinlik spazm problemleri var. tuvaletim yarım yamalak geliyor ve tuvalete girdiğimde de haliyle hep yarım çıkıyorum 8 yıldır ve bütün tuvalet düzenim dışkılama...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence önce bir genel cerrahi uzmanına basur yönünden muayene olmanız gerekir. basur tedavisinden sonra yakınmalarınızın düzeleceğini düşünüyorum.

  • Mide endoskopi

    Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. evet ben de emilim problemi var, üç sene önce yaptırıyordum bu iğneleri sonra hamile kaldım ve o iğne kağıdını da kaybettim öylece bıraktım o iğneleri yaptırmayı. şimdi yeniden almaya başlayacağım o iğneyi. bir de size bir şey sormak istiyorum,ben zaten çok zay...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba arzu hanim kilo almak için iştah arttıricı ilaç kullanılabilir. ama ilaç almadan da kilo aldın yiyecekleri arttırarak kilo alabilirsiniz. bebeğe süt de veriyorsunuz. ilaçsız kilo alsanız daha iyi olur. meyvakardan incir üzüm muz, kuru incir yiyebilirsiniz. pilav makarna börek kek baklav... Cevabı gör



  • Detoks ve kabızlık

    Hocam merhaba. ben kabak detoksuna başladım. üçüncü günümdeyim ama iki gündür yürüyüş yapmama ve bol su da içmeme rağmen büyük abdeste çıkamadım. yani sanki kabız gibiyim. normal midir yoksa bir sıkıntı mı var sizce?

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Zeynep Başyiğit

    Dyt. Zeynep Başyiğit

    Merhaba ahmet bey, tek çeşit beslenmeye bağlı bağırsak problemi yaşanabilir, su içmemeye bağlı yaşanabilir, yada daha ciddi önceden kalan kronik konstipasyonunuz olabilir. aslında tek bir şeye bağlamak doğru değil. detokslar yerine çeşitliliği bol yeterli ve dengeli beslenme düzeni oluşturmanızı öne... Cevabı gör

  • Mide endoskopi

    Merhaba doktor hanım,size bir sorum var, ben bütün vitamin değerlerine baktırdım hepsi normal çıktı sadece lym# 3,42 çıktı(normal 0,9-2,9) ve b12 170 çıktı(normal 214-914) bu ne demek acaba,ne yapmam gerekiyor?bir doktora gidemiyorum,bebeğime bakacak kimse yok,o yüzden size sormak istedim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba arzu hanım, lenfosit biraz yüksek çıkmış. viral bir enfeksiyon sebep olmuş olabilir. önemli bir yükseklik değil. b12 eksikliği neye bağlı? araştırmak gerekir. eti ve hayvansal gıdaları az almaya, emilim bozukluğuna bağlı olabilir. b12 içeren ilaç eczaneden alıp günde 1 kullanabilirsiniz.... Cevabı gör

  • Mide şikayetleri

    Merhaba hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın.hocam uzun süreden beri olan kabızlık ve dışkının çok zor çıkması adeta tıkaması ve ıkınma şikayetleriyle genel cerraha muayene oldum.anal fissür olduğumu ıkınmanın ve zorlanmamın nedeninin makat kaslarındaki kasılma nedeniyle olduğunu ve aneliy...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba engin bey, anal fissür cerrahinin işi. benim bu konuda fikir yürütmem doğru olmaz. ancak kabız olmamak için size 8-10 bardak su içmenizi, öğlen akşam öğünlerinde salata yemenizi, sebze, zeytinyağlı yiyecekler yemenizi ve yürüyüş yapmanızı önerebilirim. geçmiş olsun dileklerimle.



  • Mide şikayetleri

    Keşke gittiğim dahiliye doktoru açlık insülün düzeyinede baksaydı hocam.hocam boyum 188 cm kilom 98 civarı.8 -10 kg arası verirsem insülin direnci kırılır heralde.ondan sonrası yine diyet yani aşırıya kaçmadan ve yürüyüşe devam.tekrar tekrar saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum allah razı olsun h...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Rica ederim engin bey. teşekkür ederim.

  • Mide şikayetleri

    Hocam bana reçete edilen metformin içerikli ilacı kullanmak istemiyorum.kan şekeri takiplerime devam edicem ayrıca diyetimide yapıcam dediğiniz gibi yürüyüş hareket diyet bu işi çözer heralde.şeker ölçümlerimi yazıp size bildirmek istiyorum.örneğin bugün kahvaltıdan 5 saat sonra ölçtüm 88 çıktı.metf...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba engin bey, diyet ve yürüyüş metforminden daha etkili. metformin de kilonuz fazlaysa onu vermenize yardımcı olur. kilo olunca insülin direnci oluyor. yani vücutta insülin fazlası olduğu halde vücut o insülini kullanamıyor. metformin şekeri düşüren bir ilaç değil. vücudun kendi insülinini k... Cevabı gör

  • Mide şikayetleri

    Çok sağolun hocam iyi ki varsınız hocam teşekkürler.hastalarınız olan insanlar çok şanslı.hem moral veriyorsunuz hem motive ediyorsunuz korkutmadan panik yaptırmadan çok güzel açıklıyorsunuz.saygılar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Siz de sağ olun engin bey. teşekkür ederim.



  • Mide şikayetleri

    Hocam çok çok sağolun açıklayıcı bilgileriniz için.ha1c 5.99 çıktı bu arada.çok sağolun önerilernize uyacağım

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Rica ederim. dikkatli davranınca çok iyi hemen sonuç alıyorsunuz. her şey sizin elinizde. sağlık dileklerimle.

  • Mide şikayetleri

    Hocam merhaba saygılar dahiliye dr gittim.kendisi şeker ölçümlerini ve diğer tahlilleri tekrar yaptırdı.açlık kan şekeri 119, tokluk şekeri 120- triglesrit 157,hdl 42 böbrek karaciğer ve idrar tahlillerim normal sınırlarda.bu sefer bir gece önceden biraz dikkat ederek yedim.ayrıca test öncesinde ef...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba engin bey ,kan şekeri düşünce beta hücresinden insülin salınımı azalır, pankreas alfa hücresinden glukagon adlı kan şekerini yükselten bir hormon salgılanır. ardından böbrek üstü bezinden ve sinir uçlarından epinefrin ve norepinefrin, hipofizden büyüme hormonu, böbrek üstü bezinden kortizo... Cevabı gör

  • Mide şikayetleri

    Hocam merhaba saygilar, biokimya test sonuçlarımı sizinle tekrar paylaşmak istedim. glukoz açlık : 150 triglesrit:296 hdl:35 ldl:113 total kol:206 ha1c:6,4 hocam ilk defa açlık şekerim 150 çıktı.1 gece öncesinde kru fas.pilav ve komposto yemiştim.acaba bu gıdalar etkilemiş olabilirmi?ayrıca...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba engin bey, 8 saat açlık sonrası kan şekerinize bakıldıysa bir kere 150 mg. çıkınca da diyabet tanısı koyulur. hba1c de biliyorsunuz 3 aylık şeker hakkında bilgi veriyor. o da 6.4. trigliserit yüksekliği de bize şekerin yükseldiğinin habercisi. hdl de düşük. mutlaka yürüyüş yapmalısınız v... Cevabı gör



  • Kabızlık/bağırsak sorunları

    İshal sonrası kabızlık yaşadım. biraz stres yapmıştım. son tuvalete çıkışımda kendimi zorladım. makat bölgesinde şişkinlikler var. emin değilim ama önceden de vardı ama çok az gibiydi. durum nedir? kabızlık sonrası şişkinlik normalse ne zaman inmesi gerekir? dengesiz besleniyorum.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Veysel Kıdır

    Uzm. Dr. Veysel Kıdır

    Meryem hanim merhaba.tarif ettiğiniz sorun hemoroid olabilir.bunun tedavisi ilaçla yada cerrahi olarak yapılıyor.genel cerrahi yada gastroenteroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.saygılarımla.

  • Kabızlık zor ıkınma

    Merhaba doktor bey erkeğim yaşım 27 olup şikayetim iki üç gündür kabızlık yaşıyorum yani dışkılamada sert ve kalın oluyor bu durumda makatta ağrı oluyor ıkınmada zorlanıyorum anlayamadım ne yapabilirim ilaç için yumuşatma var mıdır

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    Konstipasyon (kabızlık) pek çok nedenle oluşabilen bir sendrom. stres, posadan fakir beslenme, sabah kahvaltı yapmamak, geç kalkmak, ilaçlar, ileri yaş, hareketsizlik, askerlik-evlilik gibi sosyal değişiklikler gibi onlarca davranışsal nedenden kaynaklanabiliyor. bazı hastalarda ise polipler, divert... Cevabı gör

  • Sigmoidoskobı ??

    Sayın hocam annem 5 sene once kolonoskobi baryumlu filimler vs cekildi kısın daha cok kabızlık ve sağ alt bolgede günaşırı gelısen bazen wc gidince rahatlayan rahatsızlık hissiyle dra basvurdu sigmoidoskobı yapıldı anal bakıda hemoroid pakeleri mevcuttu sonuc ise hemorodial hastalık anneme tranka...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    Kabızlık, dışkılama güçlüğü ve karın ağrısı durumunda pelvik taban hastalıkları ve spastik kolon açısından anneniz irdelenmeli gül hanım. kabızlık ya da konstipasyon pek çok nedenle oluşabilen bir sendrom. stres, posadan fakir beslenme, sabah kahvaltı yapmamak, geç kalkmak, ilaçlar, ileri yaş, harek... Cevabı gör






.
x