Jinekomasti, yorgunluk sorunu

  • Jinekomasti, yorgunluk şikayeti Merhaba, 19 yaşındayım boyum 1.75 kilom 80. Bundan birkaç ay önce jinekomasti şikayetiyle doktora gittim ancak bir sonuç alamadım. Öte yandan sabahları ereksiyon oluşmuyor ve son aylarda cinsel isteksizlik var. Gün içinde de genellikle yorgun hissediyorum. e-nabız'dan kendi tahlil sonuçlarıma ulaştım sanırım estradiol oranım sanırım biraz yüksek. dhea4 de yüksek çıktı. sorum Estradiol-2'yi düşürmek için tüketmem gereken besinler nelerdir? spor yapıyorum ve kilo vermeye çalışıyorum şu anda. Bunlar benim değerlerim: Dehidroepiandrosteron sülfat (DHEA-SO4) 614.7 ug/dL Estradiol (E2) (Serum/Plazma) 43ng/L 17-Hidroksiprogesteron (Serum/Plazma) 3.73 ng/mL TSH 1.28 mIU/ 0.27 - 4.2 Lüteinizan hormon (LH) 3.99 IU/L 1.7 - 8.6 Not: TSH ve LH bağlantılı hormonlar olduğu için eklemek istedim. not2 Doktor progestron için ilaç verdi ve 2.70 seviyelerine geriledi. Estradiol'ü düşürmek için ne yapmalıyım?


Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipofiz besi hastalıkları

    Merhaba, 17 yaşındayken aşırı tüylenme ve adet düzensizliği sorunundan ötürü hormonlarıma baktırdığımda prolaktin değerim çok yüksek çıkmıştı, mr çektirmiştim ve hipofiz bezi tümörü çok ufak (1cmden kücüktü) olduğu için ilaç tedavisine(dostinex) başlamıştım, değerim düzeldi ve ara ara kontrol ettiri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr değerlendirme

    Hocam merhaba. vertigo tanısıyla istenen mr da şöyle yazıyor: supresallar sisterne hipofizer fossaya uzanım göstermektedir hipofiz bezi normalden ince görünümdedir(parsiyel empty sella?) sağ lateral ventrikül posterior hornu düzeyinde aksial kesitte yaklaşık 9x6 mm boyutlarında ve sol periventr...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktinemi antidepresan

    Hoca hayırlı günler, mikroadenomu olan hiperprolaktinemili hastanın kullanabileceği antideprasan hangi gruptan olmalı ne tavsiye edersiniz derpresyon tedavisi için

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipofiz bezi tümörü

    Hocam merhaba. benim babama 8 yıl önce hipofiz bezi tümörü teşhisi kondu ve 2 defa ameliyat oldu. daha önceden de ara sıra nefesi duracakmış gibi oluyor, kendini kötü hissediyordu. son zamanlarda bu olay sıklaştı 2 günde bir olmaya başladı. bu durum hastalığıyla ilgili mi acaba ne yapmalıyız?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Eyüp Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroidi

    Tesekkurler cevabiniz icin dediginiz gibi takipte olacagiz. saygilar ve sevgiler erdal hocam ,sizin gibi meslegini sevdigi belli olan ve gece gunduz sabirla sordugumuz sorulara cevap veren doktorlarimiz oldugu icin sansliyiz, bosuna dememis atamiz beni türk hekimlerine emanet ediniz diye.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Monomerik prl

    Merhabalar monomerik prl 41 ne demektir bu konuda bilgi almak isterim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroidi

    Merhaba hocam 12 martta 41 .haftalik normal dogum bebegimiz oldu. hastanede ilk tarama testleri normal.denildi. 5 gunlukken saglik ocagindan alinan topuk testinde tsh degeri 9.7 cikmis aradilar, bugun hastanede tekrar topuk kanindan test yaptirdik tsh 10.5, ft4 1.67 ng/dl cikti. hastanedeki cocuk dr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kafam çok küçük 54 cm

    Kafa çevrem 54 cm yaşım 17 boyum 1.78 kafamı nasıl büyütebilirim? büyüme hormonu iğnesi işe yarar mı?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizol kullanmalı mıyım?

    Merhabalar . 1 ay önce hipofiz bezinden makroadenom ameliyatı oldum. ameliyat öncesi sabah 30 olan kortizol düzeyim ameliyat sonrası 0.8 e düştü ve bana günde 1 kez 5 mg kortizon hapı kullanmam önerildi. biraz halsizliğim vardı. kortizol kullanırken nelere dikkat etmeliyim? bağışıklığımı düşürür mü?...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin yüksekliği

    Sevgili hocam iyi çalışmalar diliyorum oğlum 20 yaşında 11 yaşında kilo almasi sebebi ile endokrinoloji götürdüm cshung bakıldı kortizol yüksek çıktı ilaç verildi ve düştü prolaktin 23 civari segretti yillardr doktorlar hipofiz bezin den hiç bahsetmedi t3 yuksek internetten baktığımda iyi şeyler yaz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Galaktore prolaktin

    Merhaba evet prolaktinim 71 ama galaktore dediginiz durum oldu birkaç kere prolaktin düşünce memede ağrı baskı hissi azalır mı peki

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yüksekliği

    Merhaba prolaktinim 73 cıktı dostinexe başladık iki mememde şiddetli ağrı baskı hissi hissediyorum normal midir acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin mr sonucu değerlendirme

    Merhaba ben iki kere geçirdiğim bilinç kaybı bayılma titreme olan atak kriz sonucunda nörolojiye gittim mr istedi kranium mr sonucumda bunlar yazıyor flair ağırlıklı serilerde bilateral periventriküler ve subkortikal beyaz cevher içerisinde birkaç adet milimetrik non-spesifik hiperintens odak izle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz adenom tekrarlar mi?

    Merhaba hocam, 15 yıl önce hipofiz adenomdan ameliyat geçirmistim ve simdiye kadar ilaç kullanmaktaydım. fakat son donemlerde gözümde bulaniklilik ve gözde segirmeler ve bas agrilarim olunca hipofiz mr çekildim. hipofiz mr sonucumda geçirilmiş operasyona ait doku defekti izlenmis olup suprasellar s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon hakkında

    Merhaba hocam ben ibs hastasıyım ishal ağırlıklıdır 3 yıl önce antidepresan ilaçlar kullandım testosteron hormonum 240 lh 4 fsh 5. kaç sefer sabah verdiğim kan bu sayılara yakın çıkıyor endokrinoloji üroloji psikiyatri doktorlarına gittim hormonun biraz düşük diyorlar ama mudahele etmiyorlar cinsel...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Betül Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x