Izodens aksesuar dalak ile uyumlu lezyon nedir?

  • Merhaba hocam, 2009 yılından bu yana diyabet hastasıyım, 31 yaşındayım. Yaklaşık 2 aydır böbreklerimde arada bir ağrı hissediyordum. Ağrı sırasında pozisyonuma bağlı olarak ağrıda artma oluyordu. Geçen hafta üroloji uzmanına muayene oldum. Şikayetlerimi aynen anlattım. Kan tahlili, idrar tahlili ve tomografi tetkiklerini istedi. Kan ve idrar tahlillerim normal çıktı. Tomografi sonucunda da birşey görülmediğini söyledi. Fakat tomografi raporunda dalak ile ilgili ifade dikkatimi çekti ve daha önce ultrason çektirdiğimde vs böyle bir durum yoktu. Rapor: -- BT, ÜST ABDOMEN: Karaciğer normal boyutlarda, düzgün konturludur. Parankim dansitesi homojen ve normaldir. Kontrastsız inceleme sınırlarında lokal lezyon saptanmamıştır. Safra kesesi operasyona sekonder lojunda izlenmedi. Dalak hilusu komşuluğunda 1.5 cm çaplı dalak parankimi ile izodens aksesuar dalak ile uyumlu lezyon izlenmiştir. Pankreas boyutları ve peripankreatik alan normaldir. Pankreasta kontrastsız inceleme sınırlarında kitlesel lezyon saptanmamıştır. Her iki böbreğin boyutu, yerleşimi, parankim kalınlığı ve toplayıcı yapıları normaldir. Taş ya da yer kaplayıcı solid lezyon saptanmamıştır. Böbreküstü bezi yerleşiminde kitle gözlenmemiştir. BT, ABDOMEN, ALT: Mesane normaldir. Barsakların batın içi dağılımı, çapları ve duvar kalınlıkları inceleme sınırlarında normaldir. Prostat yaşla uyumlu görünüm özelliklerine sahiptir. Oral yolla kontrast madde verilmeksizin elde olunan incelemede gastrointestinal sistemde anlamlı bulgu tanımlanmadı. İV yolla kontrast madde verilmeksizin elde olunan incelemede retroperitonel vasküler yapılarda anlamlı bulgu izlenmedi. Batın içerisinde serbest ya da lokule sıvı saptanmamıştır. Batın içi patolojik boyutta lenf nodu saptanmamıştır. Tetkike dahil kemik yapılar normaldir. -- BT ekran görüntülerinden atmaya çalıştım, inceleyebildiğiniz kadarıyla beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, aksesuar dalak (ek/fazladan dalak) bir hastalık değildir. genelde dalak komşuluğunda olan %5-19 sıklıkta görülen bir durumdur.

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, aksesuar dalak (ek/fazladan dalak) bir hastalık değildir. genelde dalak komşuluğunda olan %5-10 sıklıkta görülen bir durumdur.

    tarihinde cevapladı.
  • İlginiz için çok teşekkür ederim hocam, iyi çalışmalar.


Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hemoglobin niçin yüksek

    Hocam merhabalar corona sebebiyle sanırım kaygı bozuklugu yaşıyorum:) tonsilit iken yaptırdıgım. testınde hct:53 hgb:18 rbc:6.4 3-4 gün birşey yiyip içmemiştim doktor sıvı kaybından yükseleceğini de söyledi..daha sonra kızılaya kan bağışı yaptım. hocam şu dönemde insan sanırım kendine sarıyor benim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan fazlalıgı

    Sadi hocam merhabalar iyi çalışmalar dilerim benım tonsilit iken yaptırdıgım kan sonuclarımda hbg 18.0 hct.52.8 rbc 6.19 mcvde tam tersi:27.8 cıkıyor hep böyle çıktı daha oncede bu değerlerim yüksek çıktığı için periferik yayma,jak 2 mutasyonu dalak büyüklüğü karaciğer vs hepsine bakıldı negatiif...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnatçı ödem ve nefes darlıģı

    28.04.2021 hastane adı malatya inönü üniversitesi turgut özal tıp merkezi açıklama abdomen us, tüm 26.04.2021 ac�l abdomen usg raporu bat�n yo�un gazl� oldu�undan tetkik suboptimaldir. karaci�er parankimi heterojen kabala�m�� ve konturlar� lobuledir(kr karaci�er hastal���?). karaci�er h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akut dispne ve aşırı ödem

    Tarih ön izleme 28.04.2021 hastane adı malatya inönü üniversitesi turgut özal tıp merkezi açıklama abdomen us, tüm rapor radyolojik görüntüler ac�l abdomen usg raporu bat�n yo�un gazl� oldu�undan tetkik suboptimaldir. karaci�er parankimi heterojen kabala�m�� ve konturlar� lobuledir(kr kara...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan degerleri

    Hocam kolay gelsin...hocam 2 gündür mide bulanti karin agrisi ve ishal şikayetlerim mevcut...2 gün önce şikayetlerim ilk başladığı zaman acile gitmiştim rbc degerim 5.81 hgb 17.1 diğer degerler normaldi bi serum verilip hastaneden ayrildim ama şikayetlerim devam ettiği icin bugün dahiliyede muayene...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt sonucu yorumlarsanız sevinirim

    Merhaba hocam karaciğer büyüklüğü, parankim strüktürü, intrahepatik safra yolları tabiidir. bt sınırları dahilinde karaciğerde lezyon saptanmamıştır. safra kesesi lojunda patolojik görünüm izlenmedi. dalak lokalizasyonu, boyutları, parankim yapısı tabiidir. dalak hilusu açıktır. pankreas kaput, korp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı ve sırt ağrısı

    Karaciğer büyüklüğü, parankim strüktürü, intrahepatik safra yolları tabiidir. bt sınırları dahilinde karaciğerde lezyon saptanmamıştır. safra kesesi lojunda patolojik görünüm izlenmedi. dalak lokalizasyonu, boyutları, parankim yapısı tabiidir. dalak hilusu açıktır. pankreas kaput, korpus ve kaudasın...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hidronefroz

    Merhaba hocam.44 yaşındayım. 16 yıl önce sol böreğin ve dalağım alındı. (trafik kazası sonrasi)lipaz değerimin yüksek çıkmadı nedeniyle yaptırdığım mr sonucunda, sağ böbrek toplayıcı sistemde grade 1 hidronefroz dikkati çekmiştir, yazıyor.sonucumu henüz doktoruma gösteremedim. tek böbrekli olduğum i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Cenk Acar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast alt amilaz yuksekligi mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast alt amilaz yuksekligi mr sonucu

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım ardından bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradan biraz zamn geçti ho...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast amilaz yüksekliği kontrastlı mr

    Hocam merhaba kolay gelsin kanlı ishal geçirdim bu sırada karaciğer enzimleri yükseldi ast alt bununla birlikte crp de yükseldi bu sırada nidazol flagy çipro uzun süre kullandım largopen kullandım bu sürede alt 65 ast 45 e düştü crp ggt de normale döndü daha sonra aradadn biraz zamn geçti hocam al...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek bezi

    Mrb karın agrısı bas agrısıkarında şişme heryerimde kıllanma ve şişdetli böbrekve bel agrısı şikayetim vardı halada devam eiyor karnım şişiyor sonucunda yapılanlar kortizol degerim 27.5 di bt sonucu cıktı yorumlarsanız cok sevinirim rapor tarihi:14/04/2021 film no:12141316trifazik bt tetkiki;h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik pankreatit

    Merhaba hocam.44 yaşındayım.sol böbrek ve dalak opere(16 yıl önce trafik kazasi)1 haftayı geçkin süredir sırt ve boyun ağrılarım var.hafif de mide bulantısı oluyor.3 kez acile başvurdum.amilaz ve lipaz değerlerim yüksek çıkıyor.en son lipaz 490 idi.özellikle yemeklerden sonra başlıyor ağrı. kronik p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kaan Karayalçın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda wbc yüksekliği

    Ali hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam wbc degerlerim cok oynak seyrediyor 1 hafta önce 9.6 olan deger dün 11.22 cikti...rbc degerim de tam sinirda bazen düşük bazen yüksek(5.40 ile 5.60 arasi değişiyor)...hgb degerim de 16-17 arasi degisiyor...pct degerim de genelde sinirlarda oluyor(bazen bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x