İyi huylu tümör hızlı büyür mü ?

  • Hocam Selamlar Solda semispnalis kapitis kası içerisinde yerleşim gösteren yaklaşık 41x23 mm boyutlarında İVMK sonrasında homojene yakın kontrast tutulumu gösteren içerisinde yer yer kontrastlanmayan fokal alanlarda barındıran kası ekspanse etmiş düzgün sınırlı kitle lezyonu dikkati çekmiştir . Lezyon yumuşak doku orjinili tümöral kitle lezyonuna ait olabilir ( miksoma ? , schwannoma ?? ) Hocam bu benim 8 ay önce ki bt sonucum mr sonucumda aynı . bundan 5 ay önce ultrasonla baktırdım 40x20 boyut aynıydı dün ultrasonla tekrar baktırdım 40x27 çıktı . 7 mm büyümüş 5 ayda . İyi huylu bir tümör bu hızda büyür mü ? Ben sağlık sorunlarım yüzünden ameliyat olamıyorum . Biliyorum muayene etmeden ve görmeden bir şey diyemezsiniz ama lütfen en azından bu büyüme kansere mi işaret bir fikir verin . Biyopsi yaptırmayı düşünüyorum ama kendimi sonuca da hazırlamak istiyorum . Bu benim için hayati çok önemli hocam . Lütfen bu büyüme kanser midir en azından bu konuda yuvarlak bir fikir yürütün . Çok sağolsun şimdiden

  • Doktor Cevabı:

    Büyümer kansere işaret değil iyi huylu olanlarda büyüyebilir ama ultarsonla karar vermek yanliş tekrara mrg çektirin muatlaka

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Beyin Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Beyin ameliyatı sonrası iyileşme

    Tamamen geçmez mi hocam güç kaybı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin ameliyatı sonrası iyileşme

    Merhaba hocam annem 1 yıl önce beyin kanaması geçirdi ve ameliyat oldu. 1 ay kadar yoğun bakımda kaldı. uyandığında sol tarafında güç kaybı olduğunu söylediler. sol kolu neredeyse hiç çalışmıyordu. fizik tedavi aldı daha sonra da egzersizlere devam ettik. kolu iyi sayılsada eski hali gibi değil. güç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Onemliiiiiiiii

    Minimal kolposefali gorunum nedemek peki hocam bebek buyudukce kaybolma ihtimali varmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diffüz atrofi

    Sayın hocam merhabalar, annemin 3 sene önce çektirdiği bt raporunu buldum beyin tomografisinde:” kranyum kemik yapıları normal olarak değerlendirilmiştir. konveksite sulkuslar belirgindir(atrofi) lateral ventrikül korpusu ve temporal hornları ve 3. ventrikül geniştir(hidrosefali?) arka fossa tabii o...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Eyüp Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diffüz atrofi

    Sayın hocam annemin beyin tomografisinde:” kranyum kemik yapıları normal olarak değerlendirilmiştir. konveksite sulkuslar belirgindir(atrofi) lateral ventrikül korpusu ve temporal hornları ve 3. ventrikül geniştir(hidrosefali?) arka fossa tabii olup serebellar hemisferler ve folialar, pons ve 4. ven...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tufan Cansever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc ve ly# değerlerim hep yüksek.

    Ben 37 yaşındayım 1.65 boy 55 kiloyum. 2017 yılından bu yana yapılan bütün tahlillerimde wbc 10-12 arasında değişiyor. ly# 4.20 ile 5.30 arasında değişiyor. bunla ilgili 2017 yılında periferik yayma yaptırmıştım. normal çıkmıştı. 2019 şubat wbc 11 ly#5.42. ağustos wbc 10.30 ly#4.29 2020 15 ekim wbc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diffüz atrofi

    Sayın hocam annemin beyin tomografisinde:” kranyum kemik yapıları normal olarak değerlendirilmiştir. konveksite sulkuslar belirgindir(atrofi) lateral ventrikül korpusu ve temporal hornları ve 3. ventrikül geniştir(hidrosefali?) arka fossa tabii olup serebellar hemisferler ve folialar, pons ve 4. ven...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serhat Erbayraktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 7mm lenf nodu

    Merhaba hocam ben 22 yaşındayım. yaklaşık 5ay önce ilk boynumda hissettiğim lenf nodu daha sonra koltuk altı ve kasıklarımda belli oldu ancak 1 cm altında reaktif görünümlü. hb, hc, hıv, toxso vb testlerim negatif geldi. wbc değerim ise sırasıyla 5,05 /4,7/3,03 kadar düştü. kasıktaki lenf nodu so...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nörolojik sorunlar

    Merhaba doktor hanım. sorum ablam için 36 yaşında. ablamın geçen yıldan beri el ve ayaklarında uyuşma karıncalanma, diken gibi batma, yürürken ayak altlarında taş var gibi cam kesmiş hissi, içinde acı su dolaşıyor hissi, tüm ekstremite kemiklerinde soğukluk uyuşma olduğunu söylüyor. açıkcası biz psi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin emari

    Çok teşekkür ederim hocam yani baş ağrısına sebep olmaz diyorsunuz sanirim.hocam benden ilaçlı beyin emar ve boyun emari istediler emesten supheleniyorlar hocam sizce ne yapmalıyım? bu lezyon önemli bişey değilse o makinelere bidaha girmek istemiyorum şimdiden cevabınız için çok sağolun hocam🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şakak bölgesinde dolgunluk

    Merhabalar hocam 2019 senesinde sağ şakak bölgemde sanki içten damarım şişiyor gibi dolgunluk olmaya baslamıstı kasılma gibi yaz boyu devam etti şakak hizamdaki baş bölgemdede oluyordu tanıdığımız bir norolog doktoru erdem toğrol hocam kasların hassasiyeti ile alakalı olabileceğini önemsiz olduğunu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin emari

    Baş agrisi baş agrisi hocam 37 yaşındayım 2 aydır olan baş ağrılarımdan dolayı beyin emari cekildim sonuçlara bakabilirmisinizcok baş agrisi beyiñ(kranial)mr flair ağırlıklı seanslarda kallozaseptal ara yüzde bir adet yaklaşık 4_ 5mm boyutunda hiperintens nörodejeneratif odak acısından şüpheli lezy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogrammmmm

    Iyi akşamlar hocam hafif eklem agrisi ve kalca agrisi vardi tarama amaçlı sağlık ocağında kan tahlili yapıldı crp 0.47 (0-6) urik asit kalsiyum glukoz albumin tiroid hormonlari hepsi normal olmasina ragmen wbc 8 neu# 2.77 (2-8) neu%34.2 (50-70) düşük çıkmış lenfosit %56 (15-50) yüksek çıkmış skntl b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Onemliiiiiiiii

    Hocam merhaba 23+2 haftalik gebelik mevcut olup lateral vent.genisligi ultrason olcumlerde 10 kusur ve 11 kusur olarak cikmaktadir.kiz bebek.dun fetal mr cektirmis olup sonucum,orta hatta kavum septum mevcuttur 3.vent normal konum ve genisliktedir.korpus kollezum agnesizi dislama belirtisi kabul edi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Onemliiiiiiiii

    Hocam merhaba 23+2 haftalik gebelik mevcut olup lateral vent.genisligi ultrason olcumlerde 10 kusur ve 11 kusur olarak cikmaktadir.kiz bebek.dun fetal mr cektirmis olup sonucum,orta hatta kavum septum mevcuttur 3.vent normal konum ve genisliktedir.korpus kollezum agnesizi dislama belirtisi kabul edi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x