Iyi günler benim kan tahlillerimde hgb 17.3 normal degerden fazla cıkıyor b

  • iyi günler benim kan tahlillerimde HGB 17.3 normal degerden fazla cıkıyor bunun nedeni nedir ? hastalık belirtisi olabilirmi,ayrıca glukoz 117 kolestrol 217 bu degerlerden bana ne gibi yorum yapabilirsiniz şimdiden teşekür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Bülent bey;merhaba öncelikle hemoglobin değeriniz üst sınırda gözüküyor.bu değeri hematokrit ve eritrosit değerleriyle birlikte değerlendirmek gereksede,eğer herhangi bir sağlık sorununuz yoksa kan bağışında bulunarak ,uygun seviyeye indirebilirsiniz.ancak açlık kan şekeriniz yüksek çıkmış,bunu bir kez daha tekrar edip (ayrıca tokluk şekerini de) gene yüksek çıkarsa bir oral glukoz tolerans testi yaptırmalısınız.total kolesterol değerinizde çok yüksek olmamakla birlikte üst değerde çıkmış.hdl ve ldl kolesterollerinde çalışılması uygun olur.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

.
x