İnsülin direnci

  • Hocam insülin direncini tetikleyen durumlar neler olabilir. Tiroidlerim normal kortizol seviyesi normal adrenal bezler normal. 50 kiloyum boyum 155. İnsülin direncim 4.99 başka hangi tahlillet yaptırmalıyım. Düzenli adette oluyorum. Sadece kronik kabızlığım var.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun homa 4.99 demişsiniz açlık kan şekeri ve açlık insülin düzeyleriniz kaçtır onları bir yazabilir misiniz sonra tekrar görüşelim hayırlı günler dilerim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 4 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Pcos lh fsh oranı

    Hocam merhabalar. 2.5 yıldır çocuk istiyoruz. adetin 2. günü fsh 8.47 lh 15.79 prolaktin 19.45 estradiol 41.82 tsh (normalde hipotroidi hastasıyım ilaç kullanıyorum) degeri 0,09 t3 ve t4 de sıkıntı yok. ayrıca adetin 21. günü progesteron 0.33 çıktı ve insülin direnci mevcut. bu tahlillerde bi sıkınt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas güçsüzlüğü ve halsizlik

    Tüm kan testlerim hormon testlerim şeker ve tansiyonum normal çıkmasına rağmen bir türlü halsizlik şikayetim geçmiyor. kas zayıflığı ve güçsüzlük hat safhada. nasıl bir yol izlemeliyim hangi testleri yaptırmalıyım bilemedim. şikayetlerim geçmiyor. sertleşme bozukluğu ve libido düşüklüğü de başladı....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Magnezyum malat

    Merhabalar,benim kan tahlilimde d vitamini düşük çıktı d3+k2 beraber kullanıyorum yanında magnezyumda kullanmam gerektiğini öğrendim 100 mg malat takviyesi almam doğru mudur?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Metebolizma

    Hocam merhaba 6 bucuk aylik bebegimin sonucları bu sekilde piruvat= 0.131 laktat = 26.04 glukoz= 107 bun = 5 metebolizma hastalığından şüpheleniyolar hocam görüşünüzü bekliyoruz hocam şimdiden çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnsülin direnci

    İnsülin direnci hocam tiroidlerim normal kortizol seviyesi normal adrenal bezler normal. 50 kiloyum boyum 155. i̇nsülin direncim 4.99. düzenli adette oluyorum. sadece kronik kabızlığım var. açlık insüli ve açlık glukozunu sormuştunuz glukoz açlık 95 insülin açlık 21.31 insülin direncimi düşürmek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen bakabilir misiniz hocam

    Ayse hanım merhaba ben 5 saatlik şeker yükleme yaptırdım 1.saat 89 2.saat 87 3.saat 72 4.saat 77 5.saaat 82 boyle bir durumda reaktif hpoglisemi varmıdır sonucu doktora gosteremedim.reaktif hpoglisemi var mi yok mu busonuca görecevap verirseniz cok mutluolurum sevgiler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Açlık kan şekeri 170

    Hocam merhaba 74 yaşında matofin 500 ve galvus kullanan annemin aile hekimliğinde yapılan kan açlık şekeri 170 ve hba1c 74 - %8.9 çıktı. 15 gün sonrası için endokrin randevusu aldım. ama daha erken müdahale gerekir mi? bu süre içerisinde matofin 1000 kullanması sakıncalı olur mu? te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertoid insülin direnci

    Hocam merhaba daha önce de size yazmıştım doktorum hipertroidin haşimato ya dondungunu soylemisti iyot eksikliği de vardi endokrinoloji ye muayene olmami onermistiniz sonuc olarak hipertroidim hala aktif cikti sabah aksam ikişer tane thyromazol yanında da insulin direnci olduğu için glifor verdi 850...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnsülin direnci normal kilo

    Hocam merhabalar, çarpıntı problemiyle kalp doktoruna başvurdum. şikayetlerimi anlatınca endokrine sevk etti doktor. 10 gün süreyle şekerimi ölçtüm açlık ve tokluk olarak. tokluk hallerinde sadece 1 2 kere yüksek çıktı 144 - 174 gibi ama düşme olmadı. aynı zamanda insülin direncimde 4.99 çıktı. gl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnsülin direnci normal kilo

    Hocam değerli cevabınız için teşekkür ederim. aslında kilom yok hatta ilaçtan önce birden 5 6 kilo kaybım oldu 50 kiloya düştüm. boyum 1.55 normalde insülin direnci olanlar zor kilo verirler diye okudum. . ilacın yan etkilerinden korkuyorum hocam yaşım 24 henüz.. fazla kilom olsa vereceğim ilaçtan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnsülin direnci

    Hocam merhabalar, çarpıntı problemiyle kalp doktoruna başvurdum. şikayetlerimi anlatınca endokrine sevk etti doktor. 10 gün süreyle şekerimi ölçtüm açlık ve tokluk olarak. tokluk hallerinde 1 2 kere yüksek çıktı 144 - 174 gibi ama düşme olmadı. aynı zamanda insülin direncimde 4.99 çıktı. glucobay...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk halsizlik sinir

    İyi günler ellerim kollarım bacaklarımda sürekli olan uyuşukluk karıncalanma sık sık göz kararması baş dönmesi baş ağrısı son zamanlarda bulantı sebebiyle verdiğim tahlil sonuçlarında b12 184 (referans126_505) ferritin 13(10_120) üre 14(17_43) bun 6.5(7_25) alt 27 ast25 kolesterol 127 trigli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam lutfen bakabilir misiniz

    Merhaba ayse hocam reaktif hpoglisemim var zayiflamaya calisiyorum 6 öğün mu beslenmeliyim aralıklı oruç yapabilir miyim sorun yaşar mıyım acaba? cevap verirseniz cok mutlu olurum bu konuda diyetisyenler endokrin doktoruna sormami söylüyor bulundugum ilde endokrin yok cevabiniz cok kıymetli benim ic...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyulsekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum bas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Obezite hakkında

    Merhaba ayşe hocam ben bir kaç ay önce obezite şikayeti ile gelmiştim size iğne kullanmak için, kuzenimle birlikte gelmiştim belki hatırlarsınız. o dönem gerek iğnenin piyasa da bulunamaması gerek benim işlerim sebebiyle iğneyi kullanamadım. şimdi iğneyi buldum ve başlamak istiyorum yeniden test yap...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x