Insülin direnci

  • Merhabalar hocam. 23 yaşındayım. Açlık insülin direncim 17 cıktı. Zayıflamam gerektiğini söyledi doktorum ve herhangi bi ilâç vermedi. Diyetisyene yönlendirdi. Fakat şeker kontrolünü sağlayamıyorum 3 gün dayanabiliyorum. 7 kilo kadar kilo verdim. Sadece bir parça bitter çikolata yeme hakkım var. Ama şeker ihtiyacım gitmiyor. Ilaç mi kullanmam gerekli kan şekerimi duzenlemem için. Ne yapmam gerekiyor.


Adana Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Açlık kan şekeri

    Hocam 4 yaşında oqlum var 16kilo açlık kan şekerine baktık 175 çıktı yüksek mi acaba bilgilendirirseniz sevinirimmmm.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda dansite düşüklüğü

    Hocam kızım 2,5 yaşında 3 gündür idrarı aşırı derecede ilaç gibi kokuyordu bugün doktora götürdük tabi idrar tahlili isteyeceklerini bildiğimiz için çocuğa 1 saat içinde 1,5 litre su içirdik idrarı götürdü herşey normal çıktı fakat dansite 1000 çıktı sınır alt sınır 1005 miş.5 gün sonra tekrar idrar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diabet varmi

    Çok teşekkürler hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diabet varmi

    Tskler hocam kan şekeri normal değerleri nedir bu yaşlarda kaç olursa mudahele gerekebilir bunu da yanıtlarsanız çok sevinirm yanitlayamazsanizdda teşekkürler şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diabet varmi

    Iyi günler 3 yaşında oğlum açlık kan şekeri 90-100 arasi tokluk da 100 115 arası çıkıyor hba1c si de 6.2 çıktı normal mi bisey yapmamız gerekir mi şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metabolik rahatsizlik

    Hocam balcaliya 8 aydan beri gelmekteyiz cocugum 2 yasinda metabolik rahatsiz 2 defa yurt disi testi yolladik temiz cikti testler her test 3 veya 4 ayda geliyor tanisi konulamadi daha hizli bir sekilde tanisi bulunamazmi veya size ozele getirsek varmi muayeneniz ozel olarak.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Glukoz yüksekliği

    Merhaba doktor bey iyi günler ben 24 yaşında 50 kilo 1.70 boyunda erkeğim bugün öylesine yaptırdığım testlerde hemogram normal tsh b12 d vitamini üre ast alt normal sadece glukoz 113 çıktı normal değer 70 100 arası 7 ay önce 81 imiş. son zamanlarda oruç tuttum ve yoğun bir şekilde kpss ye çalışıyoru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz mr

    Mrb.cok su içtiğim icin doktor hipofiz mr istedi cekildim sonuclarimda yazanlar sunlar..hipofiz glandi ap capi ve derinligi ile paranlim yapisi normal olark izlenmektedir.nörohipofiz intensitesi normal olarak izlenmistir.hipofiz stalk infindibulum ve optik kiazm normal degerlendirilmistir.kavernöz s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan testi sonucu

    Hemogram (tam kan) b rbc 10^6/µl 3.8-5.4 3.66 hgb g/dl 11-13 9.8 hct % 36-52 30 mcv  76-96 82 mch pg 26.8 mchc g/dl 32.7 rdw-sd pg 37-54 38 rdw-cv % 11-16 13.5 wbc k/ul 6-14 6.75 neut# 10³/µl 2.5-7.5 1.16 neut% % 50-75 17.3 lymph# 10³/µl 1.3-4 3.9 lymph% % 25-40 57.8 mono# 10³/µl 0.05-0.7 0.84 mono...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kilo alma sorunu ıle ılgılı danısma

    Merhaba ben 19 yasındayım sureklı doktora kılo alma sorunu ıle başvurdum her seferınde metabolızmamın hızlı oldugunu soyleyıp 2 3 ılaç yazıp gonderdıler ve ben bır faydasını goremedım ne yapmam gerekıyor?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emzirirken metformin kullanilirmi

    Merhaba dr hanım 20 aylık bebeğim var emziriyom metformin kullanabilirmiyim tahlil sonuçlarim biraz yüksek çıktı..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastalıgı

    Merhaba annem şeker hastası birinden mersinde kan degişimi yapildigini duymus bu ne kadar dogru bilgilendirirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şeker olabilirmi

    Cok tesekkur edrm hocam rahatlattgınız ıcın

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker olabilirmi

    Aclık kan sekerı 100defalarca olctum cok su ıcmıyor ıdrarada normal aralıklarda cıkıyor tokluk 105 cıkıyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker olabilirmi

    Hocam iyi sabahlar ben 42 yaşındayım şeker hastasiyim küçük kızım 12 yaşında karnı toktu sık idrara gitti bu gece şüphelendim şekerini ölçtüm 136 çıktı tokluk bilemedim ama huzursuz oldum bir çok defa tahlil yaptırdım c.doktoruna herhangi birşey söylemediler yalovada endokrin yok siz ne önerirsiniz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x