Insülin direnci

  • hocam kolay gelsin . bende şeker var ve insülin kullaniyorum . insülin i kullandiktan sonra beni etkiliyo ve rahatsız ediyo ne yapmalıyım . . birde şekerim düşük te olsa sık sık idrara çıkıyorum .

  • Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Emin Akyıldız

    Öncelikle geçmiş olsun.verdiğiniz bilgilerle bir şey söylemek mümkün değil.iç hastalıkları uzmanına müracaat ederek gerekli tetkikleri yaptırmanız gerekmektedir.ancak neticelere bakarak bir şey yapılabilir.


  • Iğdır Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kaşıntı hakkında

    Hocam, yaşım 58 on yıldan beri kronik böbrek yetmezliğim var.şu anda orta düzeyde ayrıca yüksek tansiyon için 50 mg.tensinor ve 5mg.delix kullanıyorum. bir ay önceki kreatinim 1,3 diğer böbrek fonksiyon kan değerlerim normal sınırlarda gayet sağlıklıyım.beş yıl önce iğne batması gibi allerjik kaşın...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Merhaba şu anki probleminizin çözümü için mutlaka cildiye bölümüne görününüz. hastayı değerlendirmeden ilaç önerisi prensibim değildir geçmiş olsun

  • Evre 1 kbh diyet

    Değerli hocam, aspirin kullanımı sonucu oluşan evre 1 kbh (gfr: 75-80 arası) için başka bir sistematik rahatsızlık yok ise nasıl bir diyet uygulanmalıdır veya diyete ihtiyaç var mıdır? sağlıklı günler,

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    Bir tanımlama hatası var. kbh evre 1 tanımı ile gfr>90ml/dk üzerinde yani normal olup idrar bulgusu olan hastayı kastediyoruz. mamafih evre 2 de gfr 90-60 arasındadır ki bu hastaların üre ve kreatinini normal veya yüksek normaldir ve yine şart idrar bulgusu varlığıdır. diyet belki sadece tansiyon yü... Cevabı gör

  • C3 glomerul nefrotik sendrom

    Bobrek biyopsisinde 5 glomerulde glabol skleroz 3 taneside yaygin skleroz 1 tanesinde segmental skleroz yaziyo vaskuler yapilarda fibrointimal skleroz tubullerde uaygin atrofi sonucbolarak da 3 glomerul yaziyo 3 yildirbtedavi goruyorum bi çok kortikasyon ekuzulab kemoterapi de aldim hic bir sekilde...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    Tanı c3 nefropati ama biyopsi yapıldığı esnada hastalık ileri boyutta imiş. kaybedilen glomerullerin düzelmesi olasılığı yoktur ama hastalığınızın daha kötüleşmesi önlenmiş olabilir. iyi günler



  • Kronik böbrek yetmezliği ve devit-3

    Hocam merhaba,ablamda doğuştan gelen bir sendromdan kaynaklanan böbrek tutulumu var kanda kreatinin yüksekliği ve idrarda hafif bir kreatinin ve protein kaçağı söz konusu. d3 vitamini eksikliği nedeniyle devit-3 adlı oral damla verildi fakat ilacın kullanma talimatını olduğumuzda kronik böbrek yetme...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Merhaba kalsiyum, fosfor değerlerinde bir sorun yoksa kullanabilir geçmiş olsun

  • Böbrek yetmezliğinde ilaçların yan etkileri

    Hocam merhaba, bilgi amaçlı ilaçlar hakkında mümkünse görüşünüzü öğrenebilirmiyiz. on yıldan beri yüksek tansiyonla birlikte orta düzeyde kronik böbrek yetmezliğim var.nefrolog takibinde sabahtensinor 50 mg. akşam delix 5 mg. kullanıyorum. mide-bağırsak şikayetleri nedeni ile gastronoloji uzmanı ban...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Kullandığınız ilaçların zararı olacağını düşünmüyorum geçmiş olsun

  • Endoskopide benekli alanlar

    Hocam merhaba,yazdığınız gibi biyopsi temiz çıktı. doktorumuz bu gün bana 3 aylık gastrit tedavisi ile birlikte ibs.nin kabızlık tipi olan şikayetim için şu ilaçları yazdı gaviscon advance şurup-pantacıve 40 mg.-simflat yazdı .doktorumuza sormayı unuttuğum soruyu bilgi amaçlı cevaplaya bilirmisini...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer Kara

    Doç. Dr. Muammer Kara

    Kullandığınız sürece etkilidir böbrek yetmezliğinde doz ayarlaması gerekmez, kullanabilirsiniz



  • Kronik böbrek hast kreatinin yüksekliği

    Hocam teşekkür ediyorum, tekrar bi sorum olacak beslenme konusunda tuz sıfır mı tüketmeliyim az mı tüketmeliyim farklı şeyler okuyorum bu konuda, tuzun az da tüketilse bile böbrek hasarını ilerlettiği de yazıyor, hiç tüketilmezse de sorun olabilecegi söyleniyor.aynı şey et süt gibi proteinler içinde...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Sayın yıldırım, kronik böbrek hastaları için önerilen günlük tuz alımı 5 gram, sıvı miktarı ise 1500-2000 ml arasıdır. böbrek işlevleri %50nin altına düşünce protein kısıtlamasına gidilir. sizin ihtiyacınız yok. iyi günler dilerim.

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Meraba hocam doğuştan %15 sol böbrekle takipli hastayım şuanda 20 yaşındayım son yapılan dmsa'da; sol böbrek %5 sağ böbrek %95 katkı sağlamakta boyutları küçülmüş konturları düzensiz parankimi incelmiş sol böbrek olarak belirtilmiş. son usg de; sağ böbrek toplayıcı sistemde grade 1,sol böbrekte grad...

    Doktor Cevabı:
    Dr. Gülsen Belde

    Dr. Gülsen Belde

    Nefrolojik takibinde olmaminiz gerekmekte.tek bobrekle de temizleme islevi mumkundur.

  • Adeta kabus yaşamaktayım

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 93 kg ağırlığında 38 yaşında bekar bir erkeğim. mastürbasyon alışkanlığım yok. cinsel ilişki sıklığım ise yok denecek kadar az. yeni başlangıç tip-2 diyabet, karaciğer yağlanması,hemanjiom ve bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik dışında bir sağlık sorunum bulu...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    Geçmiş olsun, şikayetleriniz belli belirsiz, birden fazla sistemi ilgilendiriyor. böbrekle ilgili önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum. genel dahiliye ve üroloji bölümüne başvurmanızı öneririm



  • Kronik böbrek yetmezliği

    Meraba hocam doğuştan %15 sol böbrekle takipli hastayım şuanda 20 yaşındayım son yapılan dmsa'da; sol böbrek %5 sağ böbrek %95 katkı sağlamakta boyutları küçülmüş konturları düzensiz parankimi incelmiş sol böbrek olarak belirtilmiş. son usg de; sağ böbrek toplayıcı sistemde grade 1,sol böbrekte grad...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Sayın yılmaz, sol böbreğiniz neredeyse hiç çalışmıyor, yani "yok hükmünde". bu durumda, teknik olarak tek böbrekli sayılırsınız. kamu hizmeti açısından engelli sayılmayabilirsiniz, ancak bu durumunuzla askerlik yapmazsınız. kontrollerinizi aksatmamalı, kilo almamalı ve kan basıncınızı yakından takip... Cevabı gör

  • Kalsiyum yüksekliği

    Hocam merhaba, orta düzey kronik böbrek yetmezliğim var 6 ayda bir nefrolog takibindeyim. böbrek kan değerlerim hep aynı civarda paratiroid hormanımda yuksek değil.internetten belirtilerine baktım belirtilerini yaşamıyorum.yüksek tansiyonla ilgili sabahtensinor50 mg.akşam delix 5 mg. alıyorum. bu gü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    Merhaba kalsiyum yüksekliğinin çok sebebi var. böbrek yetersizliği de yapabilir. saydığınız ilaçlar, yiyecekler yapmaz. böbrek yetersizliği de olduğu için fazla yoğurt tüketmek etkili olabilir. günde 250-300 gr yoğurt tüketmek sizin için yeterli olacaktır. d vitamini kullanıyorsanız yapabilir. d vi... Cevabı gör

  • İlaçların böbreklere etkisi hakkında

    Hocam, bilgi amaçlı size sorum on yıldan beri kronik böbrek yetmezlğim var. şu anda orta düzeyde 3 yıl önce sadece libalaks 10 gr.ile lavman yaparak gastroenteronoloji önerisi ile rektosigmoidoskopi yaptırmıştım. o zaman kreatin ve diğer değerlerde bir artış olmadı. şimdi kolonoskopi önerildi pegd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Sayın ziyaretçi, pegdin'de polietilen glikol mevcut. böbreklere bir zararı yok. size ilacın prospektüs bilgisinden bir bölüm paylaşıyorum : " böbrek yetmezliği olan hastalar üzerinde gerçekleştirilen klinik çalışmalar, pegdin kullanımının bu hastalar tarafından iyi tolere edildiğini göstermiştir. k... Cevabı gör



  • Kronik böbrek hast kreatinin yüksekliği

    Hocam teşekkür ederim,tekrar sizi mesgul ediyorum kusura bakmayın iki hafta diyetime dikkat ettim tekrar tahlil baktırdım kreatinin 1.44 ten 1.35 e üre 39 dan 32 ye düştü bu verilerle ckd epi egfr de yüzde 72-73 gözüküyor böyle dalgalanmalar olabilir mi yoksa geçenki yüksek cre üre diyete dikkat etm...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Sayın yıldırım, kreatinin testi, kararlı olmayan, laboratuvarlar arasında farklılık gösteren bir testtir. pek güvenilir bir test olmamakla birlikte, maliyetinin düşük olması dolayısıyla vazgeçilmesi kolay değildir. ayrıca, araya giren hastalıklar, enfeksiyonlar, kullanılan ilaçlar, yediklerimiz, i... Cevabı gör

  • Demir eksikliği sebebi ne olabilir?

    Hocam iyi günler annem 70 yaşında,85 kilo,1,60 boyunda;caduet10/20,trajenta 5mg,nexium 40mg kullanıyor tansiyonu çoğunlukla 14/8,en fazla 16/9 oluyor,fakat atacand ı kullanınca potasyumu 5,8 e yükseldi diye bırakmak zorunda kaldık.annemin ayaklarının altı ateşleniyor,birazda vücut ağrıları var. 10 y...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Sayın koç sorularınıza sırasıyla yanıt vereyim: 1) annenizde transferin saturasyonu % 14 ve ferritin de giderek düşüyor. demir eksikliği var. bu emilim bozukluğundan ya da kayıptan kaynaklanabilir. ggk negatif olduğu için, kayıptan uzaklaşabiliriz. ppi kullanan hastalarda , mide asiditesi bozulduğu... Cevabı gör

  • Kronik böbrek hast kreatinin yüksekliği

    Teşekkür ederim hocam.peki bu şartlarda askerlik yapabilir miyim hocam askerlik riskli mi benim için.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya

    Sayın yıldırım, askerlik için güncel kurallar ve koşullar nedir bilmiyorum. ancak, bilateral hidronefroza bağlı böbrek işlev bozukluğunuz varsa, eskiden askerlik yapmazdınız. bu işlemleri de asker hekimler yapardı. şimdi, uzman asker hekimler yok. o nedenle, sistem nasıl işliyor bir fikrim yok. iyi... Cevabı gör






.
x