İnguinal lenf bezi

  • Merhaba hocam yaşım 30 erkeğim hastalık hastası biriyim ve sürekli lenf bezlerimi ultrasonda baktırıyorum 15-20 günde bir. Sürekli kontrol yaptırdığım radyolog bir doktor var.bugun yaptırdığım inguinal bölge ultrasonu şu şekildedir Sağ inguinal 17*5 ve 10*6 sol inguinal 22*5 ve 19*7 boyutlarında fusiform şekilli santral yağlı hilusları belirgin benign görünümlü lenf nodları.radyolog doktor kesinlikle rahat ol bunlardan bişey olmaz dedi hiç birşey yapmana gerek yok dedi radyolog çok emin konuştu sizinde fikrinizi almak istedim hemogram yapıldı değerler normal sadece basofil ve eozinofil yüksekti.Diğer sorum lenf bezlerinde kısa aks 1 cm olmadan biyopsi yapılmazmı ?öyle birşey duymustum Saygılar teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Sorularınızı radyoloji uzmanına değil muayene olarak ve bire bir görüşerek bir klinisyenle (dahiliye veya cerrahi) payylaşmanız sağlıklı olur. eğer hastalık hastası (hipokondriak) olduğunuzun farkında iseniz bu konuda yardım almanız sizin için en doğrusu olacak, ancak bu sayede endişelerinizden kurtulmanız mümkün olacaktır. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Sorularım hakkında sizin düşünceniz nedir hocam dahiliye uzmanıda önemli değil dedi sizlerin değerli düşüncelerini öğrenmek istedim


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polistemia vera ve gebelik

    Hocam merhaba yaşım 28 kadinim.ben 9 10 yildir polistemia vera hastasiyim. nigde de yasiyordum kan tahlillerimde sıkıntı ve bende rahatsizlik olunca ankara onkolojiye sevk ettiler. kemik iliği biyopsisi yapildi o zamanlar sonuç şu şekilde : kemik iliği biyopsi metaryelinden hazırlanan kesitlerde kem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi belirtileri

    Merhaba.bir süredir kilo kaybı ve gündüz ateşim oluyor.antibiyotik aldım yine geçmedi.kendiliğinden geceleri iniyor.kemik ağrılarım da oluyor.vitamin d eksikliğim çıktı.7ng/ml.bu kilo kaybı yaptırırmı?kaşıntı da var.ağzımda iki defa peteşi oldu.küçük nokta. ve kan testi yaptırdım.lösemi ile ilgili...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lösemi ve hepatit

    Merhaba.doktorumuz 25 yaşında erkek kardeşim için lösemiden şüpheleniyor.yarın tam teşhis konulur diye düşünüyorum.kardeşimde hepatit b var.bununla mücadele edip kazanma şansı ne kadar? bunun tedavisini yapabilecek iyi bir hastane varmı başka ülkede ya da burada?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polistemia vera ve gebelik

    Hocam merhaba yaşım 28 kadinim.ben 9 10 yildir polistemia vera hastasiyim. nigde de yasiyordum kan tahlillerimde sıkıntı ve bende rahatsizlik olunca ankara onkolojiye sevk ettiler. kemik iliği biyopsisi yapildi o zamanlar sonuç şu şekilde : kemik iliği biyopsi metaryelinden hazırlanan kesitlerde kem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Selam hocam.bir doktorun yazısında okudum.bir konuda bazı testler yapılmasını istedi.bunlar arasında tiroid globulin ve glukagon hormonlarına bakılmasını tavsiye ediyor.bunların kan tahlil kodları nedir?bende sağlık bakanlığının sitesinden bu testlerin hangi hastanede yapılabildiğine bakacağım?bilgi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan degerleri

    Selam.son yaptırdığım hemogramdakı değerlerimi yorumlarsanız sevinirim. hb-15.6 ht-44.7 rbc-5.12 mcv-87.3 mch-30.6 mchc-35.0 rdw-13.8 wbc-8.9 notrofil-52(47-72)- 1(1-6) lenfosit -40 (19-38) monosit-6 eozinofil -1 plt-251 mpv-8.9 pdw-13.1 pct-0.22 eçs(western)-3

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlil sonucu

    Hocam kendı kendıne 4 - 5 kılo kaybetmek her zaman ciddi midir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlil sonucu

    Merhaba hocam ben 25 yasındayım acııbadem hastanelerınıde kullanıodum ama aile hekimliginde ve medıcalparkta tahlıl oldum benım mch degerım yıllardır referansın altında cıkıyor ornegin en son ki tahlilim 25.9 cıkmıs ferritin 183. cıkmıs normal mi birde kaç ayda bir tahlil yapılmalı? ben kanser olmak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bet raporu

    Hematoloji doktoruna gitmistim hocam pet e bakti birsey yok bunda kan hastaligi ile ilgili dedi.suvmax yuksek cikmasi kilodan olabilir mi hematoloji doktoru oyle dedi .beyin sinir cerrahi gorsun belde iltihap olabilir dedi.kilo ile suvmax degeri yuksekligi arasinda iliski dogrumudur hocam yanitlars...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pet-bt raporu

    Pet-bt raporu serebral ve serebellar gri kortikal alanlarda yas ile uyumlu beklenen duzey ve simetride fdg dagilimi mevcuttur.subkortikal yapilar normal gorunumdedir.bas-boyun bolgesinde bileteral submandibuler bolgede, servikal seviye 2a'da birkac adet subsantimetrik yagli hilusu secilen minimal hi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bet raporu

    Pet-bt raporu serebral ve serebellar gri kortikal alanlarda yas ile uyumlu beklenen duzey ve simetride fdg dagilimi mevcuttur.subkortikal yapilar normal gorunumdedir.bas-boyun bolgesinde bileteral submandibuler bolgede, servikal seviye 2a'da birkac adet subsantimetrik yagli hilusu secilen minimal h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda geçmeyen lap

    Merhaba doktor bey. daha önce durumumu yazmıştım. tekrar kbb doktoruna gittim ve tekrar us çekildi. us sonucu şu şekilde çıktı. "her iki submandibuler ve parotis glandı normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. her iki tiroid lobu ve istmus normal boyut ve normal homojen parankim yapısın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Selçuk Onart

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lymp% yuksekligi

    Lenfosit sayıları normal değerler içerisinde gözüküyor fakat lymph% sınırın üstünde gözüküyor. sayı normal sınırlarda kalıp oranı nasıl sınırlar üstünde olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam lütfen aydınlatın

    Hocam aradan yaklaşık 40 gün geçti. ve şunu söylemek istiyorum. vücudumda görünürde bir değişiklik yok. ama haftalardır çok hafif ama sürekli bir kuru öksürük var. ve sol bacağim 10 gündür ağrıyor. ayrıca ensem sebebsiz sekilde kaşınıyor bahsettiğim büyük kitle sabit dururken her iki tarafa yanına...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lymp% yuksekligi

    Hocam merhaba, asagida anlattigim durum uzerinden bir miktar zaman gecti fakat merakim hala dinmedi. su anda yurtdisinda yasiyorum, bu tahlilden sonra yaklasik bir senedir grip veya enfeksiyon hastaligi gecirmedim. bir boğaz iltihabı sonrasında kullandığım 10 günlük antibiyotiğin ardından yaklaşı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x