Ingui̇nal bolge lenf nodu

  • HOCAM KARDESIM 17 YAŞINDA ERKEK.10 GUN ONCE KASIGINDA SISLIK FARKETTİ DOKTORA GITTI.ULTRASON VE KAN TAHLIL YAPILDI .ULTRASON SONUÇ: SAĞ INGUİNAL BOLGE İNFEROMEDİALİNDE ÇOK SAYIDA BUYUGU 8×21 MM BOYUTLARINDA KORTEKSLERI BELIRGINLESMIS LENF NODLARI MEVCUTTUR.SOL INGUİNAL BOLGE İNFEROMEDİALİNDE BİRKAC ADET BUYUGU 5x15 mm BOYUTLARINDA ILK PLANDA SELİM KRİTERLER GOSTEREN LENF NODLARI MEVCUTTUR.İDRARDA ERITROSIT 6 CIKTI BRUCELLA,AST,ALT,ALP, CRP,SEDIMANTASYON, ALBUMIN , BILIRUBIN ,TOTAL PROTEIN , ANTI HAV IGG,ANTI HBS , ANTI HBC IGG , ANTI HCV, ANTI HIV, SERBEST T3 TSH ,HEMOGRAM , HEPSI NORMAL CIKTI.DOKTOR ENFEKSYONLA ILGISI YOK DEDI.AMA YINEDE ANTİBİYOTİK VERDI 15 GUN SONRA TEKRAR CAGIRDI.EGER KUCULME OLMAZSA PARÇA ALINMASI GEREKIYOR DEDI.HOCAM SIZCE ONEMLI BIR DURUM VAR MI.?PARCA ALINMASINA GEREK VAR MI ?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ayşe hanım, kasık bölgesinde lenf nodlarında büyüme olabilir. tüm tahliller normal çıkmış. önemli bir şeyi olduğunu zannetmiyorum. antibiyotiği kullanıp kontrola gitsin. muayene eden doktor parça alınmasına karar verirse yaptırsın. yüzde yüz tanıyı gösteren parça alınmasıdır. doktor parça alınmasına gerek görmezse o zaman sorun yok demektir. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • HOCAM 2 KUTU CROXILEX 1000 MG ANTIBIYOTIK KULLANDI.BUGUN TEKRAR ULTRASON VE KAN TAHLILI YAPILDI.BETA 2 MİKROGLOBULİN, EBV VCA, CMV IGM, PERIFERIK YAYMA YAPILDI.SONUCLAR NORMAL ÇİKTİ.ULTRASON SONUCU SAG İNGUİNAL BOLGEYE YONELIK YUZEYEL USG INCELEMEDE YAKLASIK 22X7 MM BOYUTLARINDA EKOJEN YAGLI HILUSU BULUNAN INCE SIMETRIK KORTEKSLI OVAL SEKILLI LENF NODU IZLENDI.CILT ALTINDA PATOLOJIK BOYUTA ULASMAYAN LENF NODLARI IZLENDI.HOCAM 40 GUNDUR BU SISLIK GECMEDI ANTIBIYOTIGE RAGMEN BOYUTTA KUCULME OLMADI. 1 AYDA 4 KILO VERDI .SIZCE ONEMLI BIRSEY OLABILIR MI PARCA ALINMASINA GEREK VAR MI LENF KANSERI OLABILIR MI

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ayşe hanım kardeşimizdi lenf kanseri olduğunu zannetmiyorum. tüm testler normal. daha önceki ultrasonda lenf nodları sayısı fazlaydı. i̇kincide lenf nodu sayısı daha az. tanıyı yüzde yüz koyan biyopsi olduğu için yine de biyopsi öneririm. i̇çiniz de rahat eder. sağlık dileklerimle

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Korona aşısı

    Merhaba hocam kolaylıklar diliyorum. benim sorum annem ve babamla ilgili. annem ve babam 51 yaşında, aşı randevuları açılmış sinovac aşısı olmak istiyorlar fakat biontech aşısı var. biontech aşısı yeni bir teknoloji olduğu için korkuyorlar. biontech aşısının pıhtı atma, felç vs durumu da söz konusuy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldl yüksekliği

    Hocam merhaba , 26 yaşında erkeğim hareketli bir yaşam tarzım var her gün 1 saat tempolu yürüyüş yaparım, boyum 170 kilom 78 bel çevresi 94 bel-kalça oranı 0.93 açlık glukozum 80 civarı açlık insülini 7.5 hdl 65 trigliserit 60 70 80 civarında çıkıyor yalnız ldl 130 civarı hocam 3 senedir düşmüyor ö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide agrisi

    Sorun hocam saygılar bir süredir midemin sol kaburga altında dokunduğunda ağrı hissediyorum sadece yatar vaziyete aksirinca midemin midemin sol tarafında sabitağrı hissediyorum her iki durumda ağrı olmuyor sebebi ne ola bilir bir süre pentas içmeli önerdi önemli zararı olurmu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ingui̇nal bolge lenf nodu

    Hocam 2 kutu croxilex 1000 mg antibiyotik kullandi.bugun tekrar ultrason ve kan tahlili yapildi.beta 2 mi̇kroglobuli̇n, ebv vca, cmv igm, periferik yayma yapildi.sonuclar normal çi̇kti̇.ultrason sonucu sag i̇ngui̇nal bolgeye yonelik yuzeyel usg incelemede yaklasik 22x7 mm boyutlarinda ekojen yagli h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu

    Hocam merhabalar hafif halsizlik nedeniyle rutin kan tahlili yaptırdım (kan sayımı, crp, sedim, ferritin, kreatin , horman vs) hepsi normal sadece demir 56 çıkmış (referans 70-180) herhangi bir sorun teşkil eder mi? doktor cevabı: prof. dr. ayşen helvacıdahiliye - i̇ç hastalıkları merhaba meh...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alkalen reflü

    Hocam merhaba pilorik sfinkter yetersizliğine bağlı alkalen reflü tedavisinde yalnız 40mg ppi kullanımı şikayetler belirgin azalıyor ise yeterli midir? teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Biontech aşısı

    Hocam 25 yasinda bayanim.bana covid 19 aşı hakkı çıkmış. bi̇ontech aşisi olmak istiyorum.ama bende alerjik astim var.bactirim iceren antibiyotiklere alerjim var.poelene alerjim var.un iceren gidalar tuketirken sorun yok ama unu elime alinca elimde sislik ve kasinti oluyor.hocam bu sorunlar bi̇ontech...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D vitamini eksikliği

    Merhaba hocam. d vitamini değerim 14.95 çıktı, d vitamini eksikliğim varmış. günlük 4000 ünite d3 alıyorum. toplamda kaç ay kullanmam gerekir? teşekkür ederim, kolay gelsin.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Esim 2yil evvel kolon kanserinden ameliyat kemo gordu oruc tutmasinda sakinca olurmu kontrolere gidiyoruz bu kontroler omur boyumu surecek oruc bagisikligi dusururmu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lidl yuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum bas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plt hormonu yüksekliği

    Hocam merhaba 22 yaşındayım plt hormonum 420 rbc 5.22 prolaktin:39.95 çıktı. doktorum plt ve rcb hormonlarım için herhangi bir yorumda bulunmadı bu hormonların seyri normal mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Yukseltırmıhocam saygılar prostat büyümesi ocın kabak çekirdeği yagı onermıstınız günde bir cay kaşığı suya damlatarak ıcıyorum kolesterolu zararı olurnu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şah damarı tıkanıklığı

    Hocam benim babam 67 yaşında sol şah damarı %100 tıkalıydı sağ şah damarıda %91 tıkalı sol şah damarı 4 ocak 2021 de açıldı kendisi zonguldak ta yaşıyor oradaki doktorlar felç riski olduğu için ameliyatı yapamadılar ben bursa da oturduğum için babamın ameliyatını yanımda olmasını istedim mümkünse am...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Biçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol ve kalp sağlığı

    Hocam iyi çalışmalar. ben 27 yaşında iktisat alanında doktora öğrencisiyim. sigara, alkol kullanmıyorum. ailemde ise erken kalp krizi vb. şikayetleri olan hiç kimse yok. saygıdeğer hocam benim sorum 18 yaşından beri -belki daha erkende olabilir- her yaptırdığım kan tahlilinde total kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlilleri

    Hocam merhaba kan tahlilleri sonucumda wbc 4,58 çıktı normal referans aralıgı (4,6-10) idi. genelde hep 4,5 5 arası cıkıyor normal mi bu durum hocam ? mch 26,4 normak aralık (27-31) pdw 21 normal aralık (11-17) üre de 10 normal aralık (15-20) diğer tüm hemogram degerleri normal sınırlarda ama bu wbc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x