İngui̇nal bolge lenf nodu

  • HOCAM KARDESIM 17 YAŞINDA ERKEK.10 GUN ONCE KASIGINDA SISLIK FARKETTİ DOKTORA GITTI.ULTRASON VE KAN TAHLIL YAPILDI .ULTRASON SONUÇ: SAĞ INGUİNAL BOLGE İNFEROMEDİALİNDE ÇOK SAYIDA BUYUGU 8×21 MM BOYUTLARINDA KORTEKSLERI BELIRGINLESMIS LENF NODLARI MEVCUTTUR.SOL INGUİNAL BOLGE İNFEROMEDİALİNDE BİRKAC ADET BUYUGU 5x15 mm BOYUTLARINDA ILK PLANDA SELİM KRİTERLER GOSTEREN LENF NODLARI MEVCUTTUR.İDRARDA ERITROSIT 6 CIKTI BRUCELLA,AST,ALT,ALP, CRP,SEDIMANTASYON, ALBUMIN , BILIRUBIN ,TOTAL PROTEIN , ANTI HAV IGG,ANTI HBS , ANTI HBC IGG , ANTI HCV, ANTI HIV, SERBEST T3 TSH ,HEMOGRAM , HEPSI NORMAL CIKTI.DOKTOR ENFEKSYONLA ILGISI YOK DEDI.AMA YINEDE ANTİBİYOTİK VERDI 15 GUN SONRA TEKRAR CAGIRDI.EGER KUCULME OLMAZSA PARÇA ALINMASI GEREKIYOR DEDI.HOCAM SIZCE ONEMLI BIR DURUM VAR MI.PARCA ALINMASINA GEREK VAR MI ?

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, lenf nodları enfeksiyonlara bağlı şişeceği gibi lenfoma gibi kan kanserlerindede şişer, enfeksiyonda lenf bezler antibiyotik tedavisi sonrası küçülür veya büyümesi olmaz, kanserde büyüme devam edebilir veya lenf bezi sayısı artar, doktorunuzun önerisine uyun, tyakite kalın, eğer gerekirse biyopsi yapılmalıdır.

    tarihinde cevapladı.
  • HOCAM 2 KUTU CROXILEX 1000 MG ANTIBIYOTIK KULLANDI.BUGUN TEKRAR ULTRASON VE KAN TAHLILI YAPILDI.BETA 2 MİKROGLOBULİN, EBV VCA, CMV IGM, PERIFERIK YAYMA YAPILDI.SONUCLAR NORMAL ÇİKTİ.ULTRASON SONUCU SAG İNGUİNAL BOLGEYE YONELIK YUZEYEL USG INCELEMEDE YAKLASIK 22X7 MM BOYUTLARINDA EKOJEN YAGLI HILUSU BULUNAN INCE SIMETRIK KORTEKSLI OVAL SEKILLI LENF NODU IZLENDI.CILT ALTINDA PATOLOJIK BOYUTA ULASMAYAN LENF NODLARI IZLENDI.HOCAM 40 GUNDUR BU SISLIK GECMEDI ANTIBIYOTIGE RAGMEN BOYUTTA KUCULME OLMADI.SIZCE ONEMLI BIRSEY OLABILIR MI PARCA ALINMASINA GEREK VAR MI LENF KANSERI OLABILIR MI

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun,hematoloji bölümünce muayene ve gerekirse biyopsi yapılmalı.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ca125 yüksekliği

    Merhabalar:anneannem 85 yaşında yaptırdığı tahlilde: tsh =0.12 serbest t4 (ft4)=1.57 vitamin b12=805 folat=8.7 ferritin=16 ca-125=238 ca-15-3=16 ca-19-9=4 kadın doğum doktoruna yönlendirildi.bu sonuçlardan ne anlamamız gerekiyor,teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabizlik hakkinds

    Sayin degerli hocam ben 3ay oldu kabizlik yadiyorum hocam cok ikiniyorum yapamiyorum sasirdim artik hocam 7.7.2020 yilinda kolonskopi oldum bise cikmadi tekrar olmama gerek varmi kanser olabilirmiyim birsene icinde kolon kanseri olurmu saygilar diabet iki hastasimsaygilar

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim peki benim yaşım itibariyle kolonoskopiye baslama yaşım uygunmudur gec kalmis olabilir miyim yaş icin ? hocam bide doktorumda soyledi 2 senede bir kolonoskopi yaptirman gerek diye ama ben 10 ila 12 ayda bir yaptirmayi düşünüyorum bu sekilde düzenli kolonoskopi ri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ampiyem - hipersensitive pnomonisi

    Hocam merhaba bende doktor adayıyım annem hipersensitive pnomonisi tanıli hasta 3 ay önce akciğerinden teşhis konması için vats opere olmuştu ameliyat yerinde 2 hafta sonra ampiyem oluştu kontrasli bt cekildi sol alt posterobazal segmentte en büyüğü 7.5 mm diğerleri mm nodüller görüldü takip önerdi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Akif Turna

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Köprücük kaburga pelvis şiddetli ağrı

    Hocam merhaba kız kardeşim 25yaşında. hocam kardeşim geçen yaz temmuzdan beri ağrı çekiyor ilk olarak ağrıları köprücük kemiklerinde göğsündeki kemiklerde başladı. doktora gitti tomografi çekildi ve kan tahlilil yapıldı annemde romatoid artrit olduğu için; iltihap seviyesi düşük çıktı;fakat tomog...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf kanseri

    Hocam merhaba iyi aksamlar kiz kardesim yaklasik bir aydir gozunde sisme ve boynundaki bezeden dolayi hastaneye gitti bizim burdaki doktorlar bi sey yok bize guven diyerek yolladilr fakat bizim icimiz rahat etmedi mersine sehir hastanesine gotrdk rontgen filmi ve kan tahlilleri tek cikmis onlara...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Hocam çok çok çok teşekkür ederim, bir de ben hipokondriyak hastasıyım bence sürekli bir şeyler arıyorum son sorum olarak şunu da sorabilir miyim, sürekli vücudumu dinliyorum sürekli içerde bağırsaklarda bi sorun olup olmadığını düşünüyorum ve daima aklımın orda olmasına sebep oluyor bu sebeple üç g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Korhan Mercan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer kanseri

    Merhaba hocam nasılsınız ✨ rahatsız ediyorum ama annem için yazıyorum biraz önce hastaneden çıktık..ped çekildi sonucu belli değil..biopsi sonuçlarına göre kemoterapi alacağı söylendi..ancak tam net bir bilgi alamadık 🥺 kaçıncı evredir ? tedavi kesin sonuç verir mi ? sizden ricam sonucu atsam az d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer ameliyatı

    Hocam merhaba. annem 4 ay önce açık akciğer ameliyatı oldu. ameliyat ağrıları bir türlü geçmiyor. kullandığı ağrı kesiciler de artık fayda etmemeye başladı. ameliyatı gerçekleştiren cerrahımız 5. aydan sonra ağrıların geçeceğini söyledi. bu kadar uzun sürmesi normal mi? ne zaman tamamen iyileşecek b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ezonofil yüksekligi kanser ile alakası var mıdır

    Hocam ezonofil yüksekliği neden olur ezonofil yüksekliği halsi̇zli̇k ve yorgunluğu açıklar mi en son ki bir ay önceki tahlilde lym 40.7 neu 38.2 eos 14.6 wbc ise 7.56 çıktı dier değerler normal internetten baktım kanser olabilir kanser olabilir mi korktum baya mayıs ayında yükselmeye başladı halsizl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penis kanseri endişesi

    Hocam merhabalar, penis derisinin etrafında, baş kısmında ve baş kısmının altında yer alan hassas bölgede kaşıntı, kabarıklık, pullanma, her ereksiyonda belli noktalarda kanama mevcut. genital bölge temizliğine dikkat eden bir birey olmama ve şüpheli bir cinsel ilişkide bulunmamış olmama rağmen pen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok önemli

    Hocam merhaba erkek arkadaşımda hpv virüsü varmış (tipini bilmiyoruz) bunu öğrenmeden önce oral seks sırasında dölünü yuttum. bu şekilde midemde hpv olabilir mi?siğil çıkabilir mi? bu durum mide kanseri riski yaratır mı? çok endişeliyim cevabınızı bekliyorum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prostat kanseri

    Hocam elle muayene ve mrda bisey cikmadi ama hala psa düşmedi 2 hafta önce baktırdık 2 hafta önce doktor yine antibiyotik verdi bu ay sonu bakalım dedi niye düşmüyor hala anlamadım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pataloji raporu hk.

    Patoloji̇ raporu hk. sayin hocam aşağida eşi̇me ai̇t pataloji̇ raporu var. acaba raporunda sikintili bi̇r durum görünüyormu. cevaplandirirsaniz sevi̇ni̇ri̇m. i̇yi̇ çalişmalar di̇leri̇m pataloji̇ raporu rapor metni kli̇ni̇k bulgular: menometroraji. gelen materyal: yak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Dede

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok önemli

    Hocam merhaba erkek arkadaşımda hpv virüsü varmış (tipini bilmiyoruz) bunu öğrenmeden önce oral seks sırasında dölünü yuttum. bu şekilde midemde hpv olabilir mi?siğil çıkabilir mi? bu durum mide kanseri riski yaratır mı? çok endişeliyim cevabınızı bekliyorum.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x