İnfertilite

  • İyi günler.22 yasında erkeğim.Geçmiş zaman içerisinde 8 defa hipospadias ameliyatı 3 kez komple üretra değiştirildi.Penis oldukça küçük.Yaklaşık 3 senedir hiç bir şekilde meni gelmiyor.Doktora başvurduğumda testislerin her 2" sinin de atrofik olduğunu söylediler.Mikro-Tese yöntemi ile sperm aransa da bir sonuç alınamadı.Doktorum muhtemelen bir gelişme bozukluğu olduğunu ve tedavinin neredeyse imkansız olduğundan bahsetti.Buna ek olarak sebebini sorduğumda genetik bir sorun olabileceğini söyledi.Ayrıca penisten şeffaf bir sıvı geldiğini ekledim.Kromozom tahlillerinin yanı sıra cinsiyet tahlili yapılması gerektiğini söyledi.Nedenini sorduğumda bu tür durumlarda cinsiyetle ilgili sorunlarla karşılaşıyoruz dedi. *Erkek infertilitesi *Bileteral atrofik testis *Kromozom anomalisi tanısı koyuldu.Bu tür bir tedavinin imkansızlığı ve cinsiyet sorunu olabileceğine dair uyarının gerçeklik payı nedir.Merak ettiğim cevaplar var.Teşekkürler Mr sonucu şu şekilde ALT ABDOMEN MRG-DİFFÜZYON MRG- DİNAMİK MRG Klinik bilgi ve ön tanı: Bilateral atrofik testis. Kesitlerin Değerlendirilmesinde: Mesane optimum dolu olmamak ile birlikte konturları, duvar kalınlığı normaldir. Polipoid ya da divertiküler lezyon saptanmamıştır. Prostat bezi ve bilateral seminel veziküller doğal görünümdedir. Sağ testis 17x18x31 mm, sol testis 17x17x30 mm boyutlarındadır. Bilateral testislerin T2 sinyali korunmuştur. Her iki spermatik kord doğal görünümdedir. Diffüzyon ağırlıklı görüntülemede özellik saptanmadı. IVKM sonrasında patolojik kontrast tutulumu izlenmedi.

  • Doktor Cevabı:

    Prolaktin total testosteron serbest testosteron hormon luteizan hormon ve fsh sonuçları ve genetik analizin hangi tip hata olduğunu gösteren sonucu gönderirseniz yorum yapabilirim

    tarihinde cevapladı.
  • Prolaktin 26,54 Referans aralığı(4,04-15,2) Total Testesteron 4,13 Referans aralığı(2,8-8) FSH 12 Referans aralığı(1,5-12,4) LH 9,3 Referans aralığı(1,7-8,6) Serbest Testesteron 28,09 Referans aralığı(8,69-54,69) Genetik analiz henüz sonuçlanmadı. Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Prolaktin tekrarlanacak yine yukaek gelirse hipofiz mr cekilecek

    tarihinde cevapladı.
  • Hipofiz Mr çekildi fakat normal sınırlarda geldi.Genetik sonucuna göre klinik tanı:Y kromozomu delesyonu Azf a,Azf b ve Azf d delesyonu.Testis biyopsisi tekrarlansa bile sperm bulunma ihtimalinin hiç olmadığını söylediler.Başka çare yokmu

  • Doktor Cevabı:

    Y dekezyonu mozaik değilse sorun var mozaikse ümit var demektir

    tarihinde cevapladı.

Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gorunmeyen embriyo hakkında

    Mrb. 17 kasim son adet tarihim ve hamileyim. 23 aralikta karindan ultrasonla bakildi kese gorundu. 4+6gunluk dedi beta hcg 1925.00 cıktı. 15 gun sonra gittimde . embriyo gorunmedi kese 15mm olmuş ve icinde 6.5 mm çapında yolk kesesi mevcut 5hafta 5 gunluk dedi doktorum. beta hcg degerim 10000 cıktı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Neslihan Gürbüz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yumurtanın metafaz-1 den metafaz-2 ye geçmemesi

    Hocam merhaba, eşimle 4 yıllık evliyim. 3 yıldır da çocuk istiyoruz. bunun için kasım ayında aşı tedavisi yaptık ama tutmadı. aralık ayında da tüp bebek için eşimden 17 tane yumurta topladılar ama ertesi gün hastaneden aradılar yumurtalardan hiç birinin metafaz-1 den metafaz-2 ye geçmediğini söyledi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Progesteron

    Merhaba doktor bey çocuk için tedavi görüyorum bunun için femara ilaç kullanıyorum . 1. kullandığımda 21 gün bakılan progesteron değerim 17 olmasına rağmen gebe kalamadım . 2. kullanımımda 23. günü progesteron değerine baktırdım ve 36 çıktı . e2 değerim de 500 hamile kalma olasılığım nedir

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Spermiyogram

    Hocam merhaba 1.5 senelik evliyiz bi kimyasal gebeliğim oldu doktor kontrolünde rahim filmi çekildi temiz çıktı herşey eşime sperm testi yapıldı krugere göre morfoloji normal 3. ileri hızlı hareket 5,yavaş 37,yerinde 15 ve hareketsiz 43 kontr.25 milyon hocamız doğal yollar için yeterli dedi fakat 3...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Tahir Zengin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile miyim

    Merhabalar piyolesepty ve cipro ilac kulkanimi adeti 10 gun geciktirir mi!? adetlwrim 30 gunde bir ve düzenli bebek isyoeuz acaba adete yakin zamanda yumuetlamis olabilir mitim ama kan testi bwgatif cikmis 5 gunde

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fatma Horasan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek sahibi olamama

    Merhaba, 38 yaşındayım. 4 yıllık evliyim. 4 tüp bebek+1 aşılama+2 klomen takip sürecim oldu. ( ayrıca 1 düşüğüm oldu) hormon testlerimi adetin 3. günü yaptırdım. yorumlar mısınız lütfen. tsh: 1,1616 fsh: 22,18 lh : 8,71 e2 : 27

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İyi gunler _👌🏻

    Erkekde kondom olsa kadında iç camasırı olsa surtunmeli ilişki yaşanınca gebelik ihtimali nedir yumurtlama döneminde ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dış gebelik sonrası ıvf

    Hocam merhaba..pcos hastasıyım eşimin testleri normal bende yumurtlama bozukluğu var. başarısız aşılama denemesi sonrası 4.gün transferi yapıldı ve ilk denememde 2 ay önce dış gebelik geçirdim ve sol tüpüm alındı. yaşım 30. dondurulmuş 6.gün embriyom var ancak dış gebelik riskim arttığından tedirgin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Likefaksiyon

    Teşekkür ediyorum...nasıl randevu alabilirim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Mermerkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Likefaksiyon

    Merhaba hocam... likefaksiyon sürem 95dk diğer değerlerim normal... bu şekilde doğal yollarla veya aşılama yöntemiyle gebelik olabilir mi? lökosit 2 milyon çıkmıştı. eşimde bir problem yok. yaşım 32 ve 1 yıldır deniyoruz. yapabileceğimiz birşey var mı lütfen yardımcı olur musunuz?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Mermerkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pcos teşhisi

    Merhabalar hocam 5 aylık evliyim adetlerim cok düzenli lakin cocuğumuz olmuyordu doktora gittim bu tahlil yapılırken adet döneminde değildim lh:16 estradiol : 139 progesteron :0.113 prolaktin:19 fsh :4.42 tsh:2.18 normalmidir hocam ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalmak istiyorum

    Hocam rahimde perde ameliyatı oldum ama dr um ginera kullanmamı önerdi ginera bitiminde gebe kalma şansım varmı teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebe kalmak istiyorum

    Hocam ben 1 ay önce hipospatyus diye bi amelyt oldum rahim traşlanması şimdi dr um ginera verdi ginera bitince gb klırmy

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hsg sonucum

    Merhabalar, hsg sonucumda kavum uteri t formuna yakin deniliyor. bu ne demek ? çocuk istiyoruz fakat endişeliyim riskli bir durum mu bu? aydınlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nilgün Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet olamiyorum

    Merhaba hocam hastahane icin randevu aldim bugun yine idrar tahlili yaptim negatif cikti kol cekilmesi ve adet. sancim var 1.5yildir evliyim esimde sperm tembelligi var cocuk istiyoruz ama olmuyo uc keredir idrar testi yapiyorum sonuc negatif sizce yinede gebelik sansi var mi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x