İnfertilite

  • Merhaba doktor bey, Öncelikle zaman ayırıp sorulara cevap verdiğiniz için teşekkürler. Keşke biz hastalar ülkemizde derdimize çareyi dijital ortamda değil de hastanelerimizde arayıp bulabilsek. Sağlık sektörünün ticari kaygıya dönüşmüş olması, güvenebileceğimiz bir hekim/sağlık kuruluşu bulmanın bu denli zor olması çok acı. Daha önceden de belirttiğim gibi yaşım 30 amh değerim 0,60 çıkmış, yumurta ultrasonda 6-7 sayılmıştı. 6 aydır doğal yoldan gebelik elde etmeye çalışıyoruz. Bu süreçte eşimin sperm sayısı 12 milyon ve hareketliliğinin az olduğu söylendiği için üroloji uzmanına başvurduk ve eşim 3 ay önce varikosel ameliyatı oldu. Ayrıca bu sürecin başında adetin 2. günü östrojen 49.35 (12.5-166) lh 5.35 (2.4-12.6) fsh 8.54 (3.5-12.5) ve prolaktin 12 (4.79-23.3) olarak ölçüldü.Hipotiroid hastasıyım ancak sürekli endokrin uzmanı tarafından takip ediliyor, tsh 2.5-3 arasında olacak şekilde ilacın dozu ayarlanıyor. Adetlerim genelde 28 günde bir olmakla beraber bazen 1-2 günlük sapmalar oluyor. Bu ay 24. günde olunca erken menapoza doğru gidiş mi var diye panikledim. Çünkü tüp bebek uzmanı bir doktor amh değerine bakıp bu ihtimalin yüksek olduğunu söylemişti. Ayrıca başka bir tüp bebek merkezinde anneannemin meme kanseri geçirmiş olduğunu tüp bebek uzmanına söylediğimde önce tüp bebek uygulamasının kanser riskini artırmadığını söyledi, sonra karar verirsem benden meme muayenesi istediklerini belirttiler. 6 ay süremiz doldu, eşim varikosel ameliyatı olalı 3 ay oldu, bu aşamada tüp bebek seçeneğine geçmeli miyiz? Kanser açısından risk altında mı olacağım? Ayrıca gittiğim hiçbir doktor bu tahliller dışında rahim filmi vs gibi tetkik yapmayı önermiyor, bu noktada benim için infertilite ile ilgili başka bir araştırma olmadığı için mi tüp bebek seçeneğine yönlendiriliyorum? İzmir’de güvenebileceğim bir uzman tavsiyeniz var mıdır?

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    Eşinizin sperm sayısı düşük. tedavisi için önce altta yatan nedenin bulunması gerekir. varikosel yanında ilaç gerektirecek hormonal eksiklik de nedenler arasındadır. ameliyat sonrası ne olduğu belirsiz. yeni analizi yok. sizin de testleriniz yeterli değil, hatta yapılanlar infertilite nedenini göstermez. amh düşüklüğü infertilite nedeni olmadığı gibi erken menopz nedeni de değildir. uzaktan uzağa size ancak blog.drkutaybiberoglu.com, web sitem (****), doktor sitesi, instagram (igtv), facebook, youtube / biberoglu linklerindeki yazı ve videolarımı izlemenizi önerebilirim.


Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Overde kistler

    Geçen hafta perşembe günü adet sancısı için gittiğim acilde fenalaştım bayıldım çekilen filmde sol over torsiyonu yumurtalık çapının büyümesi 88 mm ve 44 mm yoğun içerikli kist ve douglasta minimal serbest sıvı izlendi. yazıyodu acil ameliyat diyip beni başka hastaneye gönderdiler ve gittim gün boyu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Arslan

    Prof. Dr. Murat Arslan

    Muayenenizi yapmadan sizi yönlendiremem. saygılarımla

  • Rica umut dua

    Merhaba hocam benimde sorum vardı şimdiden cevabınız için çok teşekkür ediyorum allah kolaylık versin . hocam 46 yaşındayım hiç gebelik olmadı eşimde sperm hareketi 0 benimde tahlillerim fsh. 98 prolaktin. 9.51 estradiol. 19 45 hocam bu durumda bize tavsiyeniz nedir tıbben bebek sahibi olma...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval Taşdemir

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    Fsh değeri çok yüksek bu durumda yumurta gelişimi zor.

  • Adet kanaması

    Sagol un hocam internetten tahlil sonucuna baktım beta hcg 0.100 yazıyor sizce sonuç nedir sizinde yorumunuzu almak isterim çok teşekkür ediyorum

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Berfin Ökmen Özkan

    Op. Dr. Berfin Ökmen Özkan

    Gebelik olmadığını gösteriyor. geçmiş olsun.



  • Adet kanaması

    Merhaba hocam kolay gelsin 13 gündür adetim bitmedi tahlil yaptırdım ama hafta içi çıkacak sizce neden olabilir smear testi de yapıldı fakat sonuçta servisit lehinedir yazıyor daha doktora gidemedim yardımcı olurmusunuz

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Berfin Ökmen Özkan

    Op. Dr. Berfin Ökmen Özkan

    Merhaba, mutlaka bir kadın doğum uzmanına gidip muayene olmanızı öneririm, ayrıntılı muayene ve tahlil sonuçlarınızla birlikte sebebin ne olduğu anlaşılacaktır. geçmiş olsun.

  • Tüp bebek tedavisi

    Hocam merhaba 25 yaşında tüp bebek tedavisi öncesindeyiz degerlerim normala yakın çıktı sadece amh testim 9.4 çıktı bu degerin yüksek olması tüp bebek başarı şansını etkilermi birde hocam daha öncesinde adetlerim çok geç ilaçlarla geliyirdu son iki aydır adetlerim çok uzun süreli olmasada gününden ö...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    Tüp bebek tedavisinde ilaçların dozu iyi ayarlanmalı. ve embriyolar dondurulup sonra verilmeli.

  • Ovarian drilling

    Doktor bey idrar testı eritrosit 10 ,epitel hücre 12, nitrit negatif ne anlama gelıyo acaba sıkıntılı bi durum mu var 7 haftalık hamileyım

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    Merhaba lütfen bu tür test sonuçlarını takip eden doktorunuz ile görüşün dr enver kurt



  • Klomen 50 mg

    Merhaba.. polistik over isimli hastalığım var doktorum bugün klomen 50 mg ve gynositol isimli ilaçlar verdi. bunlar ne kadar yararlı ilaçlar ikisini beraber kullanmam bi etkileşim yaratır mı zararı var mıdır.?

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce

    Op. Dr. Nurettin Ersöz İnce

    Merhaba esra hanım ; ayrıntılı bilgi almak için muayene olmanız gerekir. randevu iletişim : 0232 421 ****

  • Boş gebelik

    Merhabalar hocam ben 1.5 yıllık evliyim 2 kez hamile kaldım 2 sindede boş gebelik oluştu kürtaj oldum tekrar hamile kalsam aynısı olurmu diye cok korkuyorum bütün testleri yaptirdik hiç bi sorun yok ne yapmam gerek hocam saygılar

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Erol Bayraktar

    Op. Dr. Erol Bayraktar

    Doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket etmenizi öneririm

  • Yumurtlama tedavisi

    Merhaba pco hastasiyim.hsg çekildikten sonra doktorum klomen kullanmamı önerdi günde iki doz(50mg).adetimin 3.gunu sabah ve akşam aldım hiç agrım yokken akşam acillik oldum.kadin doğum uzmanı baktı bir sorun olmadığını ağrının adet sancisi olduğunu söyledi. bu sabah yine aldım klomeni ama akşam alma...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Klomenden kaynaklanan ağrı genelde yumurtlama döneminde olur. yumurtlama dönemi olmadığı için ağrı klomenle ilgili değil gibi duruyor. enfeksiyon vb bir şey olabilir. ağrı olursa yeniden muayene olun.



  • Ovarian drilling

    Doktor bey merhaba tekrardan çok fazla kanamam oldu kese dışında pıhtı şeklinde düştü ancak kesede yada bebekte bir problem yok kalp atışlarını da görduk. ama düşük riski var dedı doktorum progestan 200 kullanıyorum fitil olarak. şu sn istirahat edıyorum ama ara ara kasık ağrısı oluyo ama sadece sol...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    Op. Dr. Ali Enver Kurt

    Merhaba gebelikte ağrı sık görülen bir problemdir. ancak durumunuzda şüphe uyandırır. dr enver kurt

  • Tüp bebek tadavisi

    Merhaba ali ekber bey .ben üç sene evvel evlendim.43yasindaydim.akdeniz üniversitesine tüp.bebek tedavisi için gittim ve fsh değerim yüksek çıktı.erken menepoz olabilir dendi ve tüp bebek yapamayız.dedi doktor bey.krsinlikle olmaz sadece kıbrıs'ta donor yolu ile olur dedi.denememe bile fırsat verilm...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    Merhabalar tüp bebek tedavisinde prp tüp bebek tedavisi 40 yılı aşkın süredir uygulanmakta ve her geçen gün yeni uygulamalarla başarı oranı artırılmaktadır. tedaviyi desteklemek için uygulanan ekstra işlemlerle gebelik elde edebilme imkanı artıyor. bu bağlamda tüp bebek tedavisi uygula... Cevabı gör

  • Gebelik infertilite

    Merhaba hocam ben gebelik istiyorum hormon tahlili yaptırdım tsh 1.48 lh 4.28 estradiol 50.26 prolaktin 23.56 fsh 11.84 yaşım 24 6 aydır korunmuyoruz rahmimde hic bir sorun olmadığını söylediği doktorum ama benim aklıma takılan fsh nin yüksek çıkması siz de degerlendirirseniz çok memnun olurum tesek...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şahin  Zeteroğlu

    Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu

    Merve hanım merhaba yaşınız gayet iyi ve düzenli adet görüyorsanız en azindan genel anlamda bir problem olmadiginj soykeyebiliriz. fsh 11 olması hafif yüksek olarak değerlendirilebilir. ama anlamlı değil. doktorunuz ultrasonografi de yumurtalıkları değerlendirecektir. bir de arzu ederseniz "amh"... Cevabı gör



  • Hocam merhaba bi senelik evliym

    Hocam merhaba .. ben bir senelik evliym bebek sahibi olmak istyrm sağ tarafta 4 sntm kist olduğu söylendi duphaston ve yuvarlak tabletli bi ilaç kullandm fakat kist erimems doktrm rahim filmi ceklmemi istedi korkyrm film dsnda başka napilabilr

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Cüneyt Eftal Taner

    Doç. Dr. Cüneyt Eftal Taner

    Sırasıyla hormon tetkıkleri yumurtlama testi spermiogram ve rahim filmi yaptırmanız gerekır. sonuclara gore tedavi planlanabilir.

  • Amh ve fsh

    Merhaba hocam. yaşım 24. lenfoma nedeniyle 6 kür abvd tedavisi ve 14 gün cok düşük dozda rt aldim. rt aldigim bölge batin ve toraks bölgesiydi. tedavim biteli 1.5 yıl oldu. eskiden de 3 3.5 gün adet olurdum, tedaviden sonra adetim aşırı azaldı gününde geliyordu ama ancak idrarla parça parça düşüyord...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    Doğum kontrol hapının hiç bir anlamı yok. süreç içinde yumurtalarda toparlanma beklenir. test tekrarı uygun olur. tedavi öncesi yumurta dondurulması akıllıca olurdu. bilgilenmek için size blog.drkutaybiberoglu.com, web sitem (****), doktor sitesi, instagram (igtv), facebook, yout... Cevabı gör

  • Kızlık zarı muayenesi ücrati

    Merhaba doktor hanım ben kızlık zarı muayenesi ücretini öğrenen bilirmiyim whatsapptan konuşa bilirmiyiz açık adres almka için

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayşecan Enmutlu

    Op. Dr. Ayşecan Enmutlu

    Tabii ofisin whatsapp indan ulasabilirsiniz.






.
x