İltihaplı romatizma

  • Merhabalar Bursa da yaşayan 65 yaşındaki babama ramatoid artirid Teşhisi kondu göbekten iğne ve ilaç tedavisi verildi fakat bir iyileşme yok ellerini kullanamıyor dirseklerde ağrı ve şişlik var ilaçlar ağrıyı hafifletiyor sadece İstanbula getirip muayene yaptırabilirim ama durum değişirmi diye umut edebilirmiyim bilemedim

  • Doktor Cevabı:

    Romatoid artritte hangi ilacın kime iyi geleceği baştan belli olmuyor. kimine iyi gelen kimine iyi gelmiyor ancak her zaman etkili bir tedavi bulmak mümkün. romatologunuzla başka tedavi seçeneklerini tartışın

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Romataid artrit

    Değerli hocam teşhisim diz eklemlerimde iltihaplanma, artrit olduğu söylendi. plequenil 200 sabah aksam verildi. değerli hocam eklem içi enjeksiyon ile dizdeki ödem ve iltihapların çekildiğini duydum. bu hastalığın resmisyonlu döneminde mi yapılmalı önerir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romataid artrit

    Değerli hocam merhabalar. ana : negatif anca : negatif eanca-c : negatif eanca-p : negatif romataid faktör : negatif crp: normal sedimantasyon : normal hla-b 27 : negatif hla-b5 (51) : negatif hla-b5 (52) : pozitif, heterozigot. ve crp,sedimantasyon ve diğer değerlerim normal. sadece mr'da "diz ekl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Bahadır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Randevu talebi

    Doktor izzet freskodan randevu için verilen numaradan ulaşamıyorum randevu alabileceğim bir numara rica ediyorum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romataid artrit

    Değerli hocam, yaklaşık 1 haftadır kalça bölgemde sivilce benzeri, kırmızı lekeler döküntüler oluştu, sırtımda da az da olsa var.. ve yine geçen hafta gözlerim yaşarma, kanlanma, ışığa hassasiyet, yanma şikayetlerim oldu. kendiliğinden geriledi. bunlar hla-b5 (52) pozitifitesi ile anlamlı şikayetler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romataid artrit

    Değerli hocam, aşağıdaki sonuçlarımda çıktı.. ana : negatif anca : negatif eanca-c : negatif eanca-p : negatif romataid faktör : negatif crp: normal sedimantasyon : normal hla-b 27 : negatif hla-b5 (51) : negatif hla-b5 (52) : pozitif, heterozigot rica etsem değerlendirebilir misniz ?...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romataid artrit

    Hocam yani romataid artirit aleyhine derken, olabilitesi yok demek mi istediniz. bugün dizlerime röntgen çekildi hocam hiç bir şey çıkmadı. mr bize dizde iltihap varsa gösterir mi ? bu yaşadığım diz ağrısı sadece dizde olan geçici bir artiritte olabilir mi ? herzaman kronik mi olur iltihaplı eklem h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romataid artrit

    Peki değerli hocam dizlerimde özellikle bükünce, yürürken artan, istirahat halinde azalan bir ağrım mevcut ve diz kapağı üzerinde şişlik var ( su toplamış gibi, ödem gibi,). gecen hafta sol ağırlıklıydı ağrım, bu hafta sağ ağırlıklı. eklemlerde ki bu ağrı lösemi, kanser belirtisi olabilir mi çok kor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Annem için ilgi istiyorum

    Hocam merhaba annemin ayağında enfeksiyon görüldü 10 gün hastanede antibiyotik tedavi gördü eve geldik yine devam ediyor fakat hareket etmekte zorlanıyor ayağı şiş ne yapmamiz gerekir tekrar gitsekmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romataid artrit

    Değerli hocam iyi çalışmalar, köprücük kemiği altında hafif şişlik belirdi, elle mıayenede kitle vs tespit edilmedi, mr ve bt de birşey çıkmadı. ama o şişlik o şekilde kaldı, diz kapağımında altında 20 dk falan ağrı hissettim sonra hafif şişlik oluştu elle muayenede yine birşey hissedilmedi. ama bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem 15yıllık romatoid artrit hastası şimdiye kmerhabaadar birçok iğne kullandı en son olarak humira kullanıyor ocak ayından bu yana . eczaneden raporlu olarak direkt iğneleri alıyor covid dolayısıyla. hocam annem tahlil yaptırdı / crp 31.9 çıktı referans aralığı0-5/ sedimentasyon 3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam annem tahlil yaptırdı / crp 31.9 çıktı referans aralığı0-5/ sedimentasyon 37 çıktı referans aralığı 0-20 / birtakım vitamin eksiklikleri söz konusu hocam b12 d vit. gibi. kolesterol 262 ref. aralığı 50-200 . annemin el parmaklarından bazıları baya davul gibi şiş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem romatoid artrit hastası şuan himura iğne kullanıyor. en son ocakta doktora çıkmıştı raporla birlikte doktor bu iğneyi verdi hocam ocaktan beri kullanıyor covid dolayısı ile doktorada gidemiyor zaten iğneleri raporla veriyorlar eczaneden; biliyorsunuzdur. ocak ayından beri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif artrit

    Hocam merhaba, bana 72 gün önce ra teşhisi kondu ve kortizon kullandim. sonra aslinda reaktif artrit olduğum ortaya cikti ancak nir türlü enfeksiyonu bulamiyorlar. iki dizim de her gun daha da şişiyor ve yuruyemiyorum. vucudumda da gecmeyen yanma var. yönlendirmenizi rica edebilir miyim lütfen. çok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ra detaylı test

    Merhaba, el parmaklarımda mr sonucu tenosinovit gözlendi. ana testi 1:1000 pozitif, sedimantasyon 24 ve dfs70 pozitif çıktı. onun dışında yapılan tüm testler negatif, detaylı genetik test istedi o da negatif. bir ra dediler bir değil dediler. atak döneminde kullanacağınız ilaç verelim dediler, sonr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgilendirme

    Hocam günaydın.annem 3 yıl gibi bir süredir iltihaplı eklem romatijması tedavisi görmekte.son dönemde parmaklarındaki ağrı ve acı çok şiddetlendi ilac tedavisini hiç aksatmıyoruz ama pandemi nedeni ile 4 aydır mevcut ilaçları kullanıyoruz.bir arkadaşım sizi tavsiye etti ne yapmam gerekir hasta kabul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x