Iki usg arasında fark

  • ocam iyi günler 3 ay önceki ultroson raporunda TRİOİT BOYUTLARI 27.40 MM SOL LOB 24.18.40MM NORMALDEN BÜYÜKTÜR İSTMUSH KALINLIĞI 8MM OLUP NORMALDEN KALINDIR SOL LOBTA BÜYÜK OLANI14,12 MM BOYUTLARINDA OLMAK ÜZERE TOPLAM 3 ADET HİPEREKOJEN SOLİD KİTLE MEVCUTTUR... BUNUN ÜZERİNE SOL LOBTAKİ İKİ NODÜLE BİYOPSİ YAPILDI TEMİZ ÇIKMIŞTI 3 AY SONRA .BUGÜNKÜ ÇEKTİRDİĞİM KONTROL ULTROSONUNDA İSE AYNI YER AYNI DOKTORA SAĞ LOB 29,19,40 SOL LOB 23.17.40 OLUP NORMALDEN BÜYÜKTÜR İSTMUSH KALINLIĞI 6MM DİR SAĞ LOBTA 9*7 MM BOYUTLARINDA HİPEREKOJEN SOLİD KİTLE İZLENMİŞTİR SOL LOBDA İSR 9,8*8,3 VE 15,5*12 MM BOYUTLARINDA HİPERİKOJEN SOLİD KİTLE MEVCUTTUR SOL LOB DA 7,3*3,4 BOYTLARINDA HAFİF HİPOEKOİK KİTLE İZLENDİ TANI: BİLATEL LOBER NODÜLER HİPERLAZİ TIRADS 3..... HOCAM İKİ ULTROSON ARASINDA ANLAMLI FARK VARMI SOLDAKİ BÜYÜK NODÜL BÜYÜMÜŞMÜ YOKSA ÖLÇÜM FARKIMIDIR MM LİK OLARAK BU FARKLAR OLABİLİYORMU HOCAM SAĞDAKİ NODÜLÜ BELKİ GÖRMEMİŞİZDİR DEDİ RADYOLOJİ DOKTORUİLK RAPORDA TSH DÜŞÜK DİYE SİNTİGRAFİ ÇEKTİRMİŞDİM ORADADA ÇIKMAZMIDI SAĞDAKİ NODÜL ....HOCAM İKİNCİBİYOPSİYE GEREK VARMI YOKSA FARK YOKMUDUR İKİ ULTROSONDA....TŞK EDERİM

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun, ikinci ultrasonda hafif bir büyüme söz konusu. ince iğne biyopsisi her zaman doğru sonuç verememektedir. bir sonraki kontrolünüzde büyüme eğilimi devam ederse operasyon öneririm.

    tarihinde cevapladı.

Adana Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Boyunda geçmeyen lap

    Merhaba doktor bey. daha önce haziranda size us sonucunu yazmıştım. eylül ve ekimde de çekildim. eylül: "her iki submandibuler ve parotis glandı normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. her iki tiroid lobu ve istmus normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. bilateral tiroid...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atipi folikuler lezyon

    Iyi aksamlar hocam dun tekrar isteginiz uzerine tiroid bezi renkli dopler cektirdim rapor soyle;sag lob orta kesimde yoğun akustik golgesi bulunanbuna bagli lezyon posterioru net degerlendirilemeyen rdus incelemede vaskularizasyonu izleneneyen hipoekojen yaklasik 3.4 mm capinda lezton mevcuttur.hoca...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit nodül

    Merhaba hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkürler 1.5 sene önce ibb yaptım sonuç belirsiz çıktı bu usg yeni yaptım tiroid us tiroid bezi boyutları hafif artmış olup parankim ekojenitesi heterojendir. sol lob isthmus bileşkesinde 10x8 mm boyutlarında kistik komponenti baskın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğazda nodül

    Merhaba hocam.annem 50 yaşında. tiroid usg incelemesinde; sağ lob ap çağı 14 mm sol lob ap çapı 22 mm'dir. sağ lob inferiorda izoekoik içerisinde ve kenarında kabakalsifikasyon izlenen 16x12 mm boyutunda solid nodül mevcuttur. sol lob posteriorda izoekoik 40x15 mm boyutunda solid nodül mevcuttur. su...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fikret Düşünceli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid ultrasonu

    Hocam merhabalar ben boğazda ağrı sebebiyle iç hastalıklarına gittim tiroid ultrasonu istedi doktor, sonucu siz de değerlendirebilir misiniz? her iki lob boyutu, istmus kalınlığı doğaldır. tiroid bezi minimal heterojenite göstermekte olup, ekosu ılımlı azalmıştır (tiroidit?). sağda büyüğü 2.5 mm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü

    Iyi günler hocam. 31 yaşında erkek hasta tsh 0,21 (0,57-5,60) ft3 3,35 (2,3-4,2) ft4 1,22 (0,88-1,72 usg troid bezi boyutları doğaldır. gland eko yapısı homojen ve doğaldır. sol lob infeiorda 5mm çaplı bir adet kistik dejenere bir adet izoekoik solid nodul izlenmiştir. hocam yukarıdaki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ne yapacağımızı şaşırdık

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Yunus KESER YILMAZ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid usg sonuç

    Merhaba hocam ;troid usg tiroid gland parankim ekosu hafif azalmış heterojen psödonodülerdir.konturları öndülandır .internal fibröz septalar içermektedir. troidit açısından anlamlı olup bu zeminde gerçek nodül saptanmadı.bilgilendirirseniz sevinirim hocam.....

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troit nodül ameliyat

    Meraba hocam annem yıllardan beri troit hastası takipte 11 kere biyopsi yapıldı temiz çıktı 6 ayda bir ultrasonla takipte sonuclarimizi yorumlarsanız sevinirz gland ekosu folak hipokeik alanları sekonder genel olarak heterojenite göstermektedir. görünüm kronik troit yönünden anlamlı olabilir .bu zem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodu,tiroid kisti ve hipofizde kistik yapı

    Boyun ultrason sonucum : tiroid bezi sağ lob inferiorunda 2,3*3 mm boyutunda hipoekoik nodül izlendi. her iki submandibüler bölgede, büyüğü sağda 14x6 mm ölçülen,bir kaç adet hipoekoik oval şekilli ekojen hiluslu lenf nodu izlenmektedir. ayrıca boyun emarımın sonucu: bilateral level 2a,2b düzeyleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Musa Ünver

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü ve ameliyatı

    Merhablar, eşim in sol tiroid lobunda tiroid nodülü vardı biopsi yapıldı temiz çıktı, sağ tarafta herşey normaldi.fakat boyutu büyük olduğundan ameliyat olarak tiroidin sol lobu alındı.son ultrason sonucu şöyleydi:tiroid sol lob boyutu artmıştır.sol lobda 34*17*16 mm boyutlu içerisinde kistik dejene...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Akın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ne yapacağımızı şaşırdık

    Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, tsh, t3 ve t4 normal seviyede çıktı.rutin biyokimya ve hemogram da normal. sadece kolesterol seviye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boğazda nodül hakkında

    Değerli zamanınızı ayırarak görüşünüzü yazdığınız için teşekkür ederim. biyopsi temiz çıkarsa bu takip hangi aralıklarla hangi bölüm doktoru ile takipte olmalıyım.ilginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğazda nodül hakkında

    Hocam merhaba yaşım 59 detaylı tüm kan tahlilllerimde sadece parothormonum 99,5 çıkınca doktor boyun us tetkiki istedi. sağ lob alt pol posterirorda 12,5x7x8 mm boyutlarında belirsiz sınırlı izoekoik solid nodül izlendi takibi önerilir. diğer yazılanların hepsi normal yazıyor kısaca yazayım(her iki...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam ulrason sonucunda kötü birşey varmı

    Boyun us tiroid bezi boyutlari artmistir (52-54 mmdir)ve konturlari normaldir. bez parankim ekojenitesi normaldir. her iki lobda çok sayida kistik ve solid noduller mevcuttur.sagda en büyügü 11,5 mm ve solda en büyügü 8 mm çaplidir. her iki parotis ve submandibuler bezlerin boyutlari ve parankim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bülent Tuğrul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x