İki farklı rapor

  • Hocam anneme 2019 Kasım ve 2020 Eylül tarihlerinde iki tane mr çektirdik. İlaçlı. Sağ sürrenal bezde özellik yoktur. Sol sürrenalde 10x9 mm boyutunda dış fazda sinyal kaybına uğrayan fokal kalınlaşma izlenmektedir (Adenom). 11.11.2019 tarihli MRG ile karşılaştırmada anlamlı farklılık izlenmedi. Her iki böbrek normal büyüklük ve pozisyondadır. Renal parankim kalınlıkları normal sınırlardadır. Sol böbrek alt polde 40x36 mm boyutunda, posterior duvarında lümende kontrastlanan kalın septa görünümünün eşlik ettiği kortikal kist izlenmektedir (Bosniak tip 2F-3 kist, 11.11.2019 tarihli MRG(35mm) ile karşılaştırmada kist boyutunda hafif artış İzlenmektedir. -------------------------------------- -------------------------------------- Başka bir radyoloji doktoru ise bosniak 4 dedi. İki radyologun rapor arasında fark var. Ne önerirsiniz? Görüntüleri size we transfer ile atsam sizde bakabilir misiniz?

  • Doktor Cevabı:

    Böyle yorum farkları olabilir. her iki durumda da sonuç tarif edilen lezyonlar iyi huylu durumlar. sanırım 5-6 ay sonra tekrarlanınca gidişe göre karar vermek uygun olabilir. kararı yine bu tetkiki yaptıran meslektaş vermeli. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Geçmeyen mantar

    Merhaba kutay hocam. 1 yıldır vajina içinde kalçalarım dahil çok sızı var ve 1 yıldır ara ara kadın doğuma gidiyorum. her gittiğimde mantar deniyor. 2 gün önce doktorum vajinaya spekulum takarak muayene etti çok fazla mantar olduğunu söyledi. vajinal ultrasonda overler ve uterusun normal olduğunu s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam babam hakkında size danışmak istiyorum. 2015 yılında babam böbreklerinden tedavi gördü. 2 defa diyalize girmek durumunda kaldı. 2 ay kadar tedavi den sonra taburcu oldu. 2020 haziran ayında tahlil yaptırdı. üre 139 ,kreatinin 5.62 , herhangi bir kalp ve tansiyon hastalığı yok. alt 9 ,a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kovid sonrası böbrek değerleri

    Hocam merhaba bir buçuk ay önce kovid geçirim. böbreklerim çok aşırı ağrıdı bilmiyorum belki üşütmüşte olabilirim. daha sonra testler yapıldı böbrek egfr değerim yıllardır 112-120 arası gider gelirdi. ilk ölçümde 29 ağustosda 117 daha sonra 3 eylülde 98- 14 eylülde ise 93 çıktı daha sonra 16 eylülde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Filtrasyon hızı referans böbrek yetmezliği mi

    Sayın mehmet şevki hocam tahmini glomerüler filtrasyon hızı referans aralığı 90 cıktı. sistemde kırmızı uyarı işaretiyle gözüküyor tahlil sonuçlarında bu ne demek oluyor hocam böbrek yetmezliğiyle bir ilgisi varmı? cevabınız için şimdiden teşekkürler sayın hocam..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek ağrısı

    Hocam merhaba bir buçuk ay önce kovid geçirim. böbreklerim çok aşırı ağrıdı bilmiyorum belki üşütmüşte olabilirim. daha sonra testler yapıldı böbrek egfr değerim yıllardır 112-120 arası gider gelirdi. ilk ölçümde 29 ağustosda 117 daha sonra 3 eylülde 98- 14 eylülde ise 93 çıktı daha sonra 16 eylülde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatinin yüksekliği ve ilaç

    Hocam merhabalar ben 23 yaşındayım.kreatinin seviyem devamlı 1 ile 1.20 arasında geziyor.2 ay önce baktırdığımda 1.02ydi.bu testten sonra günlük 80 mg ppi kullanmaya başladım.bugün rutin kontrol için baktırdığımda 1.29 kreatinin seviyesindeydi.spot idrarım negatif geldi proteinürim veya herhangi bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam babam kby ve tansiyon hastası ayrıca ailemizde fmf hastalığı var ablam ve halam da nefroloji takipteyiz geçen sene amiloid riski sebebiyle mideden parça alındı ve amiloid birikimi saptanmadı geçen hafta ise fmf testi sonucu geldi hocam ve mutasyon olduğu yazıyor ayrıca son tetkik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek agrısı

    Meraba ben 24 yaşındayım sag böbregim küçülmüş ve görev görmedigini ögrendim sol böbregimde onun aksine büyümümüş ve sag böbregimde kis oldugunu söylediler ve hiç bisey olmaz dediler ama arada bi cok yan agrılarım oluyo ve idrar yollarımda yaklaşık 8 yıldır enfeksiyon var bana ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastası

    Hocam iyi günler kızım 10 yaşında fmf taşıyıcısı yaklaşık 1.5 yıl önce tehşis konuldu calciumdıspet kullanıyor 1 yıldır atak geçirmemişti 4 gün önce tekrar geçirdi serum amiloid a referans degeri 0.07 test sonucu 113.0 cıktı denizli'deki kendi doktoruna ulaşamadık randevu da 1 hafta sonraya verdiler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ani yükselen kreatin değeri

    Hocam babam kusma şikayeti ile acile basvurdu testler normal dendi,üşütmeye baglandı,kasık fıtıgı oldugunu belirtmemize rağmen herhangi bir etkisi olmayacagını söyleyip eve yolladılar ve o gün yapılan testlerde kreatin değeri 1 di. birgün sonra şikayetler gecmeyince tekrar acile gittik fıtığın bogul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Insulin dozu

    Merhaba 27 yaşında özel bir hastanede tip1 tanısı konuldu 5 yıldır insülin kullanıyorum ve dozlarımı genelde yediğime göre ayarlıyorum hemoglabin a1c sonuçlarım hiç 6nin üzerine çıkmadı ve enson 4.9 geldi bu yöntem sizce dogrumu tip2 olma ihtimalim var mi bide son 4 ayda 8 kilo aldım bu durum normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek ve sırt ağrısı

    Hocam benim 2 gündür karnımın sağ tarafının arkasındaki bölümünde ağrı yani böğrümün arkasındaki bölüm ve sırtımdada ağrı oluşuyor böbrekten mi kaynaklıdır bilemiyorum, idrarda yanma yada zorlanmam yok ağrının tarzı orta derecede sürekli halindedir ve sıcak uygulama yapıncada geçmiyor sebebi ned...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrekte protein kaçağı

    Merhaba hocam benim böbreklerimde protein kaçağı var yaş 37. bana nasıl bir tedavi yolu öneriyorsunuz idrar tahlil sonuçlar 24 saatlik idrarda total protein 843 mg, spot idrar ++ , spot idrarda kreatinin 279, kan tahlileri üre 52.10, kreatinin 0.87, ürik asit 5.40, albumin 48.00, sodyum 143,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Soru kapandığı için tekrar

    Soru kapandığı için tekrar yazmak zorunda kaldım.kan son 3 4 testte kreatinin yüksek (1.4--1.3) çıktığı için size soru sordum. sizde neden bu testler tekrarlanıyor dediniz. hocam bıçak keser bir hisle bir damla kan geldi idrardan sonra. ve iç çamaşırı da nokta nokta kan görüyordum. testler bundan d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x