Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

İki aylık erkek bebekte idrar yolu enfeksiyonu

  • 65 günlük oğlum var hocam.Ateşini sürekli ve güvenilir bir kızılötesi cihazla alından ölçüyorum 37 civarı seyrediyordu 36'lı rakamları pek görmedim doğduğundan beri. 37.5'u da görmediğim için ateş için hastaneye götürmedim . 2 aylıkken rota aşısı da dahil 4 adet aşısını yaptırdım. Ve ateşi çıkabileceği için yakın takibe aldım oğlumu. Aşı olduğu günün akşamı bezini değiştirirken, dışarıdan kakasını yaptı zannettim fakat idrarını yapmış, idrarının koyu olduğunu gördüm. Ateşi de 37.8'i gördü calpol verip acile götürdüm. Fizik muayenesinin iyi olduğu söylendi. 3700 gr doğdu 2 aylıkken 5850 gr oldu.İdrarını son günlerde koyu gördüğümüzden bahsettim kan ve idrar tahlili yapıldı. Crp (0-5) 7.1 çıktı çok anlamlı bulmadılar crpyi. Gfr 80 kreatin normal sınırlardaydı kanda. İdrar tahlili için ise idrarını yapıştırmalı bir poşet ile alıp, oradan plastik tüpe boşaltarak verdik. İdrarında gözle bariz görünür dibe çöken beyaz tortular vardı. UBG normal, BIL ve KET negatif. BLD ve LEU 3+, Pro 2+ ,NIT ve GLU negatif.wbc 478, rbc 60, bac bakteri 0. çıktı.Diğer normal değerleri yazmadım. Hemen antibiyotik başladık. İdrar kültürü verdik(aynı şekilde yapıştırmalı poşet ile ) 3 gün sonra sonucu aldık. E.Coli 100.000 üreme oldu.Kullandığımız antibiyotiğe duyarlı çıktı ve antibiyotiğe devam etmemiz 10 gün kullandıktan sonra kontrole gelmemiz söylendi. Böbreklerinde kalıcı hasar oluşmasından endişe ediyorum. Oğlumda iye olmama olasılığı var mı, Sonda ile tekrardan tahlillerin tekrarlanması sizce gerekli mi? İye olduğu kuvvetle muhtemel ise ateşsiz olması enfeksiyonun böbreklere ulaşmadığı anlamına mı gelir hocam? Ateşsiz iyelerde de böbrek reflüsü riski var mıdır? Saygılarımla.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba idrar yolu enfeksiyonunda ateş olmadığı sürece, enfeksiyonunun böbreğe ulaşmadığı kabul edilir ve ultrasonda da (yaptırmanızı öneririm) ek bir sorun yoksa reflü araştırması yapılmaz. ayrıca oğlunuz sünnet olmadıysa, sünneti erkene almanızı da tavsiye ederim

    tarihinde cevapladı.

Ankara Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Penis altında şişlik

    Merhaba hocam bende sık gaz çıkarma oluyor pis kokulu makatta ağrı oluyor bu makatla sol testistis arasında damarsal şişkinlik var oynar vaziyette cinsel oranda renk sararması oldu derisine hiskaybı koyulaşma oldu sol kasıkta açık fıtık amaliyatı oldum 6 ay önce bu sorunların hiç biri yoktu cipro 75...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam bilgilendirmenizi rica ediyorum

    Hocam merhaba 24 yaşındayım bekarım. uzun zamandır geçmeyen idrar yolu şikayetlerim var(sık idrara çıkma, yanma, sürekli idrar varmış hissi vb.) üroloji bölümüne muayene oldum enfeksiyon çıkmadı kadın doğum bölümüyle ilgili bir hastalığın olabilir o bölüme muayene ol denildi her ay da düzenli olan a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik böbrek

    7 yaşında kızım var 2 gündür ateşli ishalinda kan vardi bu arada protein kaçaği var yani kronik böbrek hastasi atesi düşmüyor neden olabilir hastaneler virusten dolayi riskli oldugu için götürmedim böbrekle alakali olabilirmi veyatta enfeksiyonmu geciriyordur????? teşekkur ederim simdiden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Bak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Rahatsızlık

    Yaş29. rahatsızlanmadan önce ereksiyon oluyordu 7-8 aydır öyle bir durum olmuyor. şüpheli bir ilişki oldu enfeksiyon kapmıştı antibyotik kullandım geçti bu sorun çıktı sonrasında. idrar akışında incelme azalma oldu idrarı ilk yaparken çatal şeklinde geliyor. kabızlık var hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal mantar

    Merhabalar hocam idrar yolları enfeksiyonu ve vajinal mantar hamile kalmaya engel midir. veya engelse bunun için ne yapmam lazım bi tavsiyeniz var mı? henüz yeni evliyim de.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fadime Demircan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kahverengi akıntı

    Merhaba hocam 2 ay önce korunmalı ilişki yaşadım. 20 gün sonra idrar testi yaptım negatif çıktı. ilişkiden sonra uzun süre idrar yolu enfeksiyonu geçirdim.ilişkinin üstünden 1.5 ay sonra sürtünmeli ilişki yaşadım.boşalma olmadı. 2 ay normal adet gördüm. iki gün önce kahverengi lekelenme geldi ardın...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test süresi

    Hivde merhaba hocam dünya geneli 4, jenerasyon ile 3,ay son diyor yabancı siteler kirmizi kurdele pyd vs bircok prof ve doç lar neden 6 'ayi oneriyorsunuz hocam yabacı sitelerde dahi bu işe 30-40yilini veren doktorlar var

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mustafa Hatipoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar yolu enf

    Mrb. 5 aylık oğlum 15 gün önce ateşli idrar yolu enf. geçirdi 7 gün hastanede yattık 4.gün usg çekildi şöyle yazıyor: her iki böbrek pelvikalisiyel yapıları grade 1geniş olup sol böbrek ektazik kalikslerin içeriği yoğundur .mesane yarı dolulukta olup duvar kalınlığı diffüz artmıştır. ne demektir ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genital bölge rahatsızlığı

    Hocam merhaba corona virüs nedeniyle hastanelere gidemiyorum. benim son 1 aydır farkettiğim bir rahatsızlığım var. idrar çıkışının olduğu yerin biraz yukarısında iki ucu olan yerin iki ucunda da çok küçük şişlik var. dokunduğunda aşırı hassasiyet hissediyorum. yani tam nasıl tarif edilir orası bilm...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Tolga Şişli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kahverengi akıntı

    Merhaba hocam 2 ay önce korunmalı ilişki yaşadım. 20 gün sonra idrar testi yaptım negatif çıktı. ilişkiden sonra uzun süre idrar yolu enfeksiyonu geçirdim.ilişkinin üstünden 1.5 ay sonra sürtünmeli ilişki yaşadım.boşalma olmadı. 2 ay normal adet gördüm. bugün kahverengi lekelenme geldi ardından regl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Can Koşal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrar yolu mu mantar mi bilemiyorum

    Emziren bir anneyim..daha onceleri de cok sik idrar yolu enfeksiyonu oldum..idrar tahlili ve kulture gore tedavi yaptiriyordum..fakat suan virus evden cikma durumu hastanelere gitmek durumu korkuttugu icin tahlil veremiyorum..3 gun arayla monurol ve muadili sase (3 paket)ve bol bol su ve cranberry...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Ateş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ella hapı zararları

    Selamlar hocam eşim için soru sormak istiyorum, eşim son 2 buçuk yılda ara ara 6 tane ella hapı kullandı, 1 yıldırda hem sağ göğsünde hem rahimde sağ tarafta şişlik oldu, toplam 3 tane smear testi yaptırdı sonuç hepsinde önemi belli olmayan atipik hücre anormalliği ascus bakteriyel vajinit çıktı, ke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Idrara sıkışma hissi

    Hocam merhabalar , sık idrara çıkma probleminden dolayı 04.09.2019 tarihinde tuip amaliyatı oldum son zamanlarda karin ağrısı ve karinda su sesi ile başladı daha sonra ise idrar hissi , peniste sızlama-yanma(idrar yaparken değil) ve ıslaklık hissi oluştu tekrardan idrar tahlili ve akım testi yapıldı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sag bosluk agrısı

    Merhaba doktor bey. ben 26 haftalık hamıleyım sag bosluk ve alt karın agrısı ile doktora gittim idrar tahlili yapıldı sonuc lar lokosıt 5-6 lokosit esteraz + ph 8 ve epitel hucre 20-25 cıktı dıgerlerı normal kum dokme olabilir dedi ılac vermedi ama agrılar devam ediyor bu sonucta kum dokmeden bahsed...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen yardimci olabilirmisiniz.

    Hocam ben kirikkaleden yaziyorum 4 bucuk yasındaki kızımın sag böbreğinde 2-3vur var. 1 yildir ankarada takipli hastayız . doktorumuz 13 nisana kadar izne ayrılmış kontrole götüremiyoruz kullandigimiz koruyucu ilaci var ne yapmamiz gerektigini bilemiyoruz. aylik kontrole gidiyorduk ayni ilaca devam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hulusi Koçak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x