Iga nefropatisi

  • hocam merhaba 3 yıldır iga nefropati hastasıyım son değerlerim aşağıdaki gibi çıktı; 24 saatlik idrarda protein 140 mg, serum cre 1,14 mg, idrar volume 2900, 24 saatlik idrarda cre 1846 mg, protein 24H spot 4,8 mg, Creatinin 24H spot 63,67 mg,2 mg gopten ve 5 mg norvasc kullanıyorum hocam bu tabloya göre yorumunuz nedir ayrıca oruç tutabilirmiyim. saygılarımı sunar iyi çalışmalar dilerim

  • Doktor Cevabı:

    Sayın suat, hem böbrek fonksiyonlarınız normal, hem de protein kaçağı yok. kullandığınız ilaçlardan belli ki yarar görüyorsunuz. iga nefropatisi açısından remisyonda olduğunuzu söylemek gerekir. oruç tutma konusuna gelince; yaz aylarında çok su kaybederiz ve oruç tuttuğumuzda, kaybedilen suyu yerine koymak güç olur. böbreklerinizin sağlığı için suya ihtiyaç var. bu nedenle size oruç tutmamanızı öğütlerim, ancak nihai kararı siz vermelisiniz. iyi günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • saygıdeğer hocam ilginiz için size çok teşekkür eder minnettarlığımı ifade etmek esterim.Hocam iga nefriti hastasıyım bir önceki mesajımda belirttiğim gibi değerlerim normal çıktı ; 24 saatlik idrarda protein 140 mg, serum cre 1,14 mg, idrar volume 2900, 24 saatlik idrarda cre 1846 mg, protein 24H spot 4,8 mg, Creatinin 24H spot 63,67 mg... ilk teşhisten itibaren sadece 2 mg gopten(marmara üni hastanesi) kullanıyodum son aylarda tansiyonum yükseldiği için asistan hoca 5 mg norvasc(gazi üni hastanesi) yazdı, oruç tutmamama rağmen son bir haftadır tansiyonum yine yükseliyor ve çok baş ağrısı oluyor.. (13,5 mmhg -9 mmhg) sizce norvasc-gopten kombinasyonu uygun mudur yoksa norvascın değiştirilmesi mi lazım gelir hocam saygılarımı sunar iyi günler dilerim.

  • Doktor Cevabı:

    Sayın suat, sorularınıza sırasıyla cevap vereyim. gopten + norvasc kombinasyonu uygundur. norvasc ilk dönmelerde başağrısı ve sonrasında bacaklarda şişme yapabilir, bununla birlikte çok iyi bir ilaçtır. eğer bu kombinasyon ile tansiyonunuz kontrol edilemiyorsa, sırasıyla norvasc ve gopten dozları artırılabilir : örneğin gopten 2 mg + norvasc 10 mg gibi. bu da yetmezse, gopten 4 mg + norvasc 10 mg'a çıkılır. bu da yetmezse, üçüncü bir ilaç eklenebilir. iyi günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İga nefropatisi

    Hocam merhaba 34 yaşındayım 2011 yılından beri iga nefropati hastasıyım son değerlerim aşağıdaki gibi çıktı; 24 saatlik idrarda protein referans aralığı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dudak yemek ve kanser

    Hocam merhabalar ben ara sıra dudaklarımı kemiriyorum ama kanatacak şekilde değil soyma gibi soyduktan sonra ısırıp bırakıyorum.(çok nadir kanıyor) bu alışkanlığım ileride kansere vs. sebebiyet verir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sle glomerolunefrit

    Merhaba hocam.daha öncede sorularımı yanıtladığınız için teşekkür ederim.sle class 4 lupus nefrit hastasiyim 32 yaşımda bayanım.size tekrar bir sorum olucaktı benim 15 yıllık takiplerinde kreatinin seviyem.0.6 ile 0.9 aradı gelip gidiyordu en son yaptırdığım tahlilde kreatinin 1.2 cıktı ilk defa.pro...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Talasemi taşiyicilarinda c- ve d vitamini eksikliği nedeni

    İşlem adı sonuç sonuç birimi referans değeri rapor tarih hata bildir vitamin d3 - 25 hidroksi kolekalsiferol 22,9 ng-ml 0-0 24.07.2019 aspartat transaminaz (ast) 19 u/l 0 - 35 16.07.2019 alanin aminotransferaz (alt) 20 u/l 0 - 35 16.07.2019 alkalen fosfataz 112 u/l 30 - 120 16.07....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koledok en geniş yerinde

    Merhaba hocam safra kanalında olan darlık için eus yapılacaktı bana ama ben tolere edemedim doktor da genel anestesi ile yapacağız dedi tekrar gün verdiler.doktor eus 'tan önce bana sende sarılık mı var dedi yok dedim kan değerlerinde normal birşey çıkmamış sadece biraz koledok ince çıkmış dedi pek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek hastalığı

    Hocam merhaba benim böbreklerimde bir takım sıkıntılar mevcut ama şu an çok ciddi değil. doktorum iga nefropatisinden şüpheleniyor. hocam lakin benim sorunum farklı, sürekli karın ağrısı ve gaz sancısı yaşıyorum gün içerisinde sürekli geğirme ve yellenme sorunu yaşıyorum. dahiliye doktorum ibs olduğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatinin sistatin c

    Size daha önce de yazmıştım.kreatinin hakkında..kreatininim 0.8-0,85 arasında geziyor..öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. sistatin c ye de baktırmıştım. o da 0.88 çıktı..28 yaşındayım. bide kadınlar için hem kreatininim hem de sistatin değerim yüksek gibi..önceden 0,72 idi kreatininim.....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek sorunu

    Hocam benim sorunum şu çocukluğumdan beri idrarımda kan görülüyor. abimde de var aynı şekilde. babam 11 senedir böbrek nakilli hasta şuanda gayet sağlıklı. nasıl bir böbrek sorununuz var diye sormuşsunuz. hocam ben 2 yıl öncesine kadar hiçbir sıkıntı yaşamıyordum sadece idrar tahlilimde sürekli kan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte hipertiroidi

    Merhaba hocam. küçük bir yerde öğretmenim ve burda endokronoji yok yardımınıza ihtiyacım var. 13 haftalık gebeyim. tsh : 0.001 ft4 :1.24 ( referans en yüksek 1.12)). ft3: 4.66 antitshr:0.555 tiroid ultasonu temiz çıktı bu değerlerde ilaç kullanmak şart mıdır?? yoksa ft4 öok yüksek olmadığı için t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İga nefropatisi

    Iyi günler hocam yaşım 35 4 yıl önce iga nefropatisi teşhisi kondu kreatinim 1.88 üre 54 bun 24 protein kaçağıda +2 sonra haşimato ve ankesitiye çıktı moralim bozuktu ben 2yıldan fazla nefrolojiye gitmedim. dün vakıf hastanesinde nefrolojiye gittim kreatin 1.73 üre 47 bun 21.5 ürik asit 8 protein k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sle.nefrit

    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim hocam.size bir sorum olacakti sle class ıv lupus nefriti(diffuz proliferatif glomerulonefrit) mutlaka son donem bobrek yetmezligine ilerlermi hocam.ilerlememe sansi hic yokmudur tedaviyle

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kacagi.sle

    Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim hocam.protein kacagim son iki aydir yukselmeye basladi suan 5 mg deltacortril 10 mg delix aliyorum.doktorum micardis sabah 40 mg delix 5 mg aksam olarak tekrar duzenledi ilaclarimi.sizce protein kacagi bu sekilde daha fazla dusermi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nefrit ilac sekonder

    Hocam ablamla ilişkili sormuştum ilaca bağlı nefrotik sendrom icin hala biyopsi sonuçlarını bekliyoruz çok sağolun cevap vermişsiniz benim merak ettiğim ilaca bağlı bir gloremerul nefrit sekonder nefrit olacağı icin tedavisi nasıl olmalı veya immün aracılı bir yaralanmaysa hangi hastalık lar olabil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç nefropati

    Hocam merhabalar ablam bir ilaç kullanırken idrarında protein tespit edildi 1 2 gram arası tam bilmiyorum ama albumin oldukça yüksek kanda hatta ilginçtir ki sınır 5 yazıyor maximum sınır ablamın 4.98 kanda total protein 79 max sınır 82 yazıyor bugün biyopsi yapıldı sonuçlar çıkmadı ama doktor ilaca...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amilaz yüksekliği

    Doktor bey kızım 16,5 yaşında kan tahlilinde amilaz değeri 89 çıktı (normal değer 20-80) arası crp 0 sedimantasyon 15 lipaz normal değerler arasında birde plt 418 üst sınıra yakın lym 45,2 diğer lym ise 4,4 yüksek çıktı bu değerler normalmi amilaz ve plt yükseklikleri bir hastalık belirtisi olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x