Iga nefropati

  • Hocam ege üniversitesinde ıga nefropati teşhisi kondu.kortizon ve kanser ilaçları dışında tedavisi varmıdır.böbrek yetmezligine gitmesi yüzde kaçtır

  • Doktor Cevabı:

    Sizin bu sorunuzun cevabını verebilmek için böbrek biyopsisinin detayını (yani kaç glomerul görüldü, ne kadarı sklerotik, kresent var mı vs) , biyopsi yapıldığı andaki protein kaçağının miktarı ve böbrek fonksiyonlarının durumunu, beraberinde olabilecek şeker hastalığı veya romatolojik hastalıkların var olup olmadığı belki varsa kullanılan ilaçlaı gibi bir çok bilgiye ihtiyacım var . oysa ben sizin yaşınızı bile bilmiyorum. ilaçlar bazen basitçe sadece bir tansiyon ilacından ibaret olabilir veya duruma göre kortizon ve bazen birlikte siklofosfamid mmf azatiopirin gibi bir çok ilaç kullanılır. sonuçlar da özellikle idrarda protein miktarı ve biyopsi bulgularına göre böbrek yetmezliğine gidiş değişkendir. size en doğru yorumu sizi izleyen değerli meslektaşım yapacaktır.iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İga nefropatisi

    Peki hocam tahlillerde bi anormallik yokken gfr nin 80-84 çıkması neden olabilir? korkmalı mıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İga nefropatisi

    Merhabalar hocam 9 yıldır iga nefropatisi hastasıyım. spot idrarda protein takibi yapılıyor. son kontrolde günlük protein atılımı 50 mg, kreatinin 1.18 ve diğer değerler normal hocam ama gfr 80 çıkıyor ama doktorum normal diyor. 4 mg gopten forte kullanıyordum yeni doktorum 5 mg ramipril yazdı. hang...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim her...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek nakli

    Hocam 28/01/2013 tarihinde hiç diyalize girmeden nakil oldum bugün ilk defa 24 saatlik idrar biriktirdim sonuçlar şöyle (24 saatlik idrar hacmi : 2420 ml) - (24 saatlik idrar kreatinin 1.50 g/gün ref aralığı 0.80 - 1.80 ) - (24 saatlik idrar kreatinin klirensi 53,69 ml/ dk ref aralığı 90 - 137) (kan...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek nakli

    Hocam kolay gelsin ben 28/01/2013 tarihinde annemden almış olduğum böbrek ile nakil oldum allah'a şükür ikimizde iyiyiz benim sorun annem oruç tutabilirmi? şayet tutarsa nelere dikkat etmesi ne yapması lazım? ve belki sizin alanınız değil ama eşim emziren bir anne 13 aylık bir oğlumuz var eşimin her...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek nakli

    Hocam iyi günler 28/01/2013 tarihinde hiç diyalize girmeden annemden almış olduğum böbrek ile nakil oldum içtiğim ilaçlar sabah 1 adet prograf 1 mg , akşam 1 adet prograf 0,5 mg , cellcept 500 mg sabah akşam 1 er adet , sabah 1 adet 5 mg deltacortil , sabah 1 adet urukoliz , sabah 1 adet hyzaar 112....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İga nefropatisi hastalığı

    Merhaba bende iga nefropatisi hastalığı var ankara dış kapı yıldırım beyazıt üniversitesi hastanesine gidiyorum eylül 2018 de biyopsisi sonucu bu hastalığım belli oldu 6 7 ay prendnol 16 mg kullandım 6000 küsürdü 24 saatlik idrar da kaçak sonradan 2500 düştü her ay gidiyorum sırayla 1300 , 1100, 7...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İga nefropatisi

    Çok teşekkür ederim hocam saygılar sunarım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İga nefropatisi

    Hocam diğer değerler normal gözükürken gfr ve creatinin klirensinin düşmesi neden olabilir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İga nefropatisi

    Hocam merhaba 34 yaşındayım 2011 yılından beri iga nefropati hastasıyım son değerlerim aşağıdaki gibi çıktı; 24 saatlik idrarda protein referans aralığı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iga nefropatisi

    Hocam merhabalar. yaşım 25 yaklaşık 4 yıldır iga nefropatisi hastasıyım. 4 yıldırkan değerlerim normal seviyelerde. fakat proteinüride 4 yilda yükselişler meydana geldi. 4 yıl önce 24 saatlikte 500 mg altında çıkıyordu hep. son zamanlarda 1 gram üstü ataklar oldu . 6 ay kortikosteroid tedavisi gördu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı hakkında

    Hocam geçen yıl 4gr proteinüri ise biyopsi oldum. iga nefropatisi olduğum ortaya çıktı 80 mg prednol ile tedaviye başladık. bir yılı geçmesine rağmen aylık kontrollerimde protein kaçağı sürekli dalgalanma gösterdi.örneğin geçen ay 570 civarında çıkan kaçak bu ay 1400 seviyesinde. şu an 20 mg prednol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tedaviye ara vermek

    Merhaba hocam. bende tanı konmuş iga nefropatisi var. en sonki 24 saatlik idrarda 0.81 gr protein çıktı. kanda kreatinin 0.7 ve üre 28 çıktı. prednole devam kararı verildi 20mg ve tansiyon ilacına. sormak istediğim şey şudur: benim 1 ay sonra bir eğitime gitmem gerekiyor ve yanıma ilaç alamam yaklaş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • M1e1s1t0 - iga nefropatisi

    Öncelikle sorumu cevapladığınız için çok teşekkür ederim hocam. evet sakarya-serdivan'da yaşıyorum o zamanlar bu durum acil olduğu için ve iş yerim kocaeli'nde olduğu için burdan özel bir hastaneden özel bir hastaneye yönlendirildim nefroloji bölümüne , tüm yapılanlar orda yapıldı biyopsiden alınan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • M1e1s1t0 - iga nefropatisi

    İyi günler , yaşım 30 belirli şikayetler ile üroloji doktoruna gittim tetkikler sonucu idrarımdaki protein seviyesinin yüksek oldugunu söyleyerek nefroloji bölümüne görünmemi istedi. yaklaşık 2-4 aylık idrar ve kan takiplerim sonucunda 24 saatlik idrar protein seviyem 1. takip 186 mg - 2. takip 234...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x