İdrarda kan

  • Hocam tekrar teşekkür ederim cevabınız için.Şimdi ben şöyle söyleyeyim idrardaki kanamam 2 gün sürdü.Idrarımdan kan gelirken kasıklarımda cinsel organımın üst kısmında ağrı oldu.bağırsak hareketlerimde değişme oldu dışkım ishal gibi oldu mide bulantı oldu.2 gün böyle oldu otururken yatarken idrar yaparkende.idrarımda ki kan kesildi bu anlattığım ağrılarda kesildi.ama bu ağrılar taş düşürürken çektiğim ağrılara göre hafifti.dikkatimi çeken bir noktada hocam idrarımda küçük kan pıhtısıda gördüm.ben bugün urolojiye gittim doktora aynen bu şekilde anlattım doktor usg istedi tam idrar tahlili istedi.Senin yaşındakiler de biz taş kum düşünürüz dedi usg normal gelirse ileri bir tetkike gerek duymayız mesane kanseri daha ileri bir yaşta karşımıza çıkar dedi.Bu anlattıklarına göre sizin fikriniz nedir hocam.Agrim aynen bu şekilde oldu ama taş düşürürken çektiğim ağrı kadar şiddetli olmadı ve hocam bende hemen hemen 5 senedir mikroskopik hematüri var kötü birşey olsaydı belirti olmaz mıydı 5 senedir.Saygılar

  • Doktor Cevabı:

    Ben yaşınızı bilmiyorum ama tabii 40 yaşının altında olmak ve 2 yıldır idrar da kan görülmesi hele sigara içicisi de değilseniz mesane kanseri olasılığını azaltır. kuşku devam ederse altın standart araştırma sistoskopidir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrek yetmezliği

    Hocam triküspit kapak değişimi oldum coumadin desal saneloc kullanıyorum son yaptırdığım tahlillerim üre 37 51 36 kreatinin 0.71 1.03 0.87 gfh 102 65 80 son iki testimde idrar tahlili yapıldı ilkinde protein negatifti sonra ikinci testte 1+pozitif protein çıktı hocam ben böbrek yetmezliği hastasımı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Hocam kalp kapak ameliyatı oldum desal coumadin kullanıyorum kreatin 0.87 üre 36 gfh 80 idrarda 1+ protein var bende böbrek yetmezliği mi oluştu cevabınız için teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda protein

    Hocam 47 yaşındayım triküspit kapak değişimi oldum coumadin desal kullanıyorum en son yapılan kan tahlillerimde üre 37 51 37 kreatinin 0.7 1.03 0.7 gfh 102 65 80 çıktı en son 2 idrar tahlili yapıldı ilkinde idrarda protein negatifti ikinci tahlilde 1+ pozitif çıktı hocam sizce benim böbreklerim hast...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kreatin yüksekliği

    Hocam iyi günler 21 yasindayım gecen rutin kan tahlili sırasında kreatinim 1.67 cikti.ilk defa böyle sorunla karsilaşıyorum.doktorum devamli kullandigim bir ilacim oldugunu sordu yok dedim sadece 3 ay once covit oldum ilac kullandim.bu neden olmus olabilir mi.nefroloji doktorumda usg istedi idrar ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Savaş Sipahi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diabet hastaligini hakkinda

    Sayin degerli hocam ben diabet iki hastasiyim bidr tansiyon hocan benim kretsin boyle cikiyor 1.28 1.20 hocam muscoflex ve aprol fort kullandim sonra kreateinime baktirdim 1 .42 grf 40 ure 47 bun 21 cikti niye bu kadar yuksek cikti haplarin etkisi varmidir.bide kronik bobrek yetmezligini girmismiy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrekte kist

    Bobrekte kist sayin hocam merhaba; kapali taş ameliyati olmadan onxeki bt de sol bobrek orta zonda 2.5 cm caplarinda duvarinda minimal kalsifikasyon olan komplike kortikal kist yaziyordu ilacli mr da sol bobrek orta kesimde kortikal yerlesimli 3.5×3cm boyutlarinda olculen septasyon ve solid kompen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek nakli

    Hocam merhaba 16 aylık nakilliyim kontrol amaçlı yapılan biyopsi sonuçları aşağıdaki gibidir.değerlendirmenizi arz ederim makroskobik bulgular: mikroskobi böbrek biyopsi materyali kortikal alanı içermekte olup, 22 glomerül görüldü. bir global skleroz saptandı. tübüllerde hafif vakuoler değişiklik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet böbrek

    Merhaba hocam 27 yaşındayım 10 yıldır tip 1şeker hastasıyım , şimdide protein kaçağı cıktı onun icin delix 2.5 ilac kullanıyorum evliyim bebek düşünüyoruz kadın hastalıklarından yana sorun yok fakat bir türlü olmuyor sizce şekerden yada böbrekten dolayı mı ? birde demir 20 demir bağlama 500 şerde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yüksekliği.

    Merhaba hocam glukoz 202.8 üre:36 alt 8.4 ast 7.5 sodyum:126 potasyum 4.63kreatinin:0.85 crp :90.6 değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ultrasyon sonucu

    İyi günler hocam omirilik felçlisiyim tak sonda kullanıyorum sürekli enfeksiyon kaçaklar oluyor yaş 39 sırtımda geçmeyen bir ağrı var ultrasyon sonuç ne anlama geliyor hocam teşekkürler hocam karaciğer normal büyüklükte olup parankim ekosu tabidir karaciğerde intrahepatik safra kanalları dilate gö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği ile ilgili

    Merhaba iyi günler hocam 49 yaşında erkek bir bireyim tahlil sonucumda egfr değeri 77 ,kolesterol 262,nonhdl 220,ldl 187,trigliserid 164,hct 42.4,mch 31.6 ,idrar tetkiklerin değerleri normal ,diğer yapılan kan testi değerlerim normal çıktı böbrek yetmezliği mi oluyor hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Egfr değeri yüksek

    Hocam selamlar. yaşım 20. 1.78 boyundayım kilom 90. gfr değerim 130-135 arası çıkıyor kereatinin ise 0.74 bu gfr normal siniri 120 diyor ama yuksek mi degil mi bilemedim sizim yorumunuz nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Urik asit,bobrege etkisi

    Meraba doktor bey,32 yasimdayim tahlil sonuclarim urik asit:8.3,kreatinin:1.29,ure:25 gfr ise 73 cikti,ldl 135,trigliserid165.iş geregi sogukta calisiyoruz ,ayrica gun icerisinde suyu az iciyordum ,bu degerlere etkisi olurmu,

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hastane çalışma hastanesi

    Hangi hastenede görev yapıyorsunuz bi sütçimam üniveristesi yazıyor bide necip fazıl şehir hastanesi bildiriliyor hangi hastede görev yaptınız daha net bi bilgi alabilirimim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak ve bacakta ödem

    Hocam iyi akşamlar babam 80 yaşında böbrek yetmezliği 4. evredeymiş ayakları ve bacaklarında çok fazla ödem var ve hergün 3 defa desal 40 mg almasina rağmen artarak devam ediyor.nasıl bir yol izleyelim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x