Idrar yolu enfeksiyonu

  • merhaba 68 günlük erkek çocuğum var 15 gün önce ateşsiz iye ile 4 gün hastanede yattık tedavimizi başka bir hastanede devam etmemiz gerekti doktorumuz kan ve idrar testleri istedi sonuçları bizim için yorumlayabilirmisiniz. teşekkürler Mikroskobi : Lökosit, eritrosit görülmedi. Yorum : Kültür Sonucu : Üreme Olmadı Test Sonuç Birim Referans Aralığı Açıklama GGT H 56 U/L 0 - 23 Kreatinin L 0.2 mg/dL 0.3 - 0.6 Fosfor H 6.2 mg/dL 3.4 - 5.9 ** TAM KAN SAYIMI ** Lökosit 8.11 10^3/µL 6 - 17 Nötrofil % L 25.3 % 30 - 80 Eozinofil % H 7.86 % 0 - 7 Lenfosit # H 4.49 10^3/µL 0.6 - 3.4 Eritrosit L 3.57 10^6/µL 3.8 - 5.4 Hemoglobin L 10.4 g/dL 11 - 13 Hematokrit L 31.2 % 37 - 53.7 Trombosit H 451 10^3/µL 142 - 424

  • Doktor Cevabı:

    Abdullah bey, idrar yolu enfeksiyonu tanısının nasıl konulduğunu anlayamadım. yazmış olduğunuz sonuçlarda idrar yolu enfeksiyonunu gösteren hiçbir bulgu yok. dr. lale sever

    tarihinde cevapladı.
  • hocam tam idrar tahliline lökosit 500 çıkmıştı sonrasında hastaneye yatırıldı

  • Doktor Cevabı:

    Tek başına, "idrar tahlilinde 500 lökosit " bilgisi ile bir yorum yapamam. hastayı görmüş ve muayene bulguları ile 500 lökosite eşlik eden diğer laborauar sonuçlarını değerlendirmiş olan hekimin kararı önemlidir. selamlarımla. dr. lale sever

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Çift renal pelvis

    Merhaba hocam.25 günlük bir kızım var, doğum sonrası kan idrar ve idrar kültürü tahlilleri yapıldıktan sonra idrar yolu enfeksiyonu tanısı konuldu.sonrasinda ultrason istendi ve sol böbrekte cift renal pelvis tanısı konuldu şu ana kadar 4 nefroloji uzmanı ile görüştük hiçbiri nedene yada sonuca bağl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hulusi Koçak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vajinal akıntı

    Hocam merhabalar 26 yaşında bekarım ve bir türlü geçmeyen yeşil akıntım var aynı zamanda yine geçmeyen idrar yolları enfeksiyonum var enfeksiyon ilacları kullanınca yeşil akıntı olmuyor bırakınca ilaçları tekrar başlıyor ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrarda lokosıt ve enfeksiyon

    Bir sorum daha olacaktı hocam herpes tıp 1 virüsü cınsel yolla bulaşan bır vırusmu yoksa cınsel ılıskı yaşamamış bırınde vırus olabılır mı?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mesane enfeksiyonu

    Özgür hocam benim sizden bir ricam olacak.hocam idrarımda yanma ,sık idrara çıkma ve kasıkta ağrım vardı.tedavi sürecinde ultrason, idrardan kültür ve tahlil yapıldı.sistit teșhisi kondu.tedavi için iltihap kurutucu iğne ve haplar verildi.hocam iğnelerim bitti ,haplara devam ediyorum ama kasığımdaki...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Özgür Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte enfeksiyon

    Merhaba 17 haftalık hamileyim son bir kaç gündür sağ alt karın bölgesinde anlık bıçak saplanması gibi ağrı oluyor ve sağ kasıkta ağrı acaba bu rahîm büyümesine bağlı olarak mı gelişiyor yoksa idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi?sağ bel boşluğumda da hafif ağrı oluyor bazen.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar yolu enfeksiyonu

    Merhabalar hocam, öncelikle iyi çalışmalar. benim sorunum idrardan sonra yanma, kasıklarda ağrı-sancı tarzında ve sık idrara çıkma belirtileriyle bir ay önce başladı. fakat corona virüsü durumu gerekçesi ve bu virüs aynı evde yaşadığım yaşlı aile fertlerime geçer korkusuyla hastaneye gitme taraftar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kadın hastalıkları ilgili

    Merhaba hocam, 1 yıldır evliyim hamile değilim, yaklaşık bir aydır idrar yaparken ağrı ve yanma gibi şikayetim var aynı zamanda sık sık idrara çıkma hısı var birde genital bölgede yanma, kaşıntı ve vulva bölgesinde kızarıklık bulunmaktadır. bir kaç aydır beri adet öncesi 3 gün kahverengi akıntı oluy...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Feza Burak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Testis şişliği

    Hocam merhaba 21 yaşındayım spermimde enfeksiyon çıktı klozetlerden geçen idrarda yanma ereksiyonda acı gibi problemlerim vardı bunlar geçti antibiyotik kullandım biraz zaman sonra testislerimde hafif bir ağrı oluştu ve şuan sağ testisim şişti ve hafif ağrılar oluyor bunun sebebi enfeksiyonun testis...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Benli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda kan

    Hocam mrb idrar tahlilde eritrosit 10 çıktı doktor bişey yok diyor ultrasonda bişey çıkmadı mesane doluluk yetersiz diyo sadece tomografi çektirdim orada mesane yeterli doluluk değil diyor ama belde ağrı var ve şık şık idrara çıkıyorum bide karnın alt tarafında solda ağrı var ne yapmam gerekiyo

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mesane sorunu

    Mesane sorunu hocam merhaba, kontrol.amacli ust batin alt batin bt si cektirdim. pelviste semasene posteriorunda 10 mm capinda yumusak doku kalsifikasyonu mevcuttur diyor.distalparaortik,paraillak pelvik patalojik boyutta lenf bezi saptanmadi diyor.mesane duvar yapisi ve lümeni tabi gorunumdedir.in...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Eyyüp Sabri Pelit

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Enfeksiyon

    Hocam merhaba ben 21 yaşındayım 2 ay önce penisimde idrar yaparken yanma ve boşalırken yanma gibi bir durum oluştu doktora gittim sperm kültürü yaptılar tuvalet kloeztlerinden bulaşan bi enfeksiyon varmış antibiyotik kullandım boşalırken ağrım geçti ama hala arasıra penisimde bir anlık ağrı ve testi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penisten her gün gelen şeffaf sıvı

    Iyi günler. hocam sorum olacaktı: ben 1 yıla yakın her gün sabah uyandığımda penisimden şeffaf 1-2 damla sıvı geliyor.bu sıvı gün içinde sürekli ve her gün meydana geliyor. bu konuda ne yapmam gerek tavsiye ve yön verirseniz sevinirim kolay gelsin

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Idrarda lokosıt ve enfeksiyon

    Merhaba hocam bır sorum olacaktı ıdrarda lokosıt sayısının çok yüksek olmasıyla cınsel yolla bulaşan bır enfeksıyon olması ıhtımalı var mı yanı lokosıtle ılgılı bır şey mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tek böbrek

    Merhaba hocam, 25 yasindayim 23 yaşında sag böbreğimi enfeksiyon sebebi ile kaybettim. 3/4 ay icerisinde vücudum bakteri üretimi yapiyor ve beyaz kürüm yüksek çıkıyor. her ilaci kullanamiyorum. ne yapmam gerek oneriniz nedir ? sol böbreğimin takibini nasil yapmaliyim. tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yumurtaliklarda boyut farklılığı

    Hocam kızım 2013 doğumlu. ağustos da 7 yaşında olucak. biz 4 yaşında hsp hastaligi gecirdik. o sira bizi takip eden doktor sürekli her tahlilde kızımın idrar yolu enfeksiyonu gecirdigini gördü. sonra bizi bundan ötürü takibe aldi. gereken bütün işlemleri yapti. nükleer tipta ilaçlı böbrek filmi. işe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nizamettin Kılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x