İdrar azalması

  • İyi günler hocam 20 yaşındayım idrar miktarımda azalma var bi kaç yıldır mesane problemlerim vardı zaten özellikle gün içinde haraketliysem falan idrarım çok azalıyor gün boyu idrara çıkamıyorum ve yan ağrısı da var 6 gün önce bu şikayetlerle acile gittim günlük idrar miktarım 250 ml ama kreatinin değerlerim normal dendi 0.72 çıkıyor protein de eser miktarda bu nasıl mümkün hocam sabah kalkıyorum 9 da akşam saat 7 ye kadar yani 10-12saat idrara çıkamıyorum zaten gittiğimdede az ve koyu yapıyorum idrarım geldiğinde yapıyorum ama gelmiyor nedeni ne olabilir kendim de evde 24 saat toplamıştım idrar bir pet şişenin yarısını anca doldurduğum oluyor sıvı alımıma dikkat ediyorum 1.5 lt su içerim hep en az ama idrar yok bana çok anormal geliyor.

  • Doktor Cevabı:

    Vücuda u sıvı ve katı yiyecek ve içeceklerinin içindeki su ile giriyor, idrarla terleme ile nefesle ve gaita ile atılıyor. dolayısıyla aldığı sıvı ve atılan bir sıvı eşit olacak ki su vücutta birikip ödem yapmayacak kilo artmayacak. en az 400cc idrar yapmalıyız ki vücutta oluşan atıkları atabilelim. ama fazla sıvı alırsak veya sıvıyı başka yollarla da atamıyorsak idrar miktarı artar içerisnde daha düşük konsantrasyonda ama toplamda aynı miktarda atık madde atarız. az sıvı alırsak da tersine koyu renkte az idrar yaparız ama yine aynı miktarda atık madde atarız. onun için de üre veya kreatininimiz değişmez normal kalır. anlattığınıza bakarsak eğer 1.5 litre sıvı alıp az idrar yapıyorsanız terleme veya ishalle sıvı kaybettiniz demektir. eğer günlük tartılsanız kilonuz değişmemiştir yani suyun fazlası birikmemiştir. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • B12 fazlalığı

    Hocam şubatta 300 değerindeki b12 için doktor iğne verdi sonrasında ben de dil altı kullandım şimdi 2000 b12 değerim bana bir zararı var mı? bu fazlalık vücuttan atılarak neden gitmemiş

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba hocam.son 5 yılın kan tahlillerimi e-nabız sitesinden kontrol ettim.farklı tarihlerdeki tahlillerimde wbc,mo,ne,ne% hep yüksek çıkmış ly% ise hep düşük çıkmış.ayrıca 10 yıldır saçımda yüzümde göğüs bölgemde ve sırtımda yıl içinde ara ara tekrarlayan sivilce enfeksiyonları oluyor,dermotolojid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reaktif lenf nodu

    2018 temmuz usg sonucu: kasıkta en büyüğü 14x7 yağlı kanlanma içeren reaktif lenf nodu 2019 ocak mr çekildi: kasıkta çift taraflı en büyüğü 20x7 olan reaktif yağlı kanlanma izlenen lenf nodları korkulacak bir durum mu? bilinen hastalığım yok yaş 29

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ağız kokusu ve tat bozukluğu

    Merhaba. bir soru sormak istemiştim. yaklaşık 2-3 yıldır devam eden bir sorunum var. 22 yaşındayım bayanım ve sigara kullanıyorum.uzun süredir ağız kokusu yaşıyorum, sürekli acı bir tat oluyor ve sabahları tükürüğüm bazen sarı oluyor. diş fırçaladıktan sonra bile yarım saat kadar sonra koku ve acı t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polistemi vera ?

    Selam hocam bende hgb 16.9 hct 47.2 rbc 5.63 beş yıldır bu parameter böyle hgb 17.3 u gördü ordu da gidiyorum dahiliye doktor polisitemi acısından incelemiyor bende surekli agri bas donmesi göz agrisi uyku ve bir-çok şey var siz ne dersiniz hocam? polistemi vera olmadan da kan yuksekligi bunları yap...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol bel kismimdan yayilan ağri

    Hocam saygılar 3 hafta önce bir sabah aniden başlayan karın ağrısı diye düşündüğüm ve sol bel kısmımdan yayıldığını değerlendirdiğim bir ağrı başladı. ağrı sürekli ve ara ara gelip gidiyordu ve 1 hafta süreyle devam etti kendi çözüm yollarımızda sonuç alamayacağımı anladığımda hastaneye müracaat ett...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiperparatroid

    Merhabalar doktor bey 32 yaşındayım uzerimde sersemlik hissi nedeniyle saglik ocagina gittim kan tahlili yapildi kalsiyum 10.9 fosfor 2 cikinca hiperparatroid olur dahiliyeye gorun dedi ertesi gun dahiliye uzmanina gittim genel kan tahlili yaptirdim kalsiyum 10.5 e fosfor 2.1 e cikti parathormon tes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim hbac1 5.2 dusuk cikti gu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi yuksrkligi hocam saygilar 31yasindaki oglumun kolesterol degerleri yuksek tri180 ldl230hbac1 5.2 obez grubunda dr coversyi ve coraspin300mg kullaniiyor bu300mg yuksek degilmi100mg alsa olmazmiayrica diyete dikkat etmiyor gunluk yarimsaat yuruyus yapiyor tecrubeli biruzman olara...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tetonoz aşısı

    Hocam merhaba kolay gelsin. 21 yaşındayım. yaklaşık 7 8 ay önce acilde tek doz tetonoz aşısı vuruldum. bugün ayağımı çok küçük şekilde demir çizdi neredeyse kanamadı bile aşı tekrarı gerekir mi? beni kaç yıl korur acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökulmesi ve üşümek

    Hocam merhaba benim 13 yaşında kızım var.boy 1.65 kilo 65kg.cok fazla yememesine ragmen kilo alıyor.cok hareketli bir cocuk degil.fakat gecen sene carpinti ve üşümekten uludağ üniversite acile gittik birsey yok biraz susuz kalmıs dediler.fakat 1 yıldir sıcak havalarda bile kalin giyinip üstüne yorga...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tetonoz aşısı

    Hocam iyi günler kolay gelsin. 21 yaşındayım yakşalık 6 ay önce acilde tek doz tetonoz aşısı vuruldum dün elimi çok küçük bir şekilde paslı bıçak ile kestim kan bile akmadı direk yıkadım ve kolonya sürdüm yani bıçak sürttü sadece elime bunun için tekrar aşı vurulmam gerekir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek ultrasonu

    Hocam kolay gelsin her iki böbrek parankim ekosunda grade 1 nefropati lehine artış ultrason checpunda yazio hocam üre32 kreatinin 0,68 gfr de 125 hocam ne yapılması gerekir dahiliye doktoru nefrolojiye gitmene gerek yok 3 ay sonra tekrar ultrason çektir dedi kan da ve idrarda sorun yok dedi özelden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bas% yuksekligi

    Merhaba hocam iyi günler kan testi sonuçlarım wbc 9,65, rbc 5,50, hgb 14,85, hct 44,8, plt 420,9, mcv 81,5, mch 27,0, mchc 33,1, pdw 18,9, mpv 8,8, pct 0,37, rdw-cv 14,3, p-lcr 38,3, rdw-sd 46,6, neu% 48,19, lym% 38,51, eos% 1,39, bas% 1,18, mon% 10,73, neu 4,65, lym 3,72, mon 1,04, eos 0,13, bas...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x