İçme suyu kaynakli salgın/ishal şikayeti

  • Merhaba. 3 yaşındaki kızımı 4 gün önce kusma ve ishal şikayeti ile doktora götürdük içme suyu kaynaklı salgın olduğunu söylediler bu şikayetlerimiz üzerine kızıma iğne yapıldı Daha sonrasında doktorumuz tribudat motilium zincfortve rawflor reçete etti. İlaçları düzenli kullanmamıza rağmen kusma şikayeti azaldı ishal şikayeti arttı bunun üzerine Dün tekrar doktora gittik ve ilaçlarına flagyl şurup ilave etti günde 3 defa verilmesini söyledi şu ana kadar 5 öğün sonrasında bu antibiyotik şuruptan içti Ama ishalinde herhangi bir düzelme olmadı hastanede kızıma herhangi bir tahlil yapılmadı Buna gerek duyulmadı ne yapmamı önerirsiniz Bir iki gün daha beklemeli miyim yoksa tekrar doktora mı gitmeliyim. Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ishal ve kusma nedenini saptamak en dogru yaklaşım antibiotik başlandıgı için nedeni saptamak mümkün olmayabilir şikayetleriniz devam ediyorsa tahlillerini yaptırınız geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Klamidya ve gonore

    İyi günler doktor bey idrar kültüründe üreme olmadı demesi klamidya ve gonore gibi hastalıklar içinde geçerli midir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer iltihabı

    Merhaba hocam 2 aylık kızımı 3-4 gün süren yüksek ateş şikayetiyle doktora götürdük .kan tahlili akciğer grafisi gaita tahlili yapıldı . crp değeri 9.4 çıktı doktor akciğer filminden akciğerde iltihaplanma olduğunu söyledi .bir gece gözetim altında tutulursa iyi olur dedi.bir gün hastanede serum ted...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebeklikte yapılan dabt aşısının koruma suresi

    Merhaba hocam, tam 13 aylık bebegimin ayağına sivri bir porsel parcasi kesti. öncesinde beşli karma aşısı içinde olan tetenoz aşısını 2.5 aylık, 4.5 aylık ve 6.5 aylikken oldu. bu aşılar onu korur mu, 24 saat dolmadan yeni bir asi yaptırmalı mıyım? (en fazla 2mm derinliginde kesti, kanadı, sabunla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Emin Özkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sallanma hareketi

    Merhaba, 21 aylık bir bebeğim var. baya uzun süredir yani en az bir yılı bulmuştur oturduğu yerde ileri geri sallanma hareketi yapıyor özellikle yatağına koyduğumuzda yatmadan önce daha uzun süre yapıyor. ama gün içinde de sevdiği şarkılar çalıyorken yada öylesine canı sıkıldığı için yapıyor. trans...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hıv degişimi

    Hocam merhaba tekrardan hiv testi 3 ay sonunda 94 .gunde anti hiv negatif konuyu kapatın 6,ayda tekrar test yaptir dediniz ben 94.gun testen 2 hafta sonra corona oldum aklıma su soru takıldı hem molloskum.hemde corona olmam benim bagisiklik.sistemimde sorun oldugu olabilirmi antikor uretemedigi içi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yavuz Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kistik fibrozis hastalığı

    Merhaba hocam, bebegimin topuk kanında ilk ölcümde kistik fibrozist degeri 107 ikinci ölcümde 70 cikti daha sonra 1 aylik oldugunda ter testi yapildi ter testi sonucu da negatif cikti. bebegim suan 20 aylık simdiye kadar hic hasta olmadi bi kere bile öksürmedi cok sukur. gelisimi iyi sadece yavas ki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bebekle uyumak

    Teşekkür ederim hocam. peki sert şekilde sırtına vurup gazını çıkartmak bebekte bi sorun oluşturur mu? boy kısalığı vb.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebekle uyumak

    Merhaba hocam, dün gece bebeginle koltukta uyuya kalmışız. gece bebegimin sesiyle kalktigimda kolum bebegimin karnı uzerindeydi. canını acıtip herhangi bi sorun olmuş mudur? birde hocam bebeğim sırtına sert hareketlerle vurup gaz çıkarmak zarar vermiş midir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Airfix 4 mg

    Hocam merhaba 2 yasinda oglum var airfix 4mg kullanıyoruz ilacı süte meyve suyuna karıştırın dediler fakat ben suyla karıştırıyorum yanlış mı yapıyorum acaba öğrenmek istedim şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cocuk doktoru

    Hocam 10 yaş çocuğun elinde siyah kahverengi gibi lekeler oldu hafif çok seyrek olarak azıcık bir iki kanamış cok seyrek kaşınma oluyor sebeb ne olabilir birde üstüne ateş ishal oldu bunla alakalı olduğunu sanmıyorum bağırsak mide paraziti filan ishali ama nedir durum bi yorum yapsanız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba hocam 9 yaş kızıma yapılan rutin kontrolde çıkan kan değerlerini değerlendirebilirmisiniz? rbc 5,14(4-4,9) yüksek nötrofil 1,17(1,12-8,1) %nötrofil 23,8(43-65) düşük hct 40,3(32,4-39,5) yüksek hgb 14(10,6-13,4)yüksek %lenfosit 60,7(25-40) yüksek nrbc 0,01(0.03-0,15) nrbc % 0,2(0,03-0,15) de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gündüzleri alışkanlık haline gelen enürezis

    Hocam merhaba 3.5 yaşındaki oğlum 1 yaşındaki kız kardeşini hırpaladığı sırada yapmaması için o hiddetle birden cocuğu elinden alıp iteledim ve korkup altına yaptı o günden beri gündüzleri durup dururken işedim diyerek altına yapıyor şu anda ona karşı ekstra ilgili ve narin davranıyoruz ama hala dev...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gece huzursuzluğu

    9 aylık oğlum var geceleri sürekli kivraniyo huzursuz ağlıyo uykuya dalamıyor süt ürünleri ve yumurta alerjisine bakıldı kanda negatif cıktı hicbir sonuc alamadik 10 gündür de kabızlık sorunu var kendini çok sıkarak azıcık yapabiliyo yara oldu artık lavmanla yaptirabildik ne yapmak gerekir sizi 15...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kafa çevresi ve bingildak

    Hocam tekrardan mrb. ilginiz için çok teşekkür ederim. kızımı üniversite hastanesine götürdüm bizden tahlil istendi pth. 3,45 ve 25 ohvtam nd ise 8.8 olarak çıktı. bıngıldakta ufak bi açıklık vardi ordan ultrason çekildi gözlenebildigi kadar ordanda bi sorun çıkmadı çok şükür. ayi ile ilgili motor g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebeği sallamak

    Merhaba hocam, bebeğim gaz sancısından dolayı devamlı huzursuz ve ağlıyordu. herşeyi denedim fakat fayda etmedi. biz de sallamayı düşündük hafif sallayınca bile düşmüyordu. hızlı salladimizda sustu hep. 15 günlükken baslamistik. annem de 2 3 defa zıplatti. bebeğim şuan 1 ay 23 günlük bende internett...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x