Huzursuz bağırsak

  • Hocam merhaba... Benim 2-3 aydır bağırsaklarımda çok sesli olmayan guruldama şikayetim var. 2 tane ayrı doktora gittim. Safra kesesi, pankreas, gaita, tüm vitamin testleri, kansızlk, çölyak testlerim hepsi temiz çıktı. Gastro uzmanı hocamız senin yaşındaki gençlerde çok görülüyor ilaca dahi gerek yok dedi. Aynı zamanda anksiyete bozukluğundan muzdaribim. Ağrım sızım yok. Beni bir kaygılandıran şey de dışkımın yumuşak ve parça parça olması. Çok nadirende olsa sulu olabiliyor. Dışkı yaparken zorlanmıyorum her gün aynı saatlerde giriyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Spasmomen adlı ilacı tavsiye eder misiniz veya bir ilaç? Şimdiden teşekkürler hocam.

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun hastalığınız ibs gibi görünüyor. bu hastalık kalın bağırsağın fonksiyonel hastalığıdır. aynı zamanda bağırsak beyin etkileşimi bozukluğu olarak da adlandırılır. endişe, üzüntü vb durumlar şikayetleri tetikleyebilir. bu hastalıklar kronik hastalıklardır ancak kanser dahil başka hiçbir hastalığa dönüşmezler. eğer şikayetleriniz günlük yaşantınızı çok etkilemiyorsa tedavi gerekmez ancak yaşam kalitesini düşürüyorsa ilaç kullanmak gerekir.

    tarihinde cevapladı.
  • Yok hocam gün içinde sadece guruldama ve stresli olduğum zamanlarda gaz çıkarma sayısı fazlalaşabiliyor bunun haricinde beni rahatsız eden bir şey yok onun için gereksiz yere ilaç kullanmayayım o zaman. Peki bu sendrom yarın öbürgün artarak önüme çıkar mı bundan korkuyorum

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun ibs kronik bir hastalıktır ancak kanser dahil başka hiçbir hastalığa dönüşmez. ibs ibs olarak kalır, hastalığı bilmek zamanla şikayetlerinizi de azaltır.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 1 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Vücutta seğirme

    Merhaba handan hanım, beş gündür vücudumda kaslarda seğirme sorunu yaşıyorum. önce sol elimde başladı. sonra başımın sol kısmında, dilimin solunda, sol baldırımda. ardından sağ tarafta bu seğirmeleri hissettim hatta sağ ayak altımda bile.. ilk defa bu denli bir şey yaşıyorum. başımdaki bazen hafif u...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İmuran ve gebelik

    Merhaba hocam eşim trombosit hastalığı için imuran adlı kortizon ilacı kullanıyordu bir ara bıraktı 2 ay gibi 25 gün önce yine başladı ve başladığı günden beri gebe olduğunu farketti ve ilacı kullanmayı durdurdu hem 25 günlük gebe hemde o 25 günlükte o ilacı kullandı acaba bebeğe zarar verir mi yad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Öğürme hissi

    Merhabalar hocam bende bir öğürme hissi oluşuyor bazen biraz fazla yedikten sonra bazen sigara içtikten sonra bazende kıyafetimin yakası boğazıma değdiğinde bile oluyor bunun sebebini söyler misiniz rica etsem saygılar..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Murat Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhabalar

    Hocam ben anti jo1 pozitifliği neticesinde romatolojiye başvurdum... fiziki muayenede herhangi bir problem görülmedi, akciğer tomagrafisi temiz çıktı, kardiyag igg, kardiyag ıgm değerleri normal çıktı, iğne emg normal çıktı, ck normal çıktı....bu jo1 pozitifliği şuan için bir anlam ifade eder mi ......

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sorunlu gebelik

    Hocam saygılar 2 aralıkta son adet tarihimdi, gebelik için ultrasyon bakıldı kese ve kalp atımı gürüldü lakın 8 şubatta kanama ile hastaneye gittim doktor 1 haftadır kabinin durduğunu söyledi kürtaj yapıldı ve patolojide kısmı mol çıktı pataoloji örneği alıp ünv hastanesinde de tekrar tetkik yaptdık...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Berfin Ökmen Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aptt ve pt testleri düşüğü tespit eder mi

    Pınar hanım merhaba dün üç tane protrombin zamanı ve aptt testi yaptırdım hastanede ve sağlık ocağında da betahcg yaptırdım. tüm testlerimin normal olduğunu söylediler. sağlıkocağında yaptırdığım betahcg testine güvenebilir miyim? düşük yapıyor olsaydım pt ve aptt testlerinden belli olur muydu?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Pınar Gökova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Subakut tiroid

    Merhaba hocam, 2 yıl önce subakut tiroid geçirdim.tedavi bittiğinde tsh: 5,99 referans değeri(0,40-4,67) anti-tpo: <10,00 referans (0,00-35,00), serbest t4 11,78 referans değeri(11,50- 2,70) klinik bulgu: çalışıyor.ilaç verilmedi. sağlık ocağında ,yeni yaptırdığım tahlilde, tsh:5.76 referans değe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesteatom

    Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. modifiye rad. ameliyatı olalı 2 ay oldu. kontrole gittiğimde doktor rahatsızlığın çoğu iyileştiğini soyledı. kulak zarının tuttuğunu yalnız bir doku olduğunu onu 20 gün sonra almaya çalışacağını soyledi. bu doku acaba kolesteatom nüksetme si mi.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Peniste yağ bezesi

    Ee yani hocam sonuç ne yapacağız keşke onuda söyleseydiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Güven Aslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik ve kanama

    Merhaba ben 7 haftalık geneyim. bugün kese de kanama olduğunu söylediler takip edilecekmiş. bebeğe bişey olur mu düşük riskim mi var. kalp atışları da duyuldu bugün

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mert Yeşiladalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzak gözlüğüyle yakına bakmak

    Ben 18 yaşındayım miyobum,üniversite sınavına hazırlanıyorum.göz numaram geçen yıl 2.50 idi şimdi 3.50 oldu,gözüm 2.50 ikende yakına uzak gözlüğümle bakamıyodum bu yeni gözlüğümlede bakamıyorum,renk solması ve baş dönmesinne benzer şeyler oluyor ilk başta sonra 30 40 sn de geçiyor düzeliyor bakabili...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Saygın Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gıda alerjisi

    İyi günler doktor bey 25 yaşında 164 cm boyunda 48 kilo bir bayanım. yaklaşık 4 senedir ishal ve mide bulantısı şikayetleri ile uğraşıyorum. çok fazla doktora gittim (gastoentereloji dahil ).araştırıldı kan testleri ,endoskopi ve biyopsi ,gaita testleri yapıldı hatta çölyak genetik testi bile yapıld...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diş eti kanaması

    Diş etlerimde kendiliğinden kanama var bazen ön bazen arka dişlerde.doktora gittim gargara verdi kullanmam da yaramadı. 20 yaşındayım 20lik dişlerimin ameliyatla alınması gerek bunlar yüzünden olabilir mi? veya ne önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Dr. Dt. Betül Göfteci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • T3 sorunsalı

    Hocam, cevabınız için teşekkür ederim. daha önceki soruma binaen, testi düzen lab da yaptırdım ve şöyle bir ibare var: test tekrarlanarak teyit edilmiştir. test 31.10.2019 tarihi itibariyle üretici tarafından biotin interferansının azaltıldığı bildirilen elecsys tsh kiti ile çalışılmaya başlanmıştır...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik korkusu

    Merhabalar ben geçen gün erkek arkadaşımla bir şeyler yaşadım bu olay adetten 25 gün sonra oldu ve onun iç çamaşarında ki zevk suyuna dokundum sol baş parmağıma çok az bir miktarda zevk suyu geldi aradan yarım saat 40 dakika geçmiş olmalı ve bu süre zarfında birden çok yere dokundum ama daha sonras...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x