Hsp hastalığı

  • 3 yasinda oğlum var bundan 1,5 ay önce boğaz bademcik lerinin şişme si sonucunda hastaneye muayeneye gittik oradaki doktor bey muayene sonrasında kizil tanisi koydu ve agumentin antibiyotik ve sonrasında deposilin 6.33 ignesi verdi ilac tedavisi nden 10 gun sonra vurulmasini istedi ve eve tekrar döndüğümüzde bu kızarıklıklar daha artmaya basladi sabah tekrar hastaneye gittik tekrar muayene olduktan sonra bogaz enfeksiyonun dan dolayi iltihabı icine dökülmüş dedi hemen o igneyi yaptırın dedi ve bizde alerji testinden sonra yaptrdik ve sonrası nda onun sabahi ayak bileginde morarmalar ve şişme ler ve dizlerinde kabarmalar oldu bu arada hafta tatiline denk geldiğinden dolayi afyon özel hastaneye götürdük oradaki doktor hanım hsp hastalığı tanısı koydu ve gözetim altında kalması gerekiyor dedi ve bazi ilaçlar ve serum verdi sonrasında maddi durumum pek iyi olmadığı icin 3gun kalabildim sonra da hsp hastalığı tanısı ayaklarindaki dokuntuler birlesmeye basladi ayni hso tanisi koydular ve agumentin zinco polivit gibi ilaçla 15 gun yattıktan sonra tahlil sonuçları hep normal geldigi için ayakta tedavi olduk bu esnada her 4 gunde bir kontrole geliyorduk bizden idrar ve gaita testi yapılıyor du hep normal cikiyodu hsp hastalığı tanisindan yaklaşık bir ay gecti her şey normal ken bu sefer idrar tahlilinde protein kaçağı ve idrar tahlilinde kan cıktı bize deltacortril 5 mg verdi bunu 4 sabah ve 4 akşam olmak üzere toplam 8 adet suan kullanmaktadır her 10 günde bir üçüncü 10 gun sonra protein kaçağı 2+ da devam etti doktorumuz böbrek biyopsi si olması gerekir dedi dosya numarasini yazsam siz görebilir misinizen son tahlile gittiğimizde eritrosit eser+2çıkıyo ve protein eser 15 ti iki gün sonra tekrar idrar testi yaptığımızde protein 2+ pozitif ti idrarda kan olan rbc yoktu tekrar cıktı 24 saaat idrar yaptk ama bir sey söylemediler geçermi bu hastalık ailece çokendişeliyiz iyi günler hocam

  • Doktor Cevabı:

    Çocuğunuz anlattığınıza göre henoch schönlein purpurası. bu olgularda %30 olguda böbrek tutulumu oluşur. çocuğunuzda hafif düzeyde böbrek tutulumu oluşmuş gibi. proteinüri önemli. günlük kaç gram proteinürinin olduğu saptanmalıdır. idrarda + şeklinde bakılım değil de proteinüri litrede gram olarak bakılmalıdır. tüm sonuçları ve çocuğun muayene sonucu pediatrik nefroloji biyopsi olup olmayacağına karar verir. bu bulgular ile bir şey söylememiz uygun olmaz. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • teşekkür ederm hocam şu 4 gndr bu aralarda her sabah uyandığında başının ağrısıyla ve acıdığını söylüyo acil gittk nöroloji ye sevk edldk nöroloji gözlerine ve kulaklarına baktı gözlernde ödem oluşmadığını söyledi sadece kulakta sıvı birikimi oluşmş birazda grib olmuş sanrm hocam bu her sabah uyandgnda baş ağrısı grip sonucu muu aca ba ilginize teşekkür eder hayrlı sabahlar dilrm

  • Doktor Cevabı:

    Çocuğunuzun yaşına uygun tansiyon aleti ile tansiyonun ölçülmesi gereklidir. normal ise gribe bağlanabilir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrekte sızlama ağrı az idrar

    Merhaba. yaklaşık 7 yıldır böbrek tarafımda ağrılar sızlamalar var.ürem 54 kreatinin 1.1/1.2 çıkıyor.sebebi bulunamadı. bir ara idrarda lokosit 70 çıktı ama bakteri üreme olmadı.acaba tekrar mı bakılmalı. idrarda azalma var.böbrek şişmesi yapabilir diyor bazı internet siteleri. ultrason mr norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bulantısı

    Hocam merhaba. benim yaklaşık 1 senedir devam eden mide bulantılsrim var. özellikle et balık yavuk...vb yedikten sonra iyice artıyor ama genel olarak surekli bi bulantım var yaklaşık 1 aydır da sağ kaburganın altinda , tam onun arkasında sirtın sol tarafında, gogus ortasinda ve goguslerde(daha çok s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim edebilir misiniz

    Merhaba ben ilk ilişkimi yaşadım regl zamanima geliyordu ama ertelemek için ilaç kullandım ilişkinin ilk gecesinde bekaret kanı geldi ama diğer gece birlikte olduğumuzda regl olduğumu fark ettim ilişki sırasında prezervatif yoktu hamile kalma ihtimalim var mı bir diğer sorum da ilişki sırasında hep...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çok ağrim var

    Merhabalar hocalarım. benim karın iki yan alt tarafımda da ağrım var. kreatınin 0,72, üre 24, glukoz 87, tgfh 133,35. idrar tahlilim, eritrosit+-, protein 1+, ph5,5, dansite1,025, diğer değerlerde de "neg" yazıyor. sol alt tarafım da şiddetli olmak ile birlikte iki tarafımda da ağrım var. sık idrara...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik sorunu

    Kemal bey merhaba 24+4olduk biz iki gün önce tansiyonum yükseldi 15oldu acile gittim idrarda protein kaçağı yok sabah akşam alfamet başlandı dün bebek kontrolü iyi geçti bebeğin durumu iyi fakat bugün bebeğim 3 4saatte bir oynuyor onun harici dürtsemde tatlı bişeyde yesem oynamıyor bişey olurmu acil...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin değeri

    Ben karaciğer yağlanması için düzenli kontrole gitmek zorundayım. kreatinin değerlerim dikkatimi çekti. 1.1 1.2 hatta bazen 1.3 çıkıyor. nefroloji ye gittim. spot idrar bakıldı. sonra size sordum. 24 saatlik idrar dediniz. doktor gerek yok dedi. bulunduğum ilde gideceğin tek yer orası, oradaki dokto...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hıv mıyım acaba

    Hocam merhaba, ben 2018de bel soguklugu yanma ve sarı akıntı geçirdim aile hekimine gittm dr bayandı çekindim idrarda yanma var demiştim oda enfeksiyon diyip bana antibiyotik verdi bende dedim eniyisi bi ürologa gidim okul zamanında bi gidemedim 2ay sonra normal soguk algınlıgı geçirdim ateş bogaz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam minimal change hastalığım var 1 senedir ilaç kıllanmıyorm ve idrar tahlilim de 1gr protein kaçağı çıktı kortizon başlanır mı sizce? hiç bir belirtim yok şişlik halsizlik gayet iyiyim ama tahlil böyle çıktı ve aveskğler nekroz oldum geçen sene kortizon yüzünden sillospirin başlansamolur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam minimal change hastalığım var 1 senedir ilaç kıllanmıyorm ve idrar tahlilim de 1gr protein kaçağı çıktı kortizon başlanır mı sizce? hiç bir belirtim yok şişlik halsizlik gayet iyiyim ama tahlil böyle çıktı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zehirli guatr teşhisi

    Hocam saygılar sunarım annem yaklaşık 8 yıldır şeker hastası 22. mart 2021 tarihinde yapılan tahlilinde zehirli quatr var denmiş hekim tarafından son bir kaç yılda yapılan tsh değerleri aşağıdadır 22.03.2021 15:23 serbest t4 1.69 ng/dl 0.89-1.76 22.03.2021 15:23 vitamin b12 345 pg/ml 211-911...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Proteinüri

    Hocam merhaba daha önce 1 defa sormuştum ama yeni tahliller yaptırdığım için en baştan sormak istiyorum sizce problem nedir? ben 22 yaşında alkol sigara kullanmayan 187 boy 83 kilo erkek bireyim. askeri okulu kazandim ancak idrarda protein var dediler. 24 saatlik idrar istediler. 318 mg protein ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mikroalbüminüri

    Merhaba hocam. ben 22 yaşında alkol sigara kullanmayan 187 boy 83 kilo erkek bireyim. askeri okulu kazandim ancak idrarda protein var dediler. 24 saatlik idrar istediler. 318 mg protein çıktı.sonra geçer diye 1 hafta sonra 2.yi istediler ondada 405 mg çıktı. cr değerim 694 ve mikroalbimin 254. gluko...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İdrar yolu enfeksiyonu

    Hocam merhaba 7 yaşında kızımın 3-4 gündür karın ağrısı şikayetiyle acile götürdüm(kusma,ateş,mide bulantısı yok)yapılan idrar tahlili sonucu şöyle; sarıberrak danside 1.026 ph 6 lökosit 100 (++)nitrit negatif protein negatif glukoz normal keton negatif ürobilirojen normal bilirubin negatif eritrosi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Delibaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Iyi günler hocam yaşım 36 bende protein kaçağı var spot idrarda 1++, 1+, 2+, 2++, gibi değişik sonuçlar çıkıyor. 24 saatlik idrarda ise 1172 mg çıktı bazen daha az çıkıyor, 2 yıldır bu sorunum var belki daha öncede vardı bilmiyordum. benim sorum şu yaklaşık 13 yıldır idrar sorunum var idrar gecikm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aıds mıyım

    Hocam merhaba bn 2018de bel soguklugu yanma ve sarı akıntı geçirdim aile hekimine gittm dr bayandı çekindim bana antibiyotik verdi bende dedim eniyisi bi ürologa gidim okul zamanında bi gidemedim 2ay sonra normal soguk algınlıgı geçirdim ateş bogaz ayrısı acile gittim tahlil falan yaptı 6 7tane ilaç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x