Hpsa tedavi ve sonrası

  • 41 yaşındayım,yaklaşık 3,5 senedir stresli, haraketisiz bir yaşam sürdüm.18.11.2019 da aşırı gaz,şişkinlik,göbek çevresi iğne batma acısı nedeniyle kan,gaita testi yaptırdım.CRP 1.12, Tam kan sayımı normal, Sedimentasyon 12, Gaitada gizli kan yok,parazit ve mikroskobik inceleme temiz. HpSA pozitif çıktı. Tüm batın US; Karaciğer MCH’da 14.9 cmdir. Parankim ekoso grade 0-I steatoz ile uyumlu olarak diffüz artmıştır. Steatoz zemininde parankim içi lezyonlar süperpoze olabilmektedir. Batın sağ alt kadranda ileoçekal valv'de ılımlı derece duvar kalınlaşması ve eko azalması dikkat çekmektedir.(terminal ileit?). Mide duvar kalınlığı antropilorik bölgede 4.2 mm ölçülmüştür.HpSA için Flagy 3x1, Cipro 2x1, Largopen 2x1, Tavanic 2x1, Panto 2x1 ve Reflor kürü uyguladım (20.11.2019–3.12.2019). Bu dönemde kabızlık, ishal vb. fizyolojik değişiklikler yaşamadım.11.12.2019 tarihli kısmi US’de batın sağ alt kadranda ileoçekal valv'de ılımlı derece duvar kalınlaşması (2.5 mm) ve eko azalması dikkat çekmektedir. Bir önceki patolojik bulgularda azalma izlenmiştir. Sanırım ileoçekal bulgusu nedeniyle Flagy 2x1,Cipro 2x1,Panto 2x1 oluşan 2 haftalık tedaviye devam etmem istendi.(12.12.2019–25.12.2019).Tekrar test yaptırmadım henüz. Dışkılamada düzensizilk olmadı (sabah bir kez) ishal, kabızlık yaşamadım.Bu kürden sonra değişik aralıklarda dışkımda açık kırmızı renkli kan görmekteyim.Buna ilişkin makattan yapılan muayenede anal fissül,hafif çatlak tespit edildi.Sanırım bağırsak floram bozulduğu için dilimin geri bölgesinde sarımsı dil pası gördüm.Yutkunmada hafif zorlanıyorum. Bademcik bölgemde kızarıklık ve hafif yanma var.Bu arada halsizlik, aşırı sinirlilik, iştahsızlık, sabahları bağırsaklarda gaz dolaşımı, sırt ağrılarım devam ediyor. Bu süreçte 3-3,5 kilo zayıfladım. Yaşadığım psikolojik,fizyolojik olarak değişiklikler antibiyotik kürleri nedeniyle bağırsak floramın bozulmasından mı, ciddi bir sıkıntı belirtileri mi bunlar, tavsiyelerinizi beklerim

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun karnınızdaki rahatsızlık gece uykudan uyandırdı mı, büyük abdest yapmakla rahatlıyor mu?

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Son zamanlarda 3-4 gündür uyandırıyor. Ama ağrı ve sancı kaynaklı değil gibi. büyük abdest ile rahatlıyorum. Abdestim fazla ama katı değil, kokusu ağır gibi. Yaparken gazda çıkıyor ve sanki tam sindirilmemis besinler var gibi abdestimde. İştahsızlık nedeniyle azar azar muz, yoğurt, tahin pekmez vb. hafif şeyler yiyorum gün içinde akşamda az ev yemeği. Yer yemez bagirsaklarim harekete geçiyor ve gün içinde gaz çikarma devam ediyor. Özellikle gaz rahatsizligim nedeniyle mi bilmiyorum ama sağ ve sol alt sırt bölgemde hafif düzeyde ağrı oluyor. Leğen kemigimin oralarda sanki. Hiç ishal olmadım, karnımdaki o şişkinlik ve iğne batma acısı kalmadi. Ama 4 haftalık antibiyotik tedavisi süresince ve devamında iştahsızlık halen var son 3 ayda 3-5 kilo verdim. HpSA dışında uygulanan ilave bir tedavi olmadığı ve bununda geçip geçmediğini daha test ettirmedigim için İBS, Chron, ülseratif kolit ve daha ciddi hastalıklardan korkuyorum. Dilimdeki sarımsı pas, iştahsızlık, gece terleme, boğazda kuruluk ve yanma, yutkunma zorluğu, bacaklarımda hafif kas ağrıları, kol ve bacaktaki uyuşma, bel ve sırt ağrıları, baş ağrısı ilaç tedavisinin yan etkileri mi sizce? Öyle ise 20 gün oldu biteli ilaç kullanımı hala etkilemesi normal mi? Çok yordum kusura bakmayın.

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun şikayetleriniz ibs gibi. ibs kalın bağırsağın fonksiyonel hastalığıdır ve tek kötü tarafı maalesef kronik olmasıdır ancak başka hiçbir hastalığı dönüşmez. önceden yaptırdığınız us'de ileumda inflamasyondan şüphelenildiği için öncelikle bir kolonoskopi yaptırmalısınız. kolonoskopi sonucuyla bana tekrar yazın

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu hafta yaptırmayı düşünüyorum inşallah sonuç iyi çıkar. US'de cikan ileumda inflamasyon korkulacak bir şey mi hocam? Bunun sonucu ciddi bir rahatsızlık çıkabilir mi? İnternette Chron hastaligi ile ilişkilendirilmiş bu inflamasyon. Şişkinlik ve ağrı olayı kalmadı hic, antibiyotik iltihabı kurutmus olabilir mi? Hocam şu kısma ilişkin bir değerlendirmeniz olur mu acaba? Dilimdeki sarımsı pas, iştahsızlık, gece terleme, boğazda kuruluk ve yanma, yutkunma zorluğu, bacaklarımda hafif kas ağrıları, baş ağrısı, diz gibi bazı eklemlerde zaman zaman ağrı, kol ve bacaktaki uyuşma, bel ve sırt ağrıları, 3 ayda 4-5 kilo kaybı toplamda 4 hafta süren antibiyotik tedavisinin yan etkileri mi sizce? Öyle ise 20 gün oldu biteli ilaç kullanımı, hala etkilemesi normal mi? Yoksa İBS bunlara yol açar mı? Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun ben önemli bir şey olmadığını düşünüyorum tetkik yaptırın tekrar görüşelim

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam öncelikle insani tavrınız ve hekimlik hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim. Bugün kontrol US'sinde; 'Batın sağ alt kadranda barsak ansları arasında en büyüğü 10*7 mm boyutta olmak üzere birkaç adet kısa aksında boyutu 1 cm'yi geçmeyen mezenterik lenf noduna ait görünüm izlendi. BİR ÖNCEKİ İNCELEMEDE TARİF EDİLEN DUVAR KALINLIK ARTIŞI VİZUALİZE EDİLEMEDİ.' US sırasında doktor hanım sağolsun daha geniş baktı, bu bölgede çok gaz olduğunu, ilk iki US'de yazan ileoçekal valv'deki duvar kalınlaşmasının ve eko azalmasının (herhalde iltihaplı bölge) ARTIK KALMADIĞINI, mezenterik lenf nodunun da iltihabın geçmesi sürecinde vucüdun verdiği normal bir tepki olduğunu ve önemli olmadığını söyledi. Dahiliye doktoru da bu minvalde değerlendirme yaptı ve KOLONOSKOPİYE GEREK OLMADIĞINI söyledi.BU KONUDA YORUM YAPARSANIZ MİNNETTAR OLURUM. Yeni kan, idrar, gaita testlerimde herşey normal çıktı. Sadece iki ay önce 1.12 olan CRP 0.60; 12 olan Sedimentasyon 5'e düşmüş. BU DÜŞÜŞLER ileumdaki inflamasyonunun GEÇTİĞİNİ Mİ GÖSTERİR? Sadece B12 düzeyi 154.3 (normal 197-771) ve 25-Hidroksi Vitamin D düzeyi 10.96 olması nedeniyle vitamin takviyesi için ilaç yazılacak. Sizi çok meşgül ettim affedin hocam. Son olarak, özellikle sırt bölgemde ve sağ arka kaburgamın en altında zaman zaman vuran ağrılar vitamin eksikliği göstergesi mi yoksa başka bir şey midir? Bir de hocam Dedridat ve Trankobuskas yazdırmama gerek var mı? Saygılarımla, Ankara'dan sevgiler. Size ulaşmak mümkün olur mu? Cep: 0532286****

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun öncede belirttiğim gibi ben zaten iltihabi bir hastalık düşünmemiştim ancak us’deki tanıyı çok taktığınız için rahatlamanız açısından kolonoskopi yaptırabilirsiniz demiştim. eğer şikayetleriniz yaşam kalitenizi bozuyorsa ilaçları kullanabilirsiniz

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Allah'a şükür daha iyiyim. Doktorum trankosbuskas 2*1 ve laroxyl 1*1 verdi. Aynı zaman dodex ampul iğne verdi. İlk hafta 5 doz, sonraki 5 hafta haftada bir doz ve 5 ay ayda bir doz. Bir haftadır daha iyiyim, gaz sikintim ve diğer sorunlarım azaldı. Dualarım sizinle çok teşekkür ederim. Kalın sağlıcakla


Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Kedimin dışkısı çok cıvık

    Merhaba, 5,5 yaşında, kısır, erkek, sarman kedim var, aşıları tam, kuru mama yiyor ve bir süredir (bir kaç aydır) dışkısı cıvık olduğu için poposunda kalıyor ve haliyle ben temizlemek zorunda kalıyorum. ne yapabilirim? evden yapabileceğim bir şey var mıdır, yoksa bu bir hastalık belirtisidir de dire...

    Doktor Cevabı:

    Veteriner Hekim Erdi Akyürek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İmmun yetmezlik

    Hocam merhaba, sonradan kazanılmış veya genetik bir otoimmun rahatsızlığımız varsa antikor üretemiyorsak, kan sayımlarında çıkar mıydı ? doğumda ve ilkokulda bir çok aşı olmuşum 2 sene öncede kedi tırmalaması sonucu kuduz aşısı olmuştum 3 doz, bu aşıların etkileriyle veyahut 21 yaşıma kadar belirtil...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam merhaba. ben 22 yaşındayım. saç dökülme sorunum var. herhangi bir hastalığım yok. tedavisi mümkün müdür ? mümkünse randevu ve fiyat hakkında bilgi alabilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Teoman Eskitaşcıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamilelik riski

    Teşekkür ederim hocam bi sorum daha olacaktı ilişkiden 20 gün sonra beklenen tarihte adet olduktan 5 gün sonra yapılan kan testi doğru sonuç verir mi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürtünme yoluyla zevk suyuyla hamile kalınır mı

    Hocam merhabalar sevgilimle adetin bitmesinden 5 gün sonra sürtünme yoluyla ilişki yaşadık bir kaç damla zevk suyu geldi ve elimle temizledim ama sonra elim de vajinaya değdi kesinlikle boşalma ya da içine girme olmadı ve sadece bir kaç damla zevk suyu geldi. diğer adet döneminden 4-5 gün önce lek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi pataloji raporu

    Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. bakteri için ilaç tedavisine başladım. sigara kullanmıyorum. bu bahsedilen atrofi ve metaplazi ileride kurtulabileceğim rahatsızlıklar mıdır.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hymen kizlik

    Hocam dün yazmıştım 9 10 yaşlarında 12 yaşında biri penisini sokmaya çalıştı demistim sizde bozulduğunu sanmıyorum yazmışsınız. dr gittim baktı kızlığın sağlam dedi ilk gece kanama olur dedi ama halk korkuyorum . kız kardeşim 10 yaşında onunkine baktım çok çok küçük kuş gözü kadar benimkine...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Akin Savci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü ameliyatı gerekliliği

    Sağolun teşekkür ederim tüm cevaplar için

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardım mide sırt ağrısı çarpıntı

    Hocam merhaba benim sırtıma vuran aşırı mide ağrılarım var gece gündüz uyku uyuyamaz oldum acil de iki kez serum yapıldı ama kâr etmedi ağrımı gram azaltmadı reflü vs diyerek nexium pulcet lansor verildi kullandım hiç ağrımı azaltmıyor endoskopi yapılmadı tam kan sayımı yapıldı sorun yok denildi kar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kadir Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ventriküler taşikardi

    Hocam merhaba.daha önce sordum mu bilmiyorum ama değerli yorumunuza ihtiyacım var.ben 21 yaşındayım kadınım.bir süredir kalbimde değişik atımlar hissediyordum durup tekrar atıyordu.2 ay önce doktora gittim ekg ve eko temiz çıktı.holterde 14 ve 2381 sve çıktı.doktorum sorun yok zararsız ek atımların...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik testi

    Hocam merhaba ilişkiden 23 gün sonra idrar testi yaptım eczaneden alip negatif bu sonuc kesin diyebilir miyiz hocam???

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kedi tırmığı hastalığı ve kuduz

    Merhaba. 34 gün önce sarımsaklı'da biraz kırsal bir bölgede mama verirken sağ elimi kedi tırmaladı. kediyi bir daha görmedim. tırmalandıktan 1 hafta sonra halsizlik, iştahsızlık, baş dönmesi, lenf şişliği oluşunca 12. günde doktora gittim ve kedi tırmığı hastalığı tanısıyla 250 mg azitro kullandım....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Turan Uçkun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen yardımm edinn

    Ben anüsten yaklaşımdan korktuğum için adetimde gecikince 30 gün sonra beta hcg testi yaptım. 0.10 çıktı. onun akşamında adetim sökülsün diye sadece bir tane tarlusal aldım sadece bir tane. sabah adet oldum. normal adet gibi 3 gün güzel bi şekilde kanamam oldu. 4 .gün çok çok azalıp kahverengiye dön...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göz iltihabi

    Flarex ve acular isimli damlalarin 10 hin boyunca kullanimi zararli midir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Ofluoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hymen ve mast

    Ben adetimin 5.gününde yastıkla sürtünme ile kıyafet üzerinden mast yaptım.ondan önce kan falan yoktu fakat hemen arkasından kan geldi rengi açıktı.daha sonra yaklaşık bir hafta boyunca ağrı hissettim o bölgede.içeriye herhangi bir şey sokmadım tek ihtimal var eğer mümkünse tabii böyle bir şey o esn...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ulviyya Alakbarova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x