Hormonlar, yaş ve doğal yolla hamilelik

  • Kutay Hocam, Ben 39 yaşındayım, bir senedir hamile kalmaya çalışıyorum. Eşimin sperm değerleri ortalama çıkmıştı. Ben Hashimoto Tiroid hastasıyım. AMC: 2-4 arası olmuştu iki kere bakıldığında. 7 ay aralıkla yapılan iki testimde ortalamalar: TSH: 1.27-2.142 ulU/mL FSH: 8.02-6,53 mlU/mL LH: 1,67-2.15 mlU/mL Progesteron 0.71 ng/ml Estradiol: 36.45-32.9 pg/ml Prolaktin: 14.72 ng/ml amh: 0.35 ng/ml Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? LH/FSH oranının 2'den düşük olduğu durumlarla ilgil birkaç yayın okudum. AMH, FSH ve AMC'Nin birlikte bir anlam ifade ettiğini anlayabiliyorum. Tüp bebek denemeden başka bir şansım var mı bunu bilmek istiyorum. Hashimoto'mun etkisinin ne olduğunu bilemiyorum örneğin ya da hormonların gerekli şekilde salınıp salınmadığından emin olamıyorum. İşin aslı doğal yolla hamile kalmak istiyorum ve bunun için bir süredir prenatal vitamin, ubiquinol (200 mg), DHEA kullanıyorum. Ancak 3. gün LH'in düşük olmasının sebebini ve progesteronun ovulasyon sonrası yeterli olup olmadığını bilmiyorum bu konuda test yapılmadı. Menstrual siklus: geçen 2 yılın ortalaması 25 gün, bazen 23 bazen 25 ve bazen 27 şeklinde ilerliyor. Bir tane sağ 3 cm paraovarian kistim var. Bana yardımcı olup yönelndirirseniz çok sevinirim. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla,

  • Doktor Cevabı:

    Yumurta rezerviniz yaşınızla uygun olarak sınırlı ama bu sadece yumurta sayınızın azlığına işaret eder, kalitesizliğine değil. yani yumurta azlığı gebeliği engellemez sadece tüp bebek tedavisinde gerekli sayıda yumurta elde edememe sebebidir. yani eğer gebe kalamama nedeniniz süratle bulunup düzeltilirse doğal yolla elde edeceğiniz gebelik başarı şansı tüp bebekten daha yüksek olacaktır. progesteron değerinin bile testedilmemiş olması (yumurtlama kalitesi), iyi bir değerlendirmeden geçmediğinize işaret ediyor. hashimoto gebeliği engelleyen nedenlerden bir tanesidir. yumurta sayısını artırmak adına kullandığınız ilaçlar yararı kanıtlı tedaviler değildir. ticaridir. zaman kaybıdır. size ****, instagram (igtv), facebook, youtube / biberoglu linklerindeki yazı ve videolarımı izlemenizi öneririm.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Düşük tehlikesımı

    Sıze bı sorum olucaktı bn 5 haftalık hemıleyım ve bir hafta boyunca kanamam oldu dun aksam cok sancım vardı ve bır et parçası dustu bnden sabah olunca test yaptım ve pozıtıf cıktı sızce mumkunmudurr

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglim düzensiz

    Peki çok teşekkür ederim yardımınız için

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipogonadizm

    Hocam öncelikle merhabalar. eğer müsait iseniz bir soru sormak isterim.. bilmiyorum size sormam doğru olur mu ama bir nebzede olsa bilgi verirseniz veya yönlendirirseniz gerçekten mutlu olurum. hocam 20 yaşındayım. yaşıtlarımdan ufak görünüyorum, vücudumda kıllanma ve sakal var ama çok az, kemikle...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yasmin ve lekelenme

    İyi çalışmalar hocam, yaklaşık 6 aydır hem korunmak hem de adet düzensizliği için yasmin tablet kullanıyorum. son 2 aydır regl olmadan 9-10 gün önce bel ve kasık ağrısı ile birlikte (sanki regl olacak gibi) 2 gün süren lekelenme oluyor ve sonrasında ağrılar geçiyor.ama reglim tam zamanında ve düzenl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglim düzensiz

    Ne yapmam gerekiyor? ideal kiloma ulaşınca kendiliğinden normale döner mi regli düzenim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet kanaması uzun trisequens

    Merhaba iyi günler, 5 6 aydır devam eden bir adet düzensizliğim vardı, ağustos 9 da adet oldum, 1 hafta leke leke geldi, sonra kesildi 1 hafta kadar, sonunda yine adetim geldi ve çok fazla kanamam var, yaklaşık 20 gündür kanamam var, kanama yokken de kanlı lekelenme oluyordu, doktora gittim, ultraso...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Atilla Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bitmeyen regl

    Hocam merhabalar. ben geç başlayan ve çok uzun süren adet şikayeti ile hastaneye gittim son iki yıldır bu sorunu hep yaşıyorum. biyopsi yapılıyor sonuçlar temiz geliyor en son doktorum hormonlarimda sorun olduğunu ve hormonlu spiral taktirmami soyledi. adetim bitmesi için duphaston kullandım regl bi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet olamiyorum

    Merhaba aysu nida hnm bir konuda yardım almak istiyorum 41 yasindayim gecen ayın 30 unda adet oldum 6 gun sürdü daha sonra 9 unda ilişkim oldu sözlümle içe boşalma olmadi hic bir şekilde diş rahatsızlığından dolayı çeşitli ilaçlar kullanıyorum hergun doktor verdi adetimi 16 gun geçti yapılan testler...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglim düzensiz

    Merhaba 18 yaşındayım. son dönemde bir diyete başlayıp aşırı kilo verdim. 170 boyunda ve 45 kiloyum. 3 aydır regli olamıyorum. zayıflığımdan dolayı mı böyle acaba? kilo almaya çalışıyorum. ideal kiloma ulaşınca normale döner mi regli düzenim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prolaktin yüksekliği ve gebelik

    Benim prolaktin yüksekliğim var ve polikistik over var gebe kalmak istiyorum ama bir türlü kalamıyorum kaç doktor a gittim doğum kontrol hapı verip gönderdi saçma bir şekilde bu konuda ne yapabilirim özel e gelmek istiyorum fakat muayene ücretleri beni tedirgin ediyor :(

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Fahri Öçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pembe akıntı

    Merhaba seval hnm,yakın zamanda çok stres ve üzüntü yaşadım belim ve karnım çok ağrıdı bu üzüntüden.sonrasında pembe ve kahve akıntım gelmeye başladı.stresten bu tarz akıntı gelırmı,yada stres bende kötü bir hastalığa çevirmez degıl mi çok korkuyorum.normalde adetim düzenli stresten sonra oldu bu ak...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rubella lgs

    İyi günler doktor hanım 5 haftalık hamileyim ve rubella lgs pozitif 383çıktı.çok endişeliyim geçen hafta biraz rahatsızdım sizce etkisi nasıl olur?teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistic over hakkında

    Hocam merhabalar, ben hormon testi yaptırdım. fsh değerim 3.24 lh:11.62 ve total testosteron değerim 79.69 prolaktin:12.44 bu sonucu değerlendirir misiniz? acaba polikistik over olabilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başar Önal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seboreik dermatit

    Merhaba. sizin tarafınızdan teşhis konulmuş seboreik dermatit hastalığım var. bir süre sonra kaşlarımda ve kirpiklerimde dökülmeler başladı. gittiğim doktor seboreden olamayacağını söyleyip vitamin takviyesi ve antifungal bir ilaç verdi. 15 gün olmasına rağmen dökülme eski şiddetiyle hatta bazen dah...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Memede seffak akinti

    Merhaba hocam 37 yasinda normal dogumla 3 cocuk sahibi oldum ayni zamanda hasimoto troidi hastasiyim kullandigim bir ilac yok en kucuk cocugum suan 3bucuk yasinda. 2 yil emzirdim. 2 ay once sadece 4 gun klomen kullandim (2019 da kasim ayinda 12 haftalik dusuk yasadim) catlatma ignesi vurulmamisti.5...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zümrüt Çalışkan Şenay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x