Hormon ve spermiogram testleri

  • Merhaba doktor bey benim bir oğlum var ikinci yaklaşık 10 aydır ikinci çocuğu istiyoruz ancak henüz bir gebelik oluşmadı, geçen hafta hsg çektirdim, sağ tüpüm basınçla açıldı solda bir sorun yoktu, öncesinde hırmın testi yaptırdım TSH 1,22 (ref aralığı 0.35-4.94), E2 51 referans aralığı girilmemiş, FSH 6,99 (ref aralığı 3-10.9), LH 5,98 (ref aralığı 2.1-12.8) PRL 11,12 (ref aralığı 3.4-29.8), AMH 0,84 (ref aralığı 0.25-0.95) testimin sonucu bu şekilde, internette bakıyorum AMH bu kadar düşük olduğunda yumurta rezervinin çok az olduğu ve tüp bebek yapılması gerektiği yönünde yorumlar okuyorum, ancak benim testimde referans değerleine bakıldığında çıkan sonuç normal gibi duruyor bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz, bunun haricinde eşim spermiogram verdi total sayı 37 milyon, total motalilitre %41, hızlı ileri %27, yavaş ileri %14, yerinde hareketli %5, hareketsiz %54 birim mil/ejek yazıyor, doktor bey bizim için tedavi gerekirmi, AMH değeriyle ilgili lütfen görüşünüzü alabilirmiyim, şimdiden çok teşekkür ediyorum

  • Cevabınız için çok teşekkür ederim doktor bey içimi rahatlattınız, iyi çalışmalar


İzmir Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Klomen kist yapıp adet geciktirirmi

    Hocam klomen puandım 3 yumurtam oluşmuştu ne zaman çatladı bilmiyorum ilişkiden 13 gün sonra idrar testi negatif çıktı dogrumudur ve benim adetim 2 gün geçti kist yapar mı neden olabilir

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Klomenden adet gecikmesi

    Hocam hamile kalmak için doktor takibinde klomen kullandım sorunum yok diye çatlatma iğnesi vermedi adetim 3 gün geçikti ilişkiden 13 gün sonra idrar testi negatif çıktı korkuyorum kist olmuştur diye ilk defa başıma böyle bisey geldi adet olacak gibi ağrım var göğüslerin sis acıyor ama olmadi ilk de...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pelvik enflamatua

    Hocam vajinal akıntım vardı doktora gittim bakireyim hocam doktor tanı olarak kadın pelvik enflamatuar bozuklukları , başka yerde sınıflanmış diğer hastalıklarda yazmış. bu nedir hocam n74.8 kodu ile bu nedir hocam bilgi verirmisiniz ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kürtaj sonrası ilk regli

    Merhaba doktor bey boş gebelik sonucunda kürtaj oldum vakum yöntemi ile ilk reglim 29. gün geldi normalde 6 gün sürüyordu 3 gün sürdü ... normal mi sizce ilk 3 günüm her zamanki gibi geçti 4. gün hiç gelmedi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Ergün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pelvik enflamatuar

    Hocam vajinal akıntım vardı doktora gittim bakireyim hocam doktor tanı olarak kadın pelvik enflamatuar bozuklukları , başka yerde sınıflanmış diğer hastalıklarda yazmış. bu nedir hocam n74.8 kodu ile bu nedir hocam bilgi verirmisiniz ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Klomen adet gecikmesi

    Hocam son adetin 5.ci günü klomene başladım 11.ci gün 3 yumurtam oluşmuştu bu ay adetim 2 gün gecikti neden olabilir acaba hamile olabilirmiyim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ilişki sırasında ve sonrasında kısa sureli yanma

    Hocam bu durum bende yeni başladı eşimle ilişki sırasında eşim git gel yaptığı sırada vajinamın iç kenarlarında tahriş olmuş gibi acıma sizi oluyor git gel yaptığı zaman ve ilişki bittikten sonra 1 saat yanma oluyor otururken sonra kendiliğinden geçiyor

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D ve b vitamin eksikliği var hamile kalmak için engellmi

    Hocam bende d ve b vitamin eksikliği var fazla derece de bu benim hamile kalmamı engeller mi bazen balık ertesi gün tavuk meyve falan yemeye başladım düzelir mı acaba bu şekilde vitaminler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba hocam

    Merhaba hocam, ben 21 yaşındayım bekarım. ilk defa 16 yaşında regl oldum,ilk üç sene her hangi bir regl sancım olmadı olsa bile çok hafif sancılardı.fakat son üç senedir çok şiddetli günlük hayatımı mahvediyor, özellikle sağ kasığım çok ağrıyor bu ağrı bacağıma kadar vuruyor (10 yaşındayken sağ kası...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Glucophage 1000mg

    Merhaba, doktorum glucophage 1000mg verdi ve sabahları tok karınla 1/2 aldı. ben büyük bir dikkatsizlik yaptım ve 15 gündür 1 tane aldığımı farkettim. bu sorun yaratır mı? yarım alarak devam edebilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet gecikmesi

    Hocam merhaba 1.5 yıldır spiral ile korunuyorum. son 6 7 aydır düzenli bi adetim vardı. en son 16 17 şubatta adet gördüm. adetim 1 hafta sürüp bitti. bittikten 3 4 gün sonra 5 6 gün süren ara kanama lekenme oldu. martın 16 17 si gibi adet görmem gerekiyordu. ama 6 nisan oldu ben hala adet görmedim....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crl 45mm olcumu doğrumudur

    11 hafta 2 günlük ken 45.3 mm olduğu soylendi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yasmin dkh

    Merhabalar, pcos + hormon bozukluğum var. korunma amacıyla bu ay adetimin ilk günü yasmine başladım. ilk kutu olduğu için hep prezervatif ile korunduk fakat yasminin son 2 hapına denk gelen günlerde prezervatif kaydı henüz boşalma olmamıştı, bir de birleşme ve boşalma olmadan sürtünme yaşandı. size...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik şekeri

    Merhaba hocam 25+3 gebeyim.doktor ultrason da bebegin suyunun biraz fazla olduğunu söyledi.75 lik seker yuklemesiyapıldı.açlık 94 , 30. dakika 149, 1 saat 185 , 90. dakika 181 , 2. saat 132 , sonuçlar bu şekilde cikti.endise edecek bir durum var midir

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 12.hafta kanama

    Hocam kanama oncesi yogun bir sekilde nefes darligi cekiyordum.yururken bile nefes nefese kaliyordum.kanamayla birlikte tamamen gecti.sizce tesaduf mu? kanamayla bi ilgisi varmidir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x