Homosistein

  • Hocam seğirmelerimden dolayı nöroloji hekimine gitmiştim ...nörolojik bir problem olmadığını söyledi..bazı tetkikler homosistein gibi yüksek bazı değerler ise sınırda düşük çıktı D vitamini gibi .bu tetkik sonuçlarına göre ekstra tetkikler yaptırmama gerek var mı ?? yada herhangi bir problem var mı??? sıkıntılı bir durum varsa size de gelebilirim... saygılar.... Tetkik Adı Sonuç Ünite GLUKOZ 80 74 - 106 Üre 29 10 - 48,5 Ürik Asit 6.8 3,4 - 7.6 AST 26 0 - 40 ALT 40 0 - 41 Alkalen Fosfataz 48 40 - 130 Sodyum 141 136 - 145 Potasyum 4.4 3,5 - 5,1 Klor 101 98 - 107 Kalsiyum H 10.01 8.6 - 10,0 Gamma Glutamil Transferaz 37 10 - 71 Kreatin Kinaz (CK) 81 39 - 308 Fosfor 4.3 2,5 - 4,5 Magnezyum 2.15 1,6 - 2,6 LDH 139 135 - 225 Demir 168 33 - 193 Demir Baglama Kapasitesi 350 158 - 538 UIBC 182.0 Kreatinin 1.06 0,7 - 1,2 Serbest T3 3.56 2,0 - 4,4 Serbest T4 1.45 0,9 - 1,7 TSH 0.949 0,27 - 4,2 Tiroglobulin 10.58 0 - 78 Ferritin 318.4 30 - 400 Folik Asit 5.60 4.6 - 18.7 PTH 29.24 15 - 65 Vitamin B12 423.8 197 - 866 Anti TPO 5.00 0 - 34 Anti TG 29.16 0 - 115 25-OH Vitamin D3 (^) 15.5 μg/L 10 - 80 Siddetli eksiklik: 150 ug/L Arzu edilen düzey >30 ug/L Homosistein (^) 12.4 umol/L 0-12 Normal 12-15 Sinirda yüksek >15 Yüksek Özel Normal Deðerler 0-12 Nor/12-15 SYüks/>15

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, 1. bu kadar uzun tetkik sonuçlarını okuyarak yorum yapmak için zaman ayırmam olanaksız. 2. mümkünse daha kısa bir biçimde soru yazın. iyi günler diliyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • tşk ederim ilginize hocam ...ben belki homosistein 12,4 (0-12 normal -12-15 sınırda yüksek ) çıktığı için siz belki başka tetkiklerle ilişkilendirip sorarsınız diye bu şekilde yazdım hocam ..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, 1. homosistein yüksekliği damar sertliği gelişmesine olumsuz rol oynayabilir. 2. folik asit kullanımı bu durumda önerilebilir. 3. homosistein yük olduğu için genel bir kontrolden geçmeniz bence uygun olur (örneğin ekg, kan yağları..vb.) iyi günler diliyorum.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anemi demir eksikligi

    Hayırlı günleriniz olsun.hocam sonçlarımı yorumlar mısınz? hemoglabin: 12.8 (12.3-15.3) eritrosit(rbc): 5.3(4.1-5.1) **** (80-93) ****(28-33) ****(33-36) rdw-cv: 15.0(11.5-14.5) bazofil ****(0.2-1.0) ****(4.4-11.3) nötrofil oranı: 46.7 (40-74) trombosit(plt): 281 (150-400) kansızlık var mı diye bakt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş dönmesi

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. demir eksliğine bağlı anemim var ve şuan reglim ondan olmuş olabilir mi? bugün daha iyiyim başım dönmüyor ama sanki dün gün boyunca salıncakta sallandım bugün garip bir his var hafif mide bulantısı var. dün gece uyuyacakken her şeyin oynadığını hissettim. dediğ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon ve anemi

    Merhabalar hocam.benim yaklaşık 1 haftadır sol gögüsüm,kolum ve sırt tarafim ağrıyor.gecen gün birden tansiyonum dustu soğuk terleme ve göz kararması oldu etrafımı göremedim.oturmasaydim bayılacak gibiydim daha önce bayilmisligimda var bu yüzden acile gittim ekg çekti temiz çıktı.kan tahlilinde crp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik sorunu

    Kemal bey alfamette kan sulandırıcı özellik varmıdır ben kanda sorun olursa tansiyondan ötürü diye endişe etmekteyimde

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc düşüklüğü

    Mrb hocam nasılsınız,benim 2 ay önce kan tahlili yaptırdım hgb 5.7 çıktı,damar yolundan 3 tüp takviye aldım,dun sonuclarim tekrarlandı hgb 11.5 ama wbc,4,49-12,68 olması gerekirken benimki 4.24 10^9/l çıktı, adet günümde verdim tahlili,korkulacak bi durum var mi hocam cvp yaşarsanız sevinirim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemolitik anemi

    Hocam merhabalar size bi fikir danışacaktım bende 2001 den beri otoimmun hemolitik anemi var ayrıca immun yetmezlikte var yıllarca steroid ile kontrol altında tutuluyordu hastaligim ama şimdi steroid kemik erimesi yaptı ve şimdi de doktorlar dalak ameliyati önerdi ama ameliyattan öncede rituximab d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri

    Merhaba hocam 9 yaş kızıma yapılan rutin kontrolde çıkan kan değerlerini değerlendirebilirmisiniz? rbc 5,14(4-4,9) yüksek nötrofil 1,17(1,12-8,1) %nötrofil 23,8(43-65) düşük hct 40,3(32,4-39,5) yüksek hgb 14(10,6-13,4)yüksek %lenfosit 60,7(25-40) yüksek nrbc 0,01(0.03-0,15) nrbc % 0,2(0,03-0,15) de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl dönemi

    Hocam bende anemi var ve ben çok yorulan çok halsiz düşen bir insanım bu yüzden yalnızca adet dönemlerinde dinlenebiliyorum fakat benim adetim 5 gün sürüyor bende 8 ya da 10 falan sürsün istiyorum bazı şeyler var vücudumu çok yoruyor nasıl bir ilaç kullanabilirim demir ilacı da kullanıyorum ama ye...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Aytekin Altıntaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferrritin düşüklüğü

    30.12.20 te hgb15.4 mch29.3 mchc34.5 mcv85iken 11.01.21 de hgb13.5mch29.3mchc34.7mcv84.5 ferrtin serum 15.8(23.9-336.2)oldu.28.01.21 d deki sonuçlar hgb14mch29.1 mchc34.2 mcv85 ferritin 8.5 demir bağlama 367 demir serum 61.7 çıktı. son tahlilimdede 15.03.2021 mch27.5 mchc32.5 mcv84.6 hgb14.5ferrit...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Okan KUZHAN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan sayımı

    Mrhb.hocam 5 yaşındaki kızımın kan sayım değerleri şu şekilde: ly% 54.1 eo% 2.4 eo#0.16 10^9/l ne% 38.0% ne#2.50 10^9/l rdw sd 34.8 fl pct 0.329 % hgb 13.5 rbc 4.78 10^12 /l mch 28.3 pt.%.ts 100 pt.inr ts 0.97 ınr mchc 34.0 mo%4.9 protrombin zamanı 11.6 aptt 34.1 crp 1.00 mg/l plt 366 10^3 ul p-lcr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Bebeğim 1 yaşında olacak demiri 20 çıktı kan ilacı kullanmamıza rağmen ne yapabilirim ? düzenli kullanıyorduk kan ilacını bestiron adı acaba işe yaramıyor mu ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması ve ağrılar

    Peki hocam 1 2 sene boyunca yine hiç uzama olmazsa tahminler yanlış mı çıkar ve tahminlere göre genelde herkes 180 üstü falan gözüküyor türkiye ortalaması belli tahminin doğruluk ihtimali yüzde kaçtır

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ferritin yüksekliği

    Hocam merhaba, 2019 yılında kronik demir eksikliğinden dolayı, 1000mg damardan yükleme aldım hemoglabinim ama iyi durumdaydı, 5-6 aydır 140ng değeri var, ve ben kan tükürüyorum bir kaç aydır, karın ağrım oluyor, gastrit olduğundan doktorlar başta ondan kaynaklandığını düşündüler ancak bu şekilde şik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Solunum sorunu

    Hocam 24 yaşında erkeğim.10 ay önce antika bir keman alıp tamir ettirdim dış yüzeyi soyulup üzerine yeni cila yapıldı.üst kahverengi cilalı yüzeyi soyulunca altta yeşil bir tabaka vardı onuda soyup üzerini cila,boya işlemleri yapıldı sonra teslim alıp eve götürdüm.kemanı yakından koklayınca keskin b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi

    Hocam 34 yaşındayım bende akdeniz anemisi var(taşıyıcı) teşhis 17 yıl önce cerrahpaşada konuldu..geçende öyle psikiyatrist doktor kan tahlili istedi hemoglobin 11 çıktı hiç doğru dürüst düzgün değer yok hep aşağı yukarı oklar bu normalmi. birde yüzüm çok beyaz ayakta durdumu çok direncsizleşiyor vüc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x