Homosistein

  • Merhabalar 24 yaşındayım. Kardeşim 16 yaşında homosistinüri hastası. Bende adını koyamadığım bir türlü tanımlanamayan çeşitli rahatsızlıklar yaşıyorum. Bende denemek için kanımı ölçtürdüm. Homosistein düzeyi (H) 47, B12 düzeyi 254 çıktı. Her gün farklı yerlerim ağrıyor. Özellikle boyun bölgesinde sürekli ağrı hissediyorum. Son zamanlar iyice takıntı yapmamadan dolayı özgüvenimi kaybettim. Şu an Lustral 50mg ve rivotril 2mg antidepresan ilaçları kullanıyorum aşırı derecede yüz ağrısı çekiyorum. Acaba bu hastalığımla ilgisi var mıdır? Bir de şunu eklemek istiyorum. Dahiliye doktoruna gittim homosistein düzeyi anormal değil dedi sizce bu doğru mu? Çünkü 0-12 olması gereken düzey 47 durumunda. Not: Gözlerimde 4'e 4 astigmat var ırsi olduğunu söylemişlerdi. Sanırım bu da homosistein düzeyi ile ilgili. Çünkü kardeşimde 13 numara miyop.

  • Doktor Cevabı:

    Yakınmalarınız organik kokenli olmaktan ziyaretine psikolıjik kokenli gibi duruyor. yine de romatizmal hastalıkları da iceren testler yapılabilir. homosistein duzeyiniz yuksek gibi. gecmis olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mthfr geni

    Hocam teşekürler hocam( asetisilasilik asit ) bildiğimiz aspirin coraspin 100 mg sürekli kullanımı yağlı karaciger üzerinde olumsuz etki yaparmi aspirin karaciger yaglandirirmi yağlı karaciğeri olan aspirin kullanırsa yağlı karaciger kliniğini kötüye gotururmu sürekli aspirin kullanımı var bende...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede ödem

    Hocam selamlar ferritin referans aralığı (13-150) deger:6.32 folat referans aralığı (3.1-17.5) değer:4.53 vitamin b12 refarans aralığı (183 -883) değer :289.6 demir bağlama kapasitesi referan aralıgi(120-370) değer:419 demir serum referans aralığı (65-175) değer:36.4 hgb refarans aralığı (...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mthfr geni

    Hocam selamlar ferritin referans aralığı (13-150) deger:6.32 folat referans aralığı (3.1-17.5) değer:4.53 vitamin b12 refarans aralığı (183 -883) değer :289.6 demir bağlama kapasitesi referan aralıgi(120-370) değer:419 demir serum referans aralığı (65-175) değer:36.4 hgb refarans aralığı (...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pembe akıntı

    Bilet daha sormak istiyorum kutay bey. benim trombofoli sonucumda mthfr677t ve mthfr1298a heterezigot çıktı 1 tane 6 haftalık düşüğüm 3 kimyasal gebeliğim var doktorum folat homosistein ve b12 tahlili istedi. onların sonuçları da folat 5,90 mg/ml homosistein 13,1 b12 377 pg/ml. korunmayı bıraktık. ş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tansiyon mu

    Tüm kan sonuçlarım aralıkların içinde . dışında olanları yazıyorum . ürik asit :8,69 . homosistein :21 . %bas :0,1 (0,2-1,2) . %lym :36.3 (21,8-53,1). %mon :6,7 (5,3-12,2) . %neu :55,7 (34-67,9) %eo :1,2 (0,8-7) . sadece bas değeri düşük bundan önceki değer 0,2 herhangi bir problem varmıdır hocam ....

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Homosistein

    Uyanıkken : 136/89 uyurken : 125/77 ortalama : 133/86 en yüksek değer : 158/105 arya 16 yarısını kullanıyorum. 10 gündür tansiyonumu ölçmedim. ama tansiyonum çıktığında ki belirtileri hiç yaşamadım . deprem olduktan 2 dk sonra şiddetli baş ağrısı yaşadım. şuan ilaç icmeme rağmen 145/85 civarın...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tansiyon mu

    Tüm kan sonuçlarım aralıkların içinde . dışında olanları yazıyorum . ürik asit :8,69 . homosistein :21 . %bas :0,1 (0,2-1,2) . %lym :36.3 (21,8-53,1). %mon :6,7 (5,3-12,2) . %neu :55,7 (34-67,9) %eo :1,2 (0,8-7) . sadece bas değeri düşük bundan önceki değer 0,2 herhangi bir problem varmıdır hocam ....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bagirsak

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam. son bir sorum kaldı . tüm kan sonuçlarım aralıkların içinde . dışında olanları yazıyorum . ürik asit :8,69 . homosistein :21 . %bas :0,1 (0,2-1,2) . %lym :36.3 (21,8-53,1). %mon :6,7 (5,3-12,2) . %neu :55,7 (34-67,9) %eo :1,2 (0,8-7) . sadece bas değ...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Homosistein

    Merhaba iyi günler . internette yazınızı gördüm konu hakkında bilginiz olduğunu düşündüğüm için sormak istedim . ben check up yaptırdım . bütün testlerim iyi . holter ort:13.5/8.5 . arada 16/10 15/9 gibi değerler çıkıyor. bir heyecan basması uyuşukluk oluyor . homosistein 21 çıktı. 24 saat idrar tes...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Genç yaşta dvt

    Hocam iyi akşamlar ben 21 yaşında 40 kiloyum, 2 ay önce 15 saat yolculuk yaptım ve kramp şikayetlerim oldu bacakta dvt oluştuğunu öğrendim ve ilk iki ay kan sulandırıcı iğne kullandım yeni sonucum ise tromboz izlenmemektedir fakat sağ bacağımda ven kalibrasyonunda azalma izlenmektedir şeklinde. şuan...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genç yaşta dvt

    Hocam iyi günler ben 21 yaşında ve 40 kiloyum 2 ay önce bacağıma kramp girme sonucu kalp damar bölümüne gittim ve sağ bacak diz altında dvt olduğu söylendi 50 gün kan sulandırıcı iğne ve doxium kullandım şuan ise ecopirin adlı ilacı kullanıyorum. neden pıhtı oluşmuş diye hematoloji bölümüne gittim g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan gebelik kaybı

    Öncelikle merhaba 2 tane erken haftalarda gebelik kalp durması nedeniyle kaybım var trombofili paneli testim mthfr 1298c heterezigot iğne kullanmam gerekir mi? eşimle birlikte genetik test yaptırtık eşim sperm dna hasarı testini de yaptırdı hiç birinde sıkıntı çıkmadı, homosistein, protein c protein...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlilden önce kesilecekler

    Selamun aleykum .hocam,homosistein,çinko,bakır,d ve a vitamini,parathormon tahlilinden önce magnezyum,çinko,bakır,iyot,c vitamini,d ve k2 vitamini takviyelerini kesmem gerekli mi ? gerekliyse kaçar gün önceden kesmem gerekli?bilgi verirseniz sevinirim .şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ercan Aluç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Teshis yok takip var

    Merhaba 46 yaşındayım 2 yıldır süren şikayetlerim var vucutta yaygın kas sıçramaları elektrik çarpar gibi,şakaklardan presleyen baş ağrısı vucutta kasılma zaman zamanda el başparmaklarında titreme bir sersemlik hissi eeg ve emg normal mr 1,5 yıl once çekildi ve frontapeiyatal düzlemde subkor...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebek tedavisi hakkinda

    Merhaba doktor hanim; dondurulmus embriyo transfer öncesi homosistein,b12,d vitamini , ve folikasit degerlerime bakildi.homosistein 9.5 b12 265 folikasit 7,5 d vitamini ise 13 çikti.bu degerler tüp bebekte sorum yaratir mi?doktorum vitamin verdi ve 2 adet sonrasi baslaris dedi ben 1.adetimi oldum.b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Melek Büyükkınacı Erol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x